Новият щам на COVID-19 е по-заразен за децата

Това е причината да инфектира повече хора
14 фев 2021 16:33, Нели Христова
30
Новият щам на COVID-19 е по-заразен за децата
Снимка: Pixabay

Новият щам на коронавируса е по-заразен и поради тази причина той ще инфектира повече хора, в това число и децата,предаде ТАСС.

Агенцията цитира мнението на педиатъра-инфекционист Евгений Тимаков. По неговите думи следващите мутации ще се предават по-лесно, но ще се изкарват в по-лека форма, предава БТА.

"Заобикаляйки имунната защита, вирусът се сдобива с различни нови свойства за по-лесното си разпространение. Така стана с британския вариант на коронавируса, който се оказа по-заразен и порази повече хора. Той ще бъде по-заразен и за децата, за разлика от първичната форма на коронавируса", заяви Тимаков.

Специалистът изтъкна, че вирусът не е станал по-патогенен. "На него не му е необходимо да убива своя гостоприемник. Вирусът няма интерес от това, а да се размножи и да съществува по-дълго. Поради тази причина следващите мутации ще бъдат с по-облекчена симптоматика при протичането на заболяването, но по-лесно ще се предават", добави Тимаков.

Повечето мутации се развиват в организма на хора, които дълго боледуват. Това са пациентите с хронични и съпътстващи заболявания. При тях коронавирусът може да се задържи месец или два.

Преди, за да бъдат заразени, хората трябваше да бъдат изложени сравнително по-дълго време на източника на инфекцията. Сега вирусът значитнелно се е видоизменил и циркулират негови различни подвидове, които инфектират с по-малък вирусен товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли Бокича пуска ресторантите и децата. Логика по герберски.
27
4
 
8
 
! Отговори
Даааа преди 3 години
Хем ще намалят населението, хем ще забогатеят! Умно като Бил Гейтс!
26
3
 
9
 
! Отговори
Ковид преди 3 години
Е КАТО ПЕРПЕТУЕМ МОБИЛЕ ЗА ДЖОБОВЕТЕ НА АЛЧНИТЕ ДОКТОРИ ОКОЛО БИЛ ГЕЙТС!!! ЧИСТА ЕВГЕНИКА Е ТОВА!!!
25
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
АМИ ТОЧНО ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ВАКСИНАЦИИТЕ!!! ВИРУСИТЕ СЕ ПРИСПОСОБЯВАТ. ЧЕСТИТО НА УМНИЯ БИЛ ГЕЙТС И НЕГОВИТЕ МЕНГЕЛЕТА. МЕДИЦИНАТА НЕ Е АРИТМЕТИКА.
24
4
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Един ден всички ще разберете, че това е измама и улиците ще се изпълнят с гора ! Къде ще се крият НОЩ,Боко,бай Дън?
23
1
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Тези гадове няма да мирясат, докато не си свършат пъкления план за печалба. Спасението от тях е само едно, да играе сопата.
22
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Аааааааа !!! Сега и децата ! Бухахахаааа
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На пук на всички учени ние пускаме всички на училище понеже ние се управляваме според настроението на властимащите.Не се свинят да посягат и на децата ни. Тук не е важно какво казват лекарите - учените.жалко за този народ дето се управлява от настроението на властимащите.
20
3
 
15
 
! Отговори
ПЛАНЪТ преди 3 години
Децата са голям проблем - не се заразяват тежко, не могат да ги ваксинират поради експерименталното естество на псевдоваксините, не могат здраво да плашат овчето стадо, когато децата не са в опасност. Затова започва сериозно пренаписване на сценария на приказката. Преди една година пробваха да преименуват съществуващо заболяване като Ковид при децата - не мина номера. Сега опитват отново, по-настойчиво. Сюжетът е - да "ваксинираме" и децата, те са вече "застрашени".
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава ли че първоначалният вариант на Ковид не заразцява деца? И ако е така, то защо затваряха училищата ?Не. Първоначалният заразяващи повече възрастните.Тази британска мутация се цели повече в по-младите.Това го пишат от декември насам.Повече, не само и единствено!..
18
1
 
15
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 3 години
За кой от новите щамове става въпрос , щот всеки ден ни съобщават за нов щам ?!Как се оправяте кой-кой е ,кой е вчераше и кой-днешен, ама явно няма значение ,важното е плашенето да продължи
17
4
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Това означава ли че първоначалният вариант на Ковид не заразцява деца? И ако е така, то защо затваряха училищата ?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът се интересува да се размножава и да живее по-дълго ,а не обратното както е написано в статията.
15
4
 
9
 
! Отговори
По заразен преди 3 години
И затова, моето вече пълнолетни отроче и съучениците му взеха решение да продължат с дистанционното обучение. Решението си е негово, а ние просто бяхме уведомени.
14
0
 
10
 
! Отговори
Трифон преди 3 години
Днешния де да мине под надслов - Да убием вируса за един ден с много алкохол.Да стане международен за борба с вируси!Наздраве на всички, които не се връзват с лудницата сега!
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата са опасни за възрастните. Училищата да се приспособят на изолатори и да им се поставят решетки. Нека помислят за бабите и дядовците си. А бе трябва да има всякакво разделение. Партийно, полово, човешко, професионално.
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е. Детето се разболя и му мина за три дни. Тъпата ми жена казва, че всяка година изкарвало нещо вирусно по този начин. Аз обаче забелязах, че кихаше някак по особено този път и го сърбеше левия крак. Това очевидно бе английския опасен щам, по това дето четох.
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли вярвате във вируса,?
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е затова пък от утре са на училище
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПУСНАХА УЧЕНИЦИТЕ И ОТИДОХМЕ НА 5000 НА ДЕН!!!-----гледам през прозореца минават камиони , десетки на ден , мислех си че превозват пясък ама те били чували с тррупове ..