Престъпността се увеличава по време на пандемията

Нужно е и терапията да получи регулация, обясни специалист
20 дек 2020 13:12, Петя Славова
18
Престъпността се увеличава по време на пандемията
Снимка: БГНЕС

Времето на дистанция по време на пандемията доведе до зачестяване на престъпността.

"Няма как това, което ни се случва в последната година да не се отрази и на тази страна от живота. В по малките населени места доста често има престъпления, в които възрастни хора стават обект на агресия. Това се случва с оглед на безработицата и други социални характеристики“. Това заяви пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров.

Още по темата

Според него пандемията няма да доведе до сформирането на нови престъпни групи.

"Най-вероятно ще зачестят случаите на домашно насилие и възрастните хора ще станат обект на още по-големи измами. Хората ще се опитат да задоволят елементарните си потребности. През първия локдаун в магазините свърши тоалетната хартия, а не чаят", добавя Тодоров.

Специалистът казва, че според проучвания всеки пети човек, който е преболедувал вируса има проблеми.

"При различните хора тези проблеми се отразяват различно, но това го има. Общувам с доста хора, които са били болни. При всички от тях има страх и едно очакване нещо лошо да се случи. Тук по-важното е как можем да помогнем на тези хора. По абсолютно никакъв начин в страната няма регулация на психическия труд", казва Тодоров.

Според него е крайно време терапията да получи своята регулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15,Лесно е. 15 дни първи локдаун намалява престъпленията- хората имат резерви да ядат,улиците са пусти и трудно се краде, къде да обираш къща с хора вътре.След месеци без или с по-ниски доходи озверяваш, търсиш как да се нахраниш и дребната престъпност скача, защото освен огладнелите стари престъпници нови имали преди работа и доходи търсят да ядат, а притиснати до стената са загубили страха от наказание- изборът става гладна смърт или затвор.
12
3
 
4
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 3 години
Което ще рече,че СИК-@джистът е напълнил още едно нощно шкафче с пачки,под зоркото око на кьоравия Каскет.
11
0
 
4
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 3 години
''Преди време имаше точно противоположна статия...нали все пак не знаете какви ги пишете...''И аз това искам да спомена - съвсем доскоро се твърдеше обратното - че престъпността рязка намаляла!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуниста огладнее ли ...... Веднага почва да краде кашкавал. Или инкасо.
9
0
 
1
 
! Отговори
Правя добри бургери преди 3 години
Какъв е тоя концлагер в Перник, за който постоянно се тръби в коментарите?
8
0
 
4
 
! Отговори
VD преди 3 години
До АнонименИмаше и друга статия - кокаин за 2 мил. хванат на границата... 2мил. са джобни пари на тези, които го доставят, просто дават само за медиите една пратка, а другите половин-един милиард лева/долара в кокаин ги няма включени - ЗАЩО?
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали на рожденият ден на главният прокурор всички сайтове писаха как престъпност няма.Много са ми странни тея хора.Хванат някакви заблудени *** с 1-2 грама трева или амфети и кажат че са заловили знакови крупни наркотърговци.Барети,хеликоптери,джипове -страшна работа.В София почти през 10 минути става кражба.Що не им пращате барети?В провинцията всеки ден убиват поне по един възрастен човек.Маскираните суперчовеци поне един такъв кога ще хванат или те са само за наркотици до 5 грама?
6
3
 
8
 
! Отговори
Terror in Bulgaria преди 3 години
Най-лошото е, че определени държавни институции упражняват "Бял терор" върху обикновени граждани!Пример:Концлагер в Перник! Гонения на неудобни хора! Опити върху хора с нови пси-оръжия забранени в ЕС и ООН!
5
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Главната ммутра да спре престъпността,нали е всемутродържец?
4
3
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
Шведите убиват българи безнаказано, под зоркият поглед на гербреристката мафия
3
1
 
18
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Цялата папла*ч която краде и проституира из европата се е прибрала в БГ и гладува. Естествено, че ще има ръст на престъпността.
2
0
 
8
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Статистически данни от началото на 2020 г. показват понижение в извършването на всякакъв вид престъпна дейност''. Това заяви в студиото на Здравей, България по Нова телевизия вътрешният министър Христо Терзийски."????
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не мога да разбера статиите ви. Оня ден имаше статия за това, как престъпността е намаляла. А това че няма контрол и престъпниците остават на свобода и без да има пандемия...да не говорим