60 хил. остават без работа със затварянето на моловете

От бранша се надяват на компенсации, но са категорични, че е било безопасно
42

Ситуацията за търговските центрове в страната е много тежка заради повторното затваряне в рамките на няколко месеца.

Изненадата обаче беше, че бяха затворени само моловете и то точно по време на намаленията по време на т.нар. черен уикенд. Тоест, целият удар ще бъде понесен само от търговските центрове.

Това заяви Лилия Кръстева, управител за България на Ceres Management Services (компанията-мениджър на мол Park Center Sofia и Sofia Airport Center) в предаването "Бизнес Старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Моловете освен място за срещи, са и място за търговия и услуги. Към момента те остават празни по време на най-добрите седмици за търговия в края на годината. Като това не е така за останалите магазини, които този уикенд направиха рекордни продажби. В този смисъл ние силно се надяваме, че по някакъв начин ще бъдем компенсирани за това затваряне", каза тя.

По думите на Кръстева зад магазините в търговските центрове в България стоят около 60 000 души, които работят там. И както собствениците на магазините понасят загуби, всички хора, които са свързани с продажбата на стоките в магазините в момента остават без работа и без доходи точно преди коледните празници, което прави ситуацията изключително тежка.

Кръстева заяви, че моловете са били едни от най-безопасните места: "Това твърдение беше казано и в Германия от Ангела Меркел, като страната не затвори търговските си центрове. Според германския канцлер те са безопасно място и при спазване на съответните мерки, които са предприети, те могат да останат да функционират и трябва да го направят".

Кръстева коментара, че търговските обекти се управляват от професионален мениджмънт. А част от взетите мерки включват почистване на всеки час,  дезинфекция на всички подове и повърхности, както и недопускането на струпване на хора.

"РЗИ правеха проверки всеки ден и не е установено нарушение. В ежедневните протоколи от проверките е записано, че в търговските центрове се спазват повече от необходимите изисквани мерки", добави тя.

 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Егати икономиката преди 1 месец
Егати икономиката само едни молове и нищо друго !!! И кръчми и пивници !!! Затваряй всичкооо !!!
38
1
 
3
 
! Отговори
Егати икономиката преди 1 месец
Егати икономиката само едни молове и нищо друго !!! И кръчми и пивници !!! Затваряй всичкооо !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След плащането за работен ден би трябвало да се удьржат и здравни и осигуровки за стаж и вьзраст значи чисто около -350 лв
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са 720 лв, а 480 лв- плаща се за работен ден
35
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
Да се прибират ,чакаме ги.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32 за "хлебец и мандарини" ще имате троловете ако поработите по усърдно в полза на ковид истерията, продавачките от моловете ще получат по 24лв. на ден което е 720 лева чисто без да са ходили на работа. Хайде сега сметни колко "хлебец и мандарини" може да се купи с тия пари. Това са чисти пари и те са много повече от минималната работна заплата която бруто е 610 лева. Нетната заплата при осигурителен доход 610лв е 473лв.35ст. Да си имаме уважението и да не си служим с лъжи и инсинуации
33
0
 
4
 
! Отговори
всичко е наобратно преди 1 месец
Дори само да 20 декември /игнажден да е ЛОКДАУНА ТЕ ПАК СА ДОСТА ДОВОЛНИ ЗАЩОТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ПО 24 ЛЕВА НА ДЕН КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ ЗА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ОСОБЕНО В ПРОВИНЦИЯТА това е повече от възнаграждението което получават, тоест тия хора ще искат непрекъсната да са в локдаун защото това е една отпуска повече за тях е един бонус.
БЕЗ РАБОТА СА БЕЗРАБОТНИТЕ ТЕ СА В БЕДА, А НЕ ЛОКДАУН ИМИТАТОРИТЕ ТЕ ЩЕ ИМАТ ПАРА НИЩО ЧЕ БЕЗРАБОТНИ ЩЕ СА.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали дьржавата ще им плати по -22 лв на ден вярно под минималната раб заплата но все пак е нещо , за празниците да имат за - хлебец и мандарини
31
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Купувайте апартаменти!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мафията държи всички молове, което е зле за мафията е добре за народа! Затваряй молове и хотели, да фалира мафията!!!
29
3
 
4
 
! Отговори
Чи кък без молче преди 1 месец
Ни може къде щи си пием кафето ниъ безделниците и ***?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега остават без работа, но преди са вземали пари от заплати или 60 на 40. А другите безработни не са работили преди и сега пак и не вземат никакви помощ.
27
4
 
13
 
! Отговори
HMLF преди 1 месец
Важно е в Кауфланд и Била да може да се ходи! Явно са свещенните крави за управниците ни от край време! Сигурно половина пари на българина отиват там за щяло и нещяло, после чакайте бизнес да има. Няма скоро кого да проверявате господа от НАП, Инспекции и всякакви разни. Докато правите чадър и си затваряте очите за дъмпинга и нолоялната конкуренция хиляди бизнеси ще затворят!
26
1
 
3
 
! Отговори
Бат Жорж преди 1 месец
Магазин до магазин има на всяка крачка, кафета, маникюристки, фризьорки и тем подобни.
25
1
 
3
 
! Отговори
Търговци на битака преди 1 месец
Никой не слага търговците от пазари тип битаци които са затворени навсякъде с кметски заповеди от октомври но те са най долната *** и никои не ги има за хора и нямат право на нищо нали част от тях са е. Т а другите нямат и фирми хранеха се от пазара ден за ден
24
1
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Отива ти! Цъкай приключване на поръчката и пиши CCV кода!
23
3
 
12
 
! Отговори
Зори преди 1 месец
Пари за дрехи с голям процент надценки по тези молове не давам вече ..Предпочитам вместо 150-200 лв за една рокля да ги дам в хубав хотел, където мога да релаксирам.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега няма откъде една рокля да си купя. Друго е наживо да питам продавачите дали ми отива или не
21
0
 
7
 
! Отговори
До 17 от Митака преди 1 месец
Там съм как.. Паза кози и овце гледам кокошки и прасета не ме е срам млад фермер
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може най-голямата *** кауфланд да работи а моловете да не работят