Асад: Ердоган е главният подстрекател за Нагорни Карабах

Турция отрича да изпраща сирийски наемници да участват в боевете
6 окт 2020 12:19, Елка Василева
59
Асад: Ердоган е главният подстрекател за Нагорни Карабах
Снимка: архив, БГНЕС

Сирийският президент Башар Асад каза, че турският му колега Реджеп Ердоган е "главният подстрекател" за новото разпалване на конфликта за Нагорни Карабах, предаде Ройтерс.

В публикувано днес интервю за РИА Новости Асад посочи, че бойци са прехвърляни от Сирия в Нагорни Карабах. "Дамаск може да потвърди това", заяви той.

Още по темата

Турция и Азербайджан отричат твърденията на Франция, Русия и Иран, че Турция изпраща сирийски наемници, които да участват в боевете в Нагорни Карабах, избухнали на 27 септември.

Насилието между азербайджанските въоръжени сили и арменските сепаратисти, които контролират отцепилата се азербайджанска област, ескалира до най-смъртоносното си равнище от 90-те години на миналия век.

Боевете засилиха международното безпокойство, че в конфликта може да бъдат въвлечени регионални сили, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Турция изрази солидарност с Азербайджан, а Армения има отбранителен пакт с Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асадчо може да се оплаче на арменският поп.Само да спазва Дистанцията заради COViT19
13
8
 
23
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Интересен факт е , че много от световните лидери, които искаха главата на Асад, вече не са на политическия небосклон, но Асад все още е президент на Сирия!
12
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По правилно Сирийският терорист Башар Асад не доволен от загубата на Арменските си колеги (ТЕРОРИСТИ)!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Нетаняху.
10
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция има право да подкрепя всеки,който иска. В случая Армения иска чужда земя, което означава война. Не приемам основания, като понеже сме етнически Арменци значи земята е наша. Няма такова нещо. Земя се взема с война или се подарява. Средна опция няма. Средната е до сега тлееща. Арменците да се махат от земята на Азерите,като се определят, като Арменци...
9
9
 
28
 
! Отговори
999 преди 3 години
Ердо си насилва късмета. Доскоро зад него стоеше Сащ. Ама вече не е сигурно. Дори обратното - след пуча. Русия го спаси. А сега Ердо си търси сам сблъсък с Русия. Не е особено умно.
8
12
 
27
 
! Отговори
бай Илия преди 3 години
Асад е прав, Ердоган е ислямски фанатик, който ще свърши като Кадафи.
7
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вестник "Ди Велт" на свой ред припомня старите битки около Нагорни Карабах и отбелязва, че никога досега Анкара не се е намесвала толкова активно в конфликта в Кавказ. Този ангажимент на Турция отново пробужда историческата травма на арменците, коментира изданието и цитира един арменски лекар, който казва: "Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа. Вие явно още не сте разбрали какви са целите на Турция и Ердоган. Чак когато превърнат вашите черкви в джамии, ще го схванете!"
6
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Асадчо диша през гъззаа на Путин, загубил една трета от държавата си на кюрдите, една трета от населението му се е разбягало,причинил смъртта на повече от 1 милион от поданиците си, сега ще оправя Карабах. И един главурконяк го обяви за велик държавник!
5
2
 
3
 
! Отговори
От дупясе преди 3 години
Никой не би упрекнал ам - гъл в притежаването на койзнае какъв интелектуален потенциал .!.
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Не знаеш ли КОЙ създаде, обучи и въоръжи талибаните-главорези в близкия изток?Като разбереш КОЙ, ще си отговориш на въпроса.Като подсказка - държава, която смята, че петрола където и да се намира е на ... САЩ.
3
9
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Естествено,че неоосманистките мераци на Ердоги са в основата на всички турски безобразия напоследък!Ама фронтовете станаха прекалено много...
2
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а за милионоте сирийци избягали от сирия които живеят в Турция кой е виновен?
1
17
 
33
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания господин АСАД ! Велик държавник !!!!!!!!!!!!! А Ердо ще свърши като Садам !!!!!!!!!!!!!!!!