Нов рекорд за биткойна, надхвърли 55 000 долара

Той получи признание от фирми като Tesla и Mastercard
20 фев 2021 08:28,
55
Нов рекорд за биткойна, надхвърли 55 000 долара
Снимка: БГНЕС

Най-популярната криптовалута продължи да поскъпва и по време на търговията в петък, достигайки нов рекорден връх над 55 000 долара. Това доведе до повишаване на пазарната капитализация на водещата цифрова валута за пръв път в историята над един трилиона долара, предаде БНР.

В петък биткойнът поскъпна с близо 8% към пореден рекорден връх от 55 677 щатски долара, преди да върне леко назад към края на търговията под нивото от 55 000 долара, според данни на CoinDesk.

От началото на 2021 г. основната криптовалута вече поскъпна с близо 90%, а само в рамките на настоящата седмица с 13 на сто.

Основна причина за продължаващото поскъпване на биткойна са сигналите, че той получава признание сред основните инвеститори и компании - от фирми като Tesla Inc и Mastercard Inc до банки като BNY Mellon.

След неговото ново възходящо движение пазарната капитализация на всички криптовалути вече достигна 1,7 трлн. долара.

В четвъртък шефът на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск, чиито туитове допринесоха за силното възходящо рали на биткойна, заяви, че притежаването на криптовалутата е само малко по-добро от държането на пари в брой. Той също така защити неотдавнашната покупка от страна на Тесла на биткойни за 1,5 млрд. долара, което беше в основната на рязкото поскъпване на най-популярната дигитална валута през последните седмици.

Привържениците на биткойните продължават да твърдят, че криптовалутата е "цифрово злато", чрез което инвеститорите могат да се хеджират срещу риска от инфлация в бъдеще, която може да бъде предизвикана от масивните пакети финансово стимули на централните банки и на правителствата, предназначени да противодействат на коронавирусната криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е такава пирамида че нямам думи?На края доста хора ще пият студена вода
49
1
 
1
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 3 години
Шаранчетата кълват и на ***. Само гледаме сеири последните 30 години. Такова велико шоу на живо не може да измисли и боливуд.
48
0
 
0
 
! Отговори
Gggt преди 3 години
Ще стигне 100к, стара история
47
2
 
4
 
! Отговори
TV Pawnshop преди 3 години
Покажи ми в България банкомат, който приема злато, сребро или диаманти и връща истински пари.....!!!Заложните къщи и бижутерите изкупуват злато и сребро !!!плащат с "истински?" Пари..???...
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко кликване на някоя *** реклама в интернет генерира трафик. И така вие надувате виртуалните сметки на измамниците, с които те ще приберат реалните пари на шараните. После биткойните ще иде на ***, а вашите пари в нечий джоб. Овцете и дай алчност. Дори ваксина не ви трябва.
45
10
 
13
 
! Отговори
Разбиращ преди 3 години
Балоняя... Балоняя... Ще се спуска балоняяяя...
44
4
 
10
 
! Отговори
До Светозар преди 3 години
В България има банкомати, от които можеш срещу биткоини да изтеглиш реални пари (не че си струва в момента).Покажи ми в България банкомат, който приема злато, сребро или диаманти и връща истински пари.
43
5
 
7
 
! Отговори
До ЦИНИК преди 3 години
Виж, моето момче - такъв тип просташки коментари бяха интересни 2009-та, 2010-та, 2011-та, че чак до 2014-та. После хората, дето бяха по-авантюристични настроени, влязоха в играта.След което вие, циничните, продължихте 2015-2018-та, и пак се хилехте. А инвеститорите печелеха. От 2019-та всичко е само нагоре и авантюристите станаха милионери, а вие, циничните, все кудкудякате по форумите.Не бой се, може да кудкудякаш и следващите години. Който искаше - спечели. Ти си стой в курника.
42
11
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе, момчета - злато, сребро и диаманти. Това е вечната валута. Другото е та*ак. И така ще бъде до края на Света.
41
3
 
3
 
! Отговори
до Гроби преди 3 години
Тез дето спят до обят нали ти е ясно че лягат 18 ч. NY time....? Или ти си в Българската чесова зона, и биткойн ти е като лютеница?!!
40
4
 
4
 
! Отговори
Квази пари преди 3 години
То си има и кифли дето за няколко пакета с маркови цигари ще лапат .... бибиткойна
39
8
 
10
 
! Отговори
Потомствен селянин преди 3 години
Бе де да знам, имам си качета с осолена сланина и месо, имам си вино и ракия, имам си къща и 10 декара гора от която си осигурявам отоплението. Имам си ниви - стигат за прехрана. Ако не дай си Боже нещо се случи и света приключи с електричеството, ще оцелея. Ти с койните да му мислят.
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биткойна не поскъпва, останалите валути поевтиняват, особенно напоследък, на фона на инфлацията на световно ниво покрай пандемията.
37
9
 
6
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Цената му единствено ще се покачва. За разлика от държавните валути биткойнът е ограничен ресурс. И все по-големи играчи ще влизат в тези крипто среди. Мастеркард вече го направиха. Мъск и да си продаде единия млр, да не мислите, че това ще го събори? Oбщата стойност на биткойна е 1.6 трилиона. Някой от философите по-долу прочел ли е изобщо какво е block chain, какво представлява койнът?
36
13
 
2
 
! Отговори
Free Bitcoin преди 3 години
От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
35
6
 
1
 
! Отговори
Мария преди 3 години
До Хейтър ПетърМеко казано:)Buy and Hold BITCOIN!
34
8
 
6
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
много са ми смешни всички разбирачи. балона ще се спука, холандското лале цъфна ... като сте толкова сигурни, играйте на късо и вземете някой лев
33
2
 
17
 
! Отговори
Ю пиии преди 3 години
Имам си два биткойна.Сутрин рано като стана първо се почесвам по биткойните.
32
5
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ !!!!!!!!!! АЗ РАЗБРАХ 4Е *** Е КУПИЛ ВЪЗДУХА БИТ- КОЙН !!!!!!!!!
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсиите ще ги плащали с биткойни.Веднъж на сто години на пет пенсионера по един.