Франция иска отрицателен PCR-тест за европейци от утре

Властите призоваха за ограничаване на пътуванията до страната
45
Франция иска отрицателен PCR-тест за европейци от утре
Снимка: БГНЕС

От утре всички граждани над 11-годишна възраст, които пътуват до Франция от европейските държави (държавите-членки на ЕС, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Ватикана и Швейцария), следва да представят отрицателен резултат от вирусологичен тест (RT-PCR), направен в рамките на 72 часа преди пътуването.

Тази мярка не се отнася до пограничните работници, както и до пътуващите до Франция със сухопътен транспорт (по шосе или с влак), съобщиха от МВнР по информация на Министерството за Европа и външни работи на Френската република.

Всички пътуващи до Франция трябва преди качване в превозното средство да представят декларация, че нямат симптоми на заболяването Ковид-19, че нямат информация в последните 14 дни преди пътуването да са били в контакт с лице с потвърдено заболяване от коронавирус, както и че се задължават да спазват 7-дневна изолация след пристигането им във Франция, като в края на този период се задължават да им бъде направен втори RT-PCR тест за Ковид-19.

Като мярка за борба срещу разпространението на пандемията, френските власти призовават за ограничаване на пътуванията от и към Франция до стриктен минимум.

В случаите, когато пътуването се налага по задължителни причини, се препоръчва на гражданите да изтеглят апликацията TousAntiCovid, да продължат да спазват т.нар. жестове бариери (спазване на социална дистанция, редовно измиване на ръцете с вода и сапун или дезинфекцирането им с хидроалкохолен гел, носене на маска, проявяване на внимание при наличие на симптоми на заболяването Ковид-19).

Информация относно мерките срещу разпространението на Ковид-19 във Франция може да бъде получена на телефон 0800 130 000, както и на интернет страницата https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пешо
Точно ако влезеш с кола или влак - ще има. Защото все през някоя от въпросните държави ще минеш. Ако се качиш на самолет от БГ и директно за Франция - тогава няма да има изискване за тест. Обаче и нас скоро ще ни вкарат в тоя списък. Тъй че - свърши се свободното джиткане между държавите. ЕС ще се разпадне. То това е и целта на цялото занятие. Щото сега всеки ходи някъде, кой откъде идва и отива - не е бенли. Затова е всичко - да се спре миграцията.
17
1
 
2
 
! Отговори
Торлака преди 1 месец
Нема да им стъпим ....
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фигуранта
Ще вземат буркани, ама те тез буркани не извират в мазето, един ден, когато старите починат и няма да има кой да прави буркани. Е тогава ще видиш как и твоя електорат ще почне да мре от глад. Щото на село ходят само за буркани, не да видят старите и не да правят нещо за зимата. Старите като си отидат от тоя свят - тия, дето ходят за буркани ще си отидат след. Още следваща зима. От глад. Те си мислят че винаги ще е така. Няма да е все така :)
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А швепс на клечка не искат ли...
14
4
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Значи, ако вляза със автомобил или влак няма PCR тест.. Хаха тия са абсолютни нещастници.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бъдете тихи и спокойни и знайте,че времето,в което живеете сега,е най-доброто.Вие ще гледате да придобиете духовно богатство,да бъдете силни духом.Силните духом ще издържат.Каквито и времена да дойдат,не се страхувайте!Ще станете по-разумни,ще се сближите повече.
Петър Дънов
12
6
 
7
 
! Отговори
Мутва Зигбебве преди 1 месец
От утре подавам документи за гражданин на Зимбабве.От там няма да ми искат тест.И после аз маймунко свободно движи във Франсе :)) Види моя леля малка абезианка ...
11
8
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Защо хората решиха че е по добре да живеят дълго отколкото свободно и пълноценно.
Резултата ще е ***
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много важно няма да пътувам аз днк проба няма да дам това е!
9
4
 
11
 
! Отговори
Франкоффон преди 1 месец
Скоро дори и хляба ще е скъп за българските скъсаняци.Хахахах
8
9
 
6
 
! Отговори
Francaise преди 1 месец
Във Франция е хубаво. Особено във canet et rousillon. Но е скъпо за булгарите. Една гарсониерка 40 м3 е към 150К евра. Иначе имат добър Pastis
7
12
 
6
 
! Отговори
Франкоффон преди 1 месец
българите са цгани добре че се махнах от бългрия навремето и заживях в китното френско селце Амур сюр ла ривиер.Дхйте глпаци бугарски ще се избивате за къшей хляб cкъcaняци
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно заглавие,защото Франция отдавна не е европейска държава...всичко е амуджа там!!
5
7
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
Да! Европейците много нечистопрътни, пълни са с Корона Вируси от Китай и най-вече от Ухан!! Като ходещи инкубатори са...
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички искат тестове само ние сме разграден двор, така Нощ и банкянския овчар се грижат за хората и борят вируса. А да, и Кунчев обикаля по селата като партиен секретар да агитира хората да се бодат с недоказани те ваксини.
3
13
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Във Франция никога не бих отишъл.То там по-зле от Африка!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
моля авторите на коментари да дочетат статията до края
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за съжаление и французите станаха фашисти . сър ....