Пулев печели 4 милиона пауда след двубоя с Джошуа

Победителят ще прибере 15 млн. паунда
13 дек 2020 19:18, Нели Христова
109
Пулев печели 4 милиона пауда след двубоя с Джошуа
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще прибере двойно по-голяма сума от очакваното, въпреки че загуби дългоочаквания мач от Антъни Джошуа за четири от петте световни титли. Според Daily Star Кобрата ще вземе 4 милиона паунда, а не обявените първоначално 2 милиона, пишат от Gol.bg

Победата на Джошуа пък ще му донесе около 15 милиона паунда. Шампионът в тежка категория ще спечели същата сума, която взе и след успеха си над легендата Владимир Кличко. Приходите от билети и от абонаменти в стрийминг платформата DAZN, която излъчваше мача, ще възлязат на около 10 млн. паунда, тъй като се очаква събитието да е наблюдавано от 80 000 души. От тв права може да влязат още 3 милиона, а един милион ще дойде и от спонсори.

Въпреки огромните суми, според запознати, те са поне три пъти по-малко от това, което Кобрата можеше да заработи от първия си мач с Джошуа през 2017 г., който обаче не се състоя заради контузия на българина.

Както е ясно, това бе втори мач за световната титла в тежка категория за Пулев. През 2014-а той загуби от тогавашния доминатор Владимир Кличко с нокаут в 5-ия рунд в Хамбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жив и здрав да си ги харчи.Коментарите са забавни, но той е достигнал до това ниво и до тези пари. Всеки е свободен да покаже повече.
90
0
 
6
 
! Отговори
Андреята преди 3 години
Пулев не даде никакъв шанс на Джошуа да спечели тази сума!
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пулев, обаче обеща да дари парите от мача в помощ на лечението от КОВИД-19.Ако е мъж трябва да си спази думата.
88
0
 
14
 
! Отговори
Шшшт преди 3 години
Ми те малко не бяха от една категория. Англето с бая по-дълги ръце и добре трениран срещу нашия ***, който все едно излизаше от чалготека след среднощен запой. Тва беше просто таша.к. Та даже сложил червени ръкавици и цялата среща я озкара с ляв-десен. Но все пак хора са платили за билети, грозно би било мача да бе свършил още в 1ви рунд.
87
2
 
9
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
ако му повредат главата .... резервни части няма тия пари няма да му трябват
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам милиони ли спечели, но яко му натрошиха канчето. Дали си струваше, ще се види...
85
1
 
16
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До ffffffкакто вече споменаха хора, не е ясно по силата на всички договори колко от тия пари са за него и колко за свитата му и за промоутърите. все пак благодарение на усилията на промоутъра да му намери достатъчно шлосери и дюнерджии за биене, нашия събра достатъчен актив, да е претендент.
84
6
 
5
 
! Отговори
Wc преди 3 години
КУБРАТ ОПУЛЕН НЕ Е ОТ БОГА ИЗБРАН...БОРИСОВ ТИ НАМЕСИ НАЧАЛНИКА СИ С ПОЖЕЛАНИЯТА СИ.НЕ СПОМЕНАВАЙ БОЖИЕТО ИМЕ БЕЗ ПРИЧИНА.
83
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали затова не го харесват.Отива за парите ,а лъже ,че е за България.Между другото доста глупаво да кажеш в 21 век ,че се биеш за нещо друго освен за това ,за което е-парите.Затова и не ги одобряват масово тия нищонеправци ,клоуни.Поне да се боксираше здраво,а той- кекав.
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жа продължаваме ли"напред"или ще се пенсионираме?
81
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Кобрата, жив и здрав да е да си ги харчи.
80
18
 
20
 
! Отговори
ffffff преди 3 години
Стига дрънкане за поведението на Пулев. Това е професионален бокс. Той сам е стигнал до този мач. Това не е олимпиада, нито световно първенство за аматьори. Оставете човека на мира. В крайна сметка печели 4 млн, които той ще изхарчи тук в България. Защо никой не разсъждава върху това? При тая криза да влезнат 4 млн паунда в страната, това е успех. Независимо за какво ще ги изхарчи, това са свежи пари за българската икономика, изкарани от българин, който живее в България.
79
1
 
20
 
! Отговори
зрител отново преди 3 години
и още нещо бих добавил . не мисля, че някой би го обвинил че падна. това е бокс все пак. но поведението и глупостите , които говореше поне можеше да си ги спести. те издразниха всички. щял да го приключи в незнам си кой рунд. айде бе! звездите ли му ги говорят ? чак се учудих че не направи щъркел отново в 3 рунд , когато оня почти го разчлени
78
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички коментарии са излишни, да си дойдем на думата, той бе готов да умре за тези пари на ринга, шоу и пари, добре че го пащадиха
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пауда??
76
7
 
13
 
! Отговори
XXX преди 3 години
След година няма да има нищо...готовите пари свършват бързо !
75
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 75Пулев в момента не го обичат, политиците и те са в шок :)) Няма срамно да загубиш битка, все пак бокса си е мъжки спорт, срамно е че толкова ни занимаваше с глупостите си, естествено със съдействието на медиите :))
74
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ами докато има хора които са абонати на DAZN и други телевизии,ще има и такива суми.Само DAZN има близо 8 000 000 абонати,по 10 евро на месец,и смятайте за какви суми става въпрос
73
3
 
29
 
! Отговори
зрител преди 3 години
искат да кажат след побоя от джошуа. щото двубой нямаше. джошуа го държа жив , единствено за шоуто. ако имаше стил на файтер , с отклони, мощни крошета и ъперкъти може би имаше някакъв шанс. но с този аматьорски стил... ! не мога да се сетя някой световен шампион единствено с комбинация ляв-десен прав. иначе има дебела глава и носи на бой.
72
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До АнонимНА 42:Николина -чудесно име за жена!