Ще отнеме ли Кубрат Пулев поясите на Джошуа?

Битката за боксовия трон коментира Палми Ранчев
11 дек 2020 11:08, Петя Славова
70

Почти 3 години в очакване на голямата боксова битка. След редица препятствия и сменени дати, най-добрият български боксьор при професионалистите - Кубрат Пулев, влиза в сблъсък със световния шампион и английска гордост - Антъни Джошуа. И двамата са само с по една загуба на ринга, мотивирани да се утвърдят на първото място.

"Двамата имаха възможност една година да променят нещо в играта. Да въведат новости в техниката си. В такъв тежък мач, в който се решава съдбата на световния трон, рисковете няма да са кой знае какви. И двамата няма да поемат големи рискове, особено в началните рундове. Изненадата ще бъде дали още в началните рундове Джошуа ще се опита да върне впечатлението си от предишните мачове, които са преди загубата от Анди Руис-младши. И дали Кубрат ще следва обичайната си тактика - да обработва противника си с леви прави и да изчаква в средата на мача да пласира силни удари с двете ръце", каза треньорът по бокс Палми Ранчев в "България сутрин".

Той припомни, че в тежка категория силата на удара е от решаващо значение.

Още по темата
"Двамата боксьори са мощни и разчитат на силния си удар, така че от първите секунди напрежението в ринга ще бъде огромно. Една серия от силни удари решава бъдещето на мача. Ако си припомним мача с Кличко, Кубрат беше в нокдаун още в първия рунд, но единствено голямата му воля го задържа до петия рунд. Не мисля, че сега Кубрат ще рискува да предизвика схватка още в началото", коментира Ранчев пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът е категоричен, че на ринга най-важното нещо е психиката.

"Това не е свързано с годините. Кубрат Пулев е боксьор с невероятна воля. Не сме имали боксьор с такива физически качества и такава увереност в силите си. Винаги домакинството има значение, но на ринга са двамата боксьори и реферът, така че никой не може да ти помогне, ако сам не си помогнеш", обясни Ранчев и добави, че се надява Кобрата да не е пренавит за този мач.

"Това е мачът на живота му. Дано има равновесие на нервните процеси у него. Дано атаката и защитата бъдат в добра пропорция. Смятам, че при нормално развитие на боя, в средата на мача ще видим по-интересен и неочакван Кубрат Пулев", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възрастен е Кубрат вече.Онзи е млад опънат,един десен прав и Кобрата пак ще вика:''Продължаваме напред''Още в първия рунд ще го свали.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кубрат е малко е дъртичъкдали е достатъчно бърз или пак само ще го бият.
9
6
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
тъкмо си казах, че днес няма да ни напомнят за сладурчето пулев, но не биде...Джошуа ще го опули добре. 90 на 10 е моята прогноза, за победа на Джошуа.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе кой дава пари, за да гледа няма и 5 минутно пребиване. Конферансието ще има повече време да надъхва преди мача, отколкото ще продължи самия мач.
7
1
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Неудобно ми е от колегите коментиращи,да кажа какво ще ми отнеме само.
6
1
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
това, което ме радва, е че опита. Ако падне - падне. Важното е да се опитва. Ще вземе и едни хубави пари, с които да се пенсионира.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бивш бияч по дискотеките е всичко друго, но не и национален герой. Сега отново ще си го получи, язък само за рекламата, Джошуа ще го покриви от бой.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ме дразни че медиите го изкарват едва ли не национален герой. То е ясно за какво го правят - за пари!Пулев си е за Пулев!С това казано, пожелавам му успех!
3
2
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
А, дано, ама надали.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реших да си купя гала вечерта в DAZN. Мисля че цялата вечер ще е интересна.
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще му отнеме боксерките. За спомен.