Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война

Военните да бъдат дисциплинирани, иска лидерът на Китай
15 окт 2020 14:09, Елка Василева
151
Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Китай Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
16
 
6
 
! Отговори
Путя преди 3 години
Тоя па, тия докато излязат от казармите ще са на пепел, само да реша
2
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па! Ще има жълта лютеница.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ся си ега бабата...