Турски изтребител свалил арменски Су-25

Инцидентът станал във въздушното пространство на Армения
Обновена: 29 сеп 2020 19:22 | 29 сеп 2020 19:09, Веселина Йорданова
286
Турски изтребител свалил арменски Су-25
Снимка: БГНЕС

Турски изтребител F-16 е свалил Су-25 на арменските военновъздушни сили (ВВС) от територията на Азербайджан, твърди Министерството на отбраната на Армения, цитирано от ТАСС.

Пилотът на сваления самолет е загинал, уточняват от Ереван подчертават, че инцидентът е станал във въздушното пространство на Армения.

Още по темата
Военните действия между Армения и Азербайджан взеха нови жертви. И двете страни съобщават за тежки загуби в боевете за Нагорни Карабах, които продължават трети ден.

Ожесточени боеве се водят за Нагорни Карабах, съобщават военните от двете страни, цитирани от БНР.

Съветът за сигурност на ООН провежда извънредно заседание, след като световните лидери призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах. Минската група, водена от Франция, Русия и САЩ, "предлага подходящ форум" за диалог.

Има опасност Русия и Турция да се намесят в конфликта между мюсюлмански Азербайджан и християнска Армения.

По-рано турският президент Реджеп Ердоган настоя да се прекрати "окупацията на Нагорни Карабах" и потвърди подкрепата си за Азербайджан.

Това пък предизвика говорителят на Кремъл Дмитрий Песков да призове Турция да направи всичко възможно за прекратяване на огъня.

Армения заяви, че разчита на помощта на Русия в случай на ескалация, стана ясно от интервю на арменския посланик в Москва пред Интерфакс.

Основната причина за напрежението е растящото недоволство на Азербайджан от липсващо международно признато решение на конфликта, смятат политически наблюдатели в района. Както и от действията на Армения, която строи пътища към Нагорни Карабах, където заселва арменски сирийци и ливанци.

По-късно Фахрадин Алтун, ръководител на отдела за връзки с обществеността на администрацията на турското президентство, опроверга съобщенията, че турски боец ​​F-16 е свалил арменски самолет, съобщава АПА.

Според него разпространената от Ереван информация за свалянето от Турция на самолета Су-25, принадлежащ на Армения, е невярна, съобщиха от Посолството на Азербайджан в България и посочиха, че тази информация за Армения е била опровергана и от азербайджанското министерство на отбраната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, трябваше да си купим руски тенекии, нали другарЕ?Вместо това купихме Ф-16ки, където пердашат руските летящи ко*ини където ги сварят.
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 вече тази новина е само в главата на арменския премиер ,,позор'' вкарал Армения вьв финансов колапс. И тая война затова започна.
219
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Turcia kazva na armencite da varnat okupiranite teritorii.A Kipar,dokolkoto znam e okupiran dosta otdavna ot Turciaja.Tiahnoto ne se broi."Кипър трябва да целува ръка на Турция, защото благодарение на Турция днес съществува такава държава Кипър. Иначе щеше да е окупирана и завзета от Гърция. Северен Кипър започва да съществува заради това, че гръцките превратаджии започват да убиват местното мюсюлманско население. Ако бяха мирно седяли, нямаше да има Северен Кипър. Гърците са си виновни.
218
11
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Kakva naglost,Turcia kazva na armencite da varnat okupiranite teritorii.A Kipar,dokolkoto znam e okupiran dosta otdavna ot Turciaja.Tiahnoto ne se broi.VARVARI
217
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Арменците са християни. Това е първата държава в света утвърдила християнството като държавна религия, още преди Константин Велики да направи същото за Римската Империя."Грешка. Това е втората християнска държава, а не първата. Но каквато и поредност да е, това няма никакво значение за темата по която се говори. Ако един човек създава проблеми, агресивен е, подъл е, прави aтeнтати, убива хора... значи е зъл и няма никакво значение, че държавата му е християнска.
216
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Смешно и жалко е да хулиш арменците, затова, че мразиш руснаците. Вземай пример от П. Яворов като се имаш за "чист" българин"Кой е казал, че мрази руснаците? Нито аз мразя руснаците, нито виждам някой друг да мрази руснаците. Фактът, че виждаш несъществуващи неща говори достатъчно и на всички нас ни дава основание да не взимаме насериозно всичко което казваш. Трябва да се разговаря с нормални хора, умерени. А не с някакви "фили" и "фоби".
215
13
 
3
 
! Отговори
Историк+ преди 3 години
Арменците са християни. Това е първата държава в света утвърдила християнството като държавна религия, още преди Константин Велики да направи същото за Римската Империя.
214
1
 
4
 
! Отговори
до 226 преди 3 години
Малко не си в час, Византия се съюзява с Киевска Рус(ия) срещу България но после като вижда че руснаците се канят да окупират българските територии се обръща срещу тях. Българите се бият на страната на Византия срещу руснаците и въпросното византийско "иго" е донякъде доброволен акт от страна на България за да се спре разграбването и набезите на руските орди. Т.Н. византийско "робство" сс нищо не е ощетило бългаарщината, напроти - заздравяват се връзките с империята, по късно при нашествието н
213
4
 
2
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Смешно и жалко е да хулиш арменците, затова, че мразиш руснаците. Вземай пример от П. Яворов като се имаш за "чист" българин
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Днес арменците, претърпяли истински геноцид от мюсюлманите, имат своя държава"Геноцидът го започват арменците. А сега започват война. Те са си виновни за всичко.
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Едно е гарантирано: Русия, както преди-така и сега, няма да изостави Армения. Виж, за БГ това далеч не е сигурно."----------По-страшното е, че ти си изоставил България.
210
6
 
5
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Колцина са истински античните нации, съхранили се до наши дни, запазили език, вяра и народност. И между тях, харесвате ги или не, са арменците. Днес арменците, претърпяли истински геноцид от мюсюлманите, имат своя държава (както и българите) най-вече благодарение на Русия. Можеш да не обичаш и да хулиш Русия, но това е неоспорим факт. Едно е гарантирано: Русия, както преди-така и сега, няма да изостави Армения. Виж, за БГ това далеч не е сигурно.
209
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради арменци падаме под 200 годишно византийско робство. Бият се на страната на Византия, срещу България и спасяват Василий 2-ри Българoyбиец. После през Първа световна война, Германия, Австро-Унгария, Българя и Османска империя се бият срещу целия свят. А арменците отново са срещу нас българите. Постоянно арменците създават проблеми. В Европа има десетки арменски бoмбени атентaти.И сега очакват да ги подкрепяме.
208
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българите не уважават арменският геноцид защо ние трябва да уважаваме Батак и Стара Загора?"Арменският геноцид е нещо, което арменците започват, като са насърчавани от руснаците да започнат да правят размирици, кланета и погроми в Османска империя, за да пречат на турците, които са противници на Русия по време на Първа световна война. А там където се случват "кланетата" почти няма турци. Там са кюрди. Кюрди ви колят, понеже са ви генетично братски народ, но сте се разделили по религия.
207
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Горките азери. Не трябваше да започват този конфликт. Отиде им газаопроводът за Южна Европа"Ако имаше мозък да помислиш, щеше да се сетиш веднага, че именно по тая причина не са започнали те конфликта, а арменците са го започнали. Както по време на т.нар. "арменски геноцид" арменците са окуражавани от руснаците (като Русия и Османска империя са врагове в онзи период), така и в наши дни пак арменците са окуражавани от Русия, че да не може Азербайджан да им подбива пазара с газ.
206
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоооооо Башар Асад ви предава пламенен поздрав нали руските самолети нищо не става хахаха.
205
10
 
13
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Горките азери. Не трябваше да започват този конфликт. Отиде им газаопроводът за Южна Европа
204
8
 
16
 
! Отговори
Гадна сура преди 3 години
СУ-25 допотопен гнилоч- само бананови републики като България и Армения явно още си ги пазят за поливане на някоя друга олигархска нива
203
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички Арменци и всякакви други етнически групи по света да се върнат в границите на собствената държава. Престанете с тея земи и войни. Имате си държава прибирайте св там.
202
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТака ли и що преди месец Индия поръча нови 26 броя Миг-29.ще ги ползват за мишени, че за нищо друго не стават.