Убийството на 13-годишното момиче в Скобелево след спор за запалка

Бащата бил в къщата, когато инцидентът се случил
25 окт 2020 21:35, Красимир Ангелов
60

Тежко убийство бе извършено в старозагорското село Скобелево. 14-годишно момче прободе с нож 13-годишната си съседка, която почина. Момчето, което е със специални образователни потребности, е задържано. Предстои да бъдат направени психиатрична и съдебномедицинска експертиза.

Още по темата
Жестокото убийство става в двора на къщата, в която живее момичето. Баща ѝ бил в къщата, когато станал инцидентът. Момчето дошло в двора да поиска запалка.

"Доколкото знам за една запалка става. Момчето влязло в къщата, когато родителите на момичето ги нямаше и той поискал от нея запалка. Момичето не е дало запалка, той взел ножа и я наръгал точно в сърцето и отзад на гърба два пъти", разказа момиче от селото.

Момичето починало в линейката на път за болницата.

"Починалото дете е много добро дете с много добри показатели в училище, цялото семейство са много добри хора.  Потресени сме, не само аз, а цялото село и цялата община", каза кметът на с. Скобелево Ахмет Сули пред телевизия Bulgaria ON AIR.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Само че в някоиСреди преди 1 месец
родителите на подобни деца не само, че не си дават труда да ги държат под контрол, ами на всички отгоре живеят с убеждението, че държавата е длъжна да им дава още и още бонуси заради това, че детето им не е наред.Един вид като награда.
Затова в такива среди лице с подобни здравословни проблеми е считано за желан зет или снаха, защото е сигурно, че освен инвалидна пенсия, ще им носи и допълнителни помощи и защото се надяват да създаде дете с подобни проблеми,та да пада още аванта (от нашия джоб).
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виновна е системата, която в наше време позволява на хора с психиатрични проблеми да се шляят свободно навсякъде, а деца с такива проблеми са разпръснати по паралелките, вместо да бъдат в специализирани училища, където хем преподаването ще е такова, че да могат да научат полезни за тях неща, хем ще са под надзор.
Виновни са и родителите на това момче, защото са допуснали то да носи нож у себе си.
Като знаеш, че детето ти е с проблем, ще имаш едно наум и ще внимаваш, защото отговорността е твоя!
21
0
 
3
 
! Отговори
Цар Соломон преди 1 месец
Агресията на ромите минава всякаква граница!
20
3
 
5
 
! Отговори
аа има хубаво преди 1 месец
До *** Османлията
направено и то е точно от бай тошо , че ви разкара от България....жалко , че след него ви разрешиха да се върнете и да запазите Българското си гражданство . грешката е била на дедите ни , че след освобождението не са разкарали всички ви както вие сте направили в беломорска тракия. а защо въобще пишеш на бългаски и си запазил гражданството си? а колко от вас работят в европа БЛАГОДАРЕНИЕ на нашите паспорти ...ами пробвай се с турски паспорт да емигрираш бе отворко.
19
9
 
1
 
! Отговори
Бай Банго преди 1 месец
Срам ме е от българите. Затова в чужбина казвам че съм от Румъния за да не ме вземат за българин!
18
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие като сте "българи" по какво се различавате? Някакви морални, етични, социални характеристики....
17
1
 
21
 
! Отговори
Киро Х преди 1 месец
Особености на етноса, съставен от полудиваци.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До :(/27

"Само в България психично-болните се наричат "хора със специални потребности", и се разхождат свободно по улиците." - ц. В много ес демокрации е така, че и по-зле.
15
3
 
12
 
! Отговори
:( преди 1 месец
Само в България психично-болните се наричат "хора със специални потребности", и се разхождат свободно по улиците. Жалко за момичето.. Да почива в мир.
14
15
 
7
 
! Отговори
Сър ДжеймЗ преди 1 месец
Българи сър, забавляват се!
13
0
 
17
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Кви времена,и кво доживяйме? Дъ та убият за еднъ запалка? За тва секи тряаа според мен да има оръжие.По добре в затвора,отколкото у гробищата.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при отсъстваща държава хората ще вземат правосъдието в свои ръце защото с тези диваци *ангали не се издържа
11
0
 
16
 
! Отговори
И сега преди 1 месец
Поне за няколко години ще го вкарат ли в затвора ??!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не могат да го окошарят заради "специалните му потребности" какво? Ще го пуснат ли?
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, да не дава Господ такива неща да се случват.

Аз при подобни изцепки съм краен - тихо и кротко сядам и чакам да се появи хубавеца. Година, пет, десет, двайсе. Колкото му дадат. После е до там. Каквото си е поживял в затвора - поживял. Не очаквам правосъдие в тази държава. Ако повечето мислеха като мен - щяхме да сме малко див запад, но далеч по-внимателни какви ги вършим.
8
0
 
33
 
! Отговори
Кина преди 1 месец
Така ще е щом л у д и т е станаха със специални потребности, а здравите няма кой да опази от тия със "специалните ...", без коментар за етносите, че и те са специални, ама по другите параграфи. Мир на душата на детето ! Не ми се мисли за сърцето на майката.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те там всички са "мимолетни и недоразбити " с ТЕЛК-ве .Като дойде време за изборите и знаят за кой да гласуват !
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Огънят винаги е бил важен за човека.
5
1
 
23
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Щом е освидетелстван няма механизъм, по който да влезе в затвора. Най-много да го пратят в психодиспансера. Очевидно момчето не е в ред, и е въпрос на време да направи подобно нещо пак. От такова състояние оправия няма.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йово, защо коментираш кога не разбираш. Или говориш,колкото да не заспиш. Наказателна отговорност се носи след 14 годишна възраст. Е наказанията се редуцират и са по-малки, но при убийство и дума не може да става за детска педагогическа стая.