Спряха сертифицирането на газопровода "Северен поток-2"

Причина за решението са новите санкции от САЩ
Обновена: 3 яну 2021 17:02 | 3 яну 2021 16:58, Веселина Йорданова
113
Спряха сертифицирането на газопровода "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Международната компания за сертификация и класификация Дет норске веритас - ДНВ (Det Norske Veritas - DNV GL) потвърди прекратяването на всички дейности по сертифициране на газопровода "Северен поток-2" заради новите санкции от САЩ. Това съобщи днес говорителят на компанията Роберт Ковни, цитиран от ТАСС.

"През ноември 2020 година ДНВ престана да предоставя услуги на кораби, обслужващи Северен поток-2. Предстои компанията ни да спре всички дейности за проверка на газопроводната система", посочват от компанията.

Оттам подчертават, че това изявление е направено след приемането на ново законодателство в САЩ, според което компаниите, предоставящи услуги за тестване, проверка или сертификация за "Северен поток-2", подлежат на санкции.

На 1 януари в САЩ влязоха в сила разпоредбите на бюджета за отбрана, включващи разширяване на санкциите срещу газопроводите "Северен поток-2" и "Турски поток", припомня ТАСС.

Проектът "Северен поток-2" включва изграждането на две газопроводни линии с общ капацитет 55 милиарда кубични метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия.

До този момент са построени 94 процента от газопровода. Работата бе прекратена през декември 2019 година, след като швейцарската компания Олсийс (Allseas) изостави полагането на тръби заради възможни американски санкции. Година по-късно обаче, на 11 декември 2020 година, работата бе възобновена с руския кораб "Фортуна", който положи тръбите в изключителната икономическа зона на Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хеее сега разбрахте ли какво е свободна търговия, конкуренция дето прави стоките и услугите по евтини и достъпни - ако не сте разбрали сте си обикновени *** за стригане
52
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59"Руснаците ще пробият дупки на коланите си, ами вие колкото и да пробивате, никаква факда няма."Ех, другарю, тия приказки вървяха дори само допреди няколко дни, а сега точим азерски газ и пак си събираме таксите. Даже, колкото по-малко пускат руснаците, толкова по-голяма файда!
51
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голем зор ги гони краварите, ако тръгне и втория поток тръбите в Украйна ще ги пълнят с въздух, а както се знае краварите ги прилапаха като мислеха, че ще събират лесни пари наготово от транзита, но не би .
50
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 56Тази сертификация е за Германия и западните държави.Руснаците си ги знаем ,те такива законни правила не спазват.Всичко им е не легитимно и в сферата на мафиотският бизнес.
49
25
 
6
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Ако руснаците са хитри - имат един правилен ход - сменят Путин с Навални!!! Гениално!!! Ако могат да мислят.
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
руснаците ще пробият още една дупка на колана и ще има ... ------Руснаците ще пробият дупки на коланите си, ами вие колкото и да пробивате, никаква факда няма.
47
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПо турски тече само руски газ за Турция, по продължението му през България все още не тече нищо, вероятноста да не протече нищо по него е доста голяма, санкциите са не само за СП-2
46
2
 
6
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Полша и Русия са несъвместими в едно изречение!!! С поглед се убиват.
45
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Бойко лавира неможе да спре лукойл без да пие новичок ------А, понеже го е страх, дупи цяла България?Е, много умен поуитик, бе! ....
44
7
 
3
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Да лошо. Контрата остава в Русия.
43
10
 
18
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
А какво му пречи на газопровода да работи като не е 'сертифициран'? То и половината пишещи тук не са със сертифициран Уиндоус - ама си пишат! Тамън ще спестят некое евро за тапията...
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50"Сега от къде пари за производство на оръжия от 20то поколение?"Как откъде: по старата и изпитана рецепта: руснаците ще пробият още една дупка на колана и ще има ... поне за анимации ще има ...
41
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин,ако иска да кихне първо трябва да пита САЩ.Ама не Президента,а някой треторазреден секретар в правителството,отговарящ за банановите републики в Африка.Президента не се занимава с изостанали феодални сатрапии.
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо.Сега от къде пари за производство на оръжия от 20то поколение? И за производството на "новичок" трябват денги.Ами за доставката до клиенти що народ се ангажира?Лоша работа.Германците трябва да помогнат.
39
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще се спре Руски поток за който потрошихме 4 милиарда грешни пари. Щото на Кървавия Пигмей му хрумнало да изолира, наказва и заобикаля Украйна!? Слава Украiна!
38
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47Да така е швейцарци,италианци,холандци им поставяха търбитеНО руснаците плащаха.Сега западните фирми прибраха парите и се отеглиха!Мисля че САЩ нарочно изчакаха за да може западните фирми да си вземат печалбите и великите руснаци останаха прецакани!
37
7
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Връткай кранчето Путине към Украйна.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах тази статия.Кой, какво, в България какво ще се случи след тези санкции на САЩ ?
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45"Самият проект е доста сбъркан,при положение ,че можеше да се изгради нов газопровод през Беларус и Полша ,руснаците се направиха на велики да полагат стотици километри търби по дъното на Балтийско море!"То пък едни велики: западняците им ги полагаха тръбите.
34
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40"Путин доказа ,че е слаб политик,тъкмо руснаците малко живнаха и реши да се конфронтира с Украйна!Глупав ход!"Брей, поста ти раздразни доста хора.Другаре, вие можете помежду си да продължавате да мислите, че Путин е велик, няма проблеми. :))) Така или иначе вие за всички важни неща живеете с фантазии, едно повече не е толкова страшно :))))