Вирусолог поиска нова стратегия за борба с коронавируса

"Животът не може да спре", обясни проф. Стрек
14 сеп 2020 13:53, Петя Славова
27
Вирусолог поиска нова стратегия за борба с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Стратегията за борба с коронавируса в световен мащаб трябва да бъде преразгледана основно – за това призова германският вирусолог, ръководител на Института по вирусология и изследвания на ХИВ към университета в Бон, професор Хендрик Стрек, в интервю за "Велт ам Зонтаг".

По думите му в броя на случаите на заразени в света не трябва да присъства бройката на хората, които са дали положителен тест, но са асимптомни.

Още по темата

"Не трябва да се ограничаваме само до сухата бройка в статистиката на случаите", смята вирусологът.

Според него, въпреки нарастването на заболеваемостта от COVID-19 в Германия и други европейски страни, трудно може да се говори за увеличаване на смъртността. Професорът отбеляза, че животът не може да спре заради наличието на заразата, и до момента никой – нито един политик, вирусолог или епидемиолог – не знае "правилния начин за борба с пандемията".

Според Стрек безсимптомните заразени не са непременно болни, дори напротив: "Колкото повече хора се заразяват, без да проявяват симптоми, толкова повече – поне за кратък период от време – те придобиват имунитет", заключи професорът от Бон.

Според последните данни на СЗО в света са заразени над 28,3 милиона души, а над 911 хиляди са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали ракът е заразна болест, но съм чела, че има вирусен рак. На майка сестра й работеше в химиотерапия и вуйчо (съпругът) имаше много строги правила къде (в коя от мивките ) да си измием ръцете, ако сме ходили там. Но въпреки това, вуйчо почина от рак на белия дроб.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложението не се приема. Бройката трябва да е голяма за да плаши.
19
3
 
1
 
! Отговори
Скоро един милион преди 3 години
Умрели те още да на стадния имунитет. Ама ако се заразят 6 милиарда колко десетки милиона жертви ще можем да приемем.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германският Мангър нека да посъветва Меркел да прави масови омесвания за имунитет.
17
2
 
2
 
! Отговори
Чун Чан Мин преди 3 години
Комунизма лекува короната.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че Запада се нас.ра - Китай показа колко по-напред е в организационно отношение и как една нация може да е сплотена и организирана - маски, карантина всичко топс. В пълен контраст беше положението в ЕС И САЩ - едните си затвориха границите и доре не пратиха маски на Италия - другите се изпобиха за един убит рецидивист, докато президента им предлагаше да пият дезинфектант :)
15
14
 
6
 
! Отговори
Fool преди 3 години
До 8 АнонименРусия стана такава велика сила, че докторите които показаха ужаса от вируса и безотговорното поведение на властите взеха изведнъж да скачат от сгради, да ги блъскат коли. Като сте толкова големи фенове на Рашка, взимай Лада-та и газ към Москва. Тамще живеете царски!
14
7
 
3
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 3 години
''Рака заразна болест ли е? Или статията е за рак?'' Някои видове рак са заразни, тези които се причиняват от вируси и други микроорганизми!
13
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До 1234Да не изпадаме в крайности, моля!Всеки би искал да го отложи за по-после , но всеки от нас все някога от нещо трябва умре! Ако никой не умира от каквото и да е и не го погребват, кремират..... ще дойде ден да няма място където да седне човек едва ли не!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До noFreemanРака заразна болест ли е? Или статията е за рак?
11
6
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Като чуя стратегия за борба с билести се сещам за много други по страшни болести, чиито стартегии водят само до влошаване на нешата, като например 15 хил починали годишно от рак, или пък инсулт, инфаркт. Що безброй стартегии и умрели...
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде още един Мангър, този път германски... Дайте го на Годжи да го коментира това, той откакто се върна от плажовете на Халкидики нещо се покри и не го показват по ТВ
9
4
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
а от рак колко са болни и май четох някъде че по 10 милиона умират годишно....
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте нова стратегия, защото при старата стратегия Русия изпревари всички и се оказа първа сила в света - световен рекордьор, планетен шампион в борбата с коронавируса. Ако не можете да промените този факт, сменете стратегията.
7
16
 
13
 
! Отговори
криво огледало днес преди 3 години
В тази трагикомична медия отново нито дума за разследването на Spiegel което изобличава Бойко в престъпления срещу човечеството, като незаконно екстрадира политически активисти от преврата в Турция, ПРОТИВ международни закони и конвенции и българско решение на съда!Нито дума и за прясно откритите 5500 тона *** във Варна, а аз си мислех че хванаха босовете на *** -ха -хаВсеки ден на антибългарското управление на ГЕРБ ще ни струва прескъпо в санкции и унижения в Европа!!!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и оздравелите не е лошо да ги приспадат
5
9
 
21
 
! Отговори
Драскоч преди 3 години
Преписвачи, що не преписахте днес от Der Spiegel???Бойко Борисов е обвинен в междунардни противочовешки дейности отавторитетното немско издание!!!Противозаконно в разрес с решемие на българския съд, което пък се основава на международни закони и конвенции, наш тиквун изпълнява турски поръчки и екстрадира хора, изпращайки ги на сигурна смърт!!!Тук се пише за крави и за птичките и пчеличките!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2,да не сме сатрап на европата, ти добре ли си?
3
3
 
19
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Добро утро!Тука си щйкаме навсякъде като преди и какво? Няма нито много тежко болни нито много починали. По прогнозите трябваше вече да ги карат с тирове и да ги горят на камари като при чумата. Още след първите две седмици, като сметнах за какви цифри говорим - положението беше ясно. Процентите и бройките не са сложни сметки и всеки с един молив може да си ги сметне, а след това да ги сравни със сезонните грипове и бронхоплеумоний предизвикани от всякакви други бацили.
2
1
 
26
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Нашите решения са КАКВОТО КАЖАТ ОТ ЕВРОПА. В СЛУЧАЯ ПРОФЕСОРЪТ Е МНОГО ПРАВ. НЕ Е ВАЖНА ЗАРАЗНОСТТА, А СМЪРТНОСТТА.