Вандалска проява срещу локомотив рани двама машинисти

Неизвестен счупи стъкло на машината, предизвика закъснение на бърз влак
18 сеп 2020 13:05, Красимир Ангелов
42

Снимка: БДЖ

12

Посегателство срещу локомотив на влак в движение предизвика щети и закъснение на бърз влак от София за Бургас, съобщават от БДЖ.

Бързият влак № 8601 от София за Бургас престоя в гара Септември 62 минути поради счупено челно стъкло на кабината на локомотива. При разминаване на композицията с бързия влак № 8640 от Стара Загора за София в участъка между Белово и Септември, от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия по другия път бърз влак за Бургас.

Вследствие на извършеното деяние е счупено предното стъкло на движещия се локомотив, който обслужва бързия влак от София за Бургас. При счупването на стъклото са пострадали машиниста и помощник-машиниста в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

 Подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака, отчитат от БДЖ.

Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Бай преди 3 години
България е ***-това най -си личи в железницата.Коя европейска държава докарва жп.транспорта си до колапс и позволява разни маргинали да атакуват с камъни влакове.Закривай ***
31
1
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Ами всеки случай не и в турция, ако това питаш.Иначе в Канада, САЩ, Германия, Великобритания, Швейцария, Франция, Нидерландия е така.Искаш да ми кажеш, че съм лъжец или какво?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чаветата си правят каквото искат, от 45 година насам.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука е така защото живеят предимно индивиди с изостанала еволюция.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в нормалните държави се смята за тероризъм, защото се сещате какво ще стане, ако машинистите бъдат ранени така, че да не могат да спрат влака... Сега, като ги хванат и без това съдебната власт има нужда от PR - направо да ги съдят като терористи и да полежат при бай Ставри.
27
10
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Та в кои държави казваш, че цялата жп линия е оградена с триметрови огради? Може ли малко по-подробно? Хайде, започвай да търсиш!
26
1
 
8
 
! Отговори
Най-добре е преди 3 години
По един лазер да им монтират, и такива да ги поразява на момента !
25
0
 
24
 
! Отговори
Е преди 3 години
Нужно ли е да се казва за кое племе става въпрос !
24
8
 
21
 
! Отговори
gosko преди 3 години
Какво друго да очакваме, след като вече 70 дена ""умните и красивите" хвърлят яйца по представителни сгради в София, а понякога павета по полицията, след като това се отразява като справедлив гляв от болшинството медии и се защитава от партии, президенти и пр, що пък някое ц и гане, да не метне камък по преминаващ влак. Ми и ц и гането е човек, и то иска да прави за него репортаж ако не Бабикян, то поне Хекимян, а защо не и да припява със Казасян.Стига дискриминация!Gypsy live matters!
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПГ бсп-дпс тренира!!!
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите държави жп линията е оградена с триметрови огради, да пази от чaвeтa.Освен това не е лошо прозорците наистина да са предпазени с решетка срещу чaвeтa.А машинистите да имат оръжие срещу нападения, каквито не липсват.Иначе този вандализъм ще само черна статистика.
21
8
 
14
 
! Отговори
Селтака преди 3 години
До АнонименМоже на БСП да правят атентати. Да вдигат септемврийски въстание пак.
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е чист терористичен акт и е време да се квалифицира като такъв в НК, какъв вандализъм по дяволите!?Такива вандали трябва да бъдат съдени *** място с куршум в главата, иначе следващата жертва може да сте Вие или някой Ваш близък или роднина и тогава ще пеете друга песен...
19
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
избирателите на Герб почват пак самоволия
18
4
 
6
 
! Отговори
Умник от БАН преди 3 години
Сега като пристигнат Ф16 -закачаме им по един Цепелин с по 100 пасажера- и Бургас София Варна София -за по 15 минути!!!
17
1
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
съгласен съм че това може да се тълкува като Терористичен Акт- по същият начин е и ако е автобус!!- застрашаваш живота на десетки а може и стотици хора!!!
16
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо Бойко ще даде няколкостотин милиона да платим градските мотриси на Сименс, които май поръчахме преди няколко години, че да ги ползваме за София-Бургас. Ако това не стане ще теглим 100 милиарда и ще пуснем подземния вакуумен влак на Мъск. Във вакуумната тръба влаковете са по един и няма как да ги замерят. Иначе ще променим конституцията, че сме град-държава и ще пуснем метрото до Бургас. Ако и това не помогне Бойко ще се премести в Северна Корея да прави бронирани влакове.
15
0
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Снимките са си АБСОЛЮТНО ИСТИНСКИ!!!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златно жито зрее,пpo3т народ живее
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златно жито зрее, *** народ живее