Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война

Военните да бъдат дисциплинирани, иска лидерът на Китай
15 окт 2020 14:09, Елка Василева
151
Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Китай Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 22Споко всичко е правилно ...трябва да се уеднаквим стандартите ...
22
0
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Ами за какво друго да се готвят едни морски пехотинци, освен за война?
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете от Козяк се превъзбудиха, че Русия щяла да загуби Сибир. Не се притеснявайте, нежни момчета, Китай знае, че ако провокира руснаците, ще стане на ядрена пепел. Китайците усещат слабостта на сащ и ще направят всичко възможно да заемат лидерската позиция в тоя свят. А за това кой какво губи: немци и французи си губят градовете, заети от мързеливи араби, турци и черни. В щатите т.нар. цветнокожи само чакат да берат маратонки...
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русия..ще загуби Сибир другия път....Наполеончо я си седи в дупката!
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя май е забравил 1969 година... Нещо си е въобразил или не помни Съветския съюз как му реагира.(имаше дивизия, нямаше дивизия....) За щатите в днешно време няма да говорим как ще отвърнат на Китай...
18
3
 
2
 
! Отговори
майорски преди 3 години
е вие какво искате да каже на морските пехотинци Китайския лидер???? Нещо от сорта :Момчета бъдете меки китки ... гответе се дипломатично да настъпвате срещу врага..уповавайте се на християнски добродетели, мюсълманска щедрост и будистка търпимост към врага., понасяйте стойчески ударите и си мълчете....
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистическата система (която реално е държавна капиталистическа система) се оказа най-ефективната. Винаги е работила, и в Китай и в СССР, и в България и в цяла източна европа най-добре бяха при социализма. Смяната на системата беше катастрофа, днес всички източно европейци живеят мизерно, само Русия се възстанови.
16
2
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Защо има граници? - въпрос който задават бежанци и мигранти...Защо едни имат повече от други ? - въпрос, който задават левичари комунисити, които все гледат в паницата на другия...Отговора е в ДНК-то - не сме еднакви и равни, за да имат всички по равно...
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Какви братя са ти тези диваци китойците?! В тази война ние нямаме братя и изобщо не трябва да взимаме страна.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западната система не може да се съревновава с Китай, а само да пречи на рестжа му.
13
9
 
16
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Каква война го бръсне този? Не му стига че замърсяват планетата и че ни натресоха корона простотиите че сега и война искат та правят!
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братя китайци, мaчкайте американските агресори!
11
13
 
9
 
! Отговори
Чичо Бък преди 3 години
МОРЕТО ПОД ХАЙНАН НЕ Е КИТАЙСКА ВОДНА ЗОНА И СОБСТВЕНОСТ !!САЩ И ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ--- ТРАЙНО И ДОСТА ЗДРАВО ЩЕ ПОКАЖАТ И ДОКАЖАТ ТОВА НА КРАДЛИВ И НАГЪЛ = КИТТ АЙЙЙЙ .А РОССИЯ ИМА ДВА ТОНА НОВИЧОК === ПРИГОТВЕН ИМЕННО ЗА КИТАЙСКИТЕ МИЛЛИОННИ ЗАПТЕТА И БАШИБОЗУЦИ .
10
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без войни и санкции икономиката на Запада не работи и те обедняват.Запада забогатява от санкции, протекционизъм и империализъм. Пазарната икономика бързо ще унищожи Запада.
9
3
 
7
 
! Отговори
Към 4 преди 3 години
Съгласен съм, но това е пътя за мир-да си подготвен за война! Номера е да не се воюва.За съжаление човешката природа е такава. Програмирани сме да искаме и искаме. Самоунищожението ни е в ДНК-то.И ето един луд въпрос от мен. ХахаЗащо има граници? Защо някои имат повече от други? И как така след като всички произлизаме от маймуните в човечеството има толкова видове ДНК?:)) Станаха няколко въпросите *** кво да се прави.. Преди да разберем отговорите, някои *** ще вземат да ни гръмнат
8
6
 
8
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
купувайте Китайски стоки, че иначе Жи идва да си вземе дължимото!!
7
11
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До АнонименТова за войната го кажи на американците,дето без войни ще фалират за година,най-много.
6
14
 
7
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
ами скоро ще маршируват по булевардите на Европа - в крайна сметка първо пускаш биооръжието, после пращаш армията да почисти труповете и да засели с новите територии!
5
5
 
33
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Ако искаш мир-готви се за война!Старо,но златно!
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната е най-лошото нещо.СМЪРТ НЕЩАСТИЯ И КРЪВ СЕЕ ТЯ!НЕ НА ВОЙНАТА!! Си Цзипин да преосмисли това свое изказване! НЕЗАБАВНО!ВЪВ ВОЙНАТА НЯМА ПОБЕДИТЕЛ ЗАЩОТО И ЕДНА ЖЕРТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ!