Меркел: Навални е жертва на опит за убийство!

Песков: В организма му нямаше отровни вещества преди Берлин!
Обновена: 2 сеп 2020 20:48 | 2 сеп 2020 20:47, Веселина Йорданова
63
Меркел: Навални е жертва на опит за убийство!
Алексей Навални. Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че руският опозиционер Алексей Навални е станал жертва на "опит за убийство чрез отравяне", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
След като по-рано днес бе обявено, че съгласно заключенията на лаборатория на германските въоръжени сили, Навални е отровен с нервнопаралитичен агент от групата "Новичок", Меркел каза, че "има много сериозни въпроси, на които само руското правителство може да отговори и то трябва да отговори".

Алексей Навални бе транспортиран със самолет до Берлин на 22 август, след като два дни преди това се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия от сибирския град Томск до Москва. През последните десетина години той е един от най-яростните противници на руския президент Владимир Путин.

Преди транспортирането на Алексей Навални до Берлин в организма му не бяха открити никакви отровни вещества, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Той каза, че Русия е готова и заинтересувана от "пълно взаимодействие и обмяна на данни по този въпрос с Германия", но Берлин не е отговорил на официалните запитвания на Москва.

На въпрос как реагира Кремъл на твърденията на Берлин, че Навални е отровен с вещество от групата "Новичок" Песков каза, че засега Кремъл не може да даде квалифициран отговор. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставам с впечатление, че руснаците, освен "Новичок", други отрови нямат.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Песков им го е казал.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърденията на мадам меркел нямат никаква юридическа стойност.Всеки може да твърди каквото си поиска в сфера като политиката.Единствено фактите и доказателствата в съда имат някаква стойност и тежест и то в относително независим съд, защото независим съд НЕ СЪЩЕСТВУВА.
43
7
 
2
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Истината трябва да се установи - какво наистина се случи с Навални? Русия трябва да се погрижи за политиците си, независимо дали са управляващи или опозиция - не може те да бъдат бити, унижавани, със съмнения за отравяния в собствената си страна...След като Меркел е сигурна, че новичок е използван, когато Русия получи по-подробни данни по случая, тя наистина трябва да разнищи по-дълбоко нещата, според мен...
42
3
 
7
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Фактът, че Навални е напълно възстановен в толкова кратко време, че беше поставен в изкуствена кома, ме кара да мисля, че тази отрова е доста интересна : в Солсбъри никой не изпадна в кома и не беше поставен в изкуствена кома...Според мен, германците застават в позиция "отмъщение на копчето" заради поражението им от Русия във Втората Световна Война доколкото изпитват истинско удоволствие да унизят Русия. А Русия трябва да приеме унижението им-нека се радват на победата си в студената война!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия, сър.
40
2
 
11
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Не мисля, че Германия е коректна, обвинявайки Русия в случая Навални. Те демонстративно отказват сътрудничество с руски специалисти, нахвърляха се с обвинения без да имат окончателен резултат...Има доста прилика между тяхното поведение и това на англичаните в случая в Солсбъри - агресивни са и неаргументирани /без доказателства!/...Не ми се вярва Западът да е много загрижен за Навални- той е работил в КГБ също както и Путин!...
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо на Москва и е нужно да ликвидира Навални. Точно тоя вечно губещия, немже две думи да върже, езикът му е като на комисар от Банкингските солдати, неудачник от всякъда. Та точно такъв персонаж е безкрайно подходящ за опозионерен лудер. Ако го нямаше, руските служби щяха да го генерират да върши точно това което Навални прави.Затова разработката с Навалното рядкотоакокото не е на руснаците а на тези които разклащат Госпожа Меркел
38
1
 
9
 
! Отговори
Злепоставян е Меркел преди 3 години
Абе вижте, и английски и немски знаете-чуйте какви думи употребяват в посока на Скипалните и Дневалните двете,Меркел и Тереза Мей,Едни и същи думи,бойно отровно вещество,ААА,а признаците различни.Навални ***,а Скрипали не.Скрипал веднага паднал,а Навални след часове.Чест на англичаните прави че те поне озвучиха с коментари и действия "ликвидацията" на заразените от Казачик,а немците-нищо. Немците се пазят защото казвайки че навлни е отровен те обвиняват руските лекари в укриваане на убийство.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе Сахаров какъвто и да беше противник на Московските есесери, никога неотида да си лекова рядкоярията и като мужик живя , работи и почина в Росия.Тоя изцъкления излъчва притеснения за тесни съжителства с мъже от каквкаската религия.Това е уред за предпазване от трипер, сифилис и други вагидесизи
36
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Слободан Милошевич не беше жертва,а бабишкер?
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От практиката до сега си мисля, че този новичок може да действа като ваксина на ковид 19.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като две и две това взе да прилича на спец операция за отстраняване на Меркел. Причината е една. Тя е ГДРешна и иска да пусне Северния поток.Какъв Навални бе. Ударът е по Госпожа Меркел. По подобен сценарий се опитаха на Лукашенко да му пробутат някакви бойци дето Москва била изпратила да го гътат. Ама той се окопити и ги освободи.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Меркел не й вярват даже новите германци от третия свят.Те взимат руснацит за балъци, да не би само с новичок да разполагат. Ако искат да очистят Навални, има 1001 метода за тази цел.Западна Европа вече е тотално деградирала.
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По отровата ще ги познаете
31
3
 
19
 
! Отговори
2луп преди 3 години
ЕС спокойно може да извади Новичок от БОВ. Излиза, че е по безвреден от продуктите с палмови масла и канцерогенни Е-та, които ни пращат тук. Те за разлика от Новичок убиват и то доста. Сега сериозно, ако това е Новичок целият самолет щеше да е най-малкото наттовен, ако не в кома. Тези ни имат вече за овце
30
6
 
1
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
До В знак на протестЕ, все пак трябва корумпираното германско правителство да си получават редовно подкупите от Москва!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лиебе Фрао Меркел,Самите ултра-либерали в Москва му биха на тва мекотело дуспата. В Москва никой вече не пита за Дневалния.Руснаците каквито и да са-те имат много силно чувство за Родината си.Деникин като започва войната изпраща вагони с лекарства за същия тоя Руски народ на СССР-тези които го прогониха от Русия.Просто е преценено че Дневални нестава за нищо и го подлъгаха че е изновичкиран и тоя глушак зе та се пренесе в Германия.А руски политик ПРЕМЕСТИЛ се в изгнание се счита за ПРЕДАТЕЛ!!!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се,че ще е тровен,и ви го дадоха да го,, установите,,.В Англия тровиха-живи,в България тровиха,жив.За нищо не става тая ФСБ.Драскачи-смешници!!! Ама има и такива където ви вярват!
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин отново на прицел - трови и бута през прозореца - иначе не може да удържи центробежните сили на империята на злото !