Отварянето на заведения след месеци без да работят било скъпо начинание

Опасенията им са, че отново могат да затворят
135
Отварянето на заведения след месеци без да работят било скъпо начинание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Надяваме се този път да се случи това, което казаха правителството и здравните власти. Изчакваме заповед. Отваряне на заведение след 3-4-месечна пауза е доста сложно”, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му браншът се готви да отвори, но подготовката е предпазлива.

„Ние не сме освободили служители, но те са пръснати в цялата страна. Трябва да върнем хората в София, да заредим заведението. Това са големи инвестиции”, заяви още Алибегов. И обясни, че заведенията не могат да си позволят след 2 дни отново да бъдат затворени.

Никаква еуфория не е завладяла и Сашо Аджев, собственик на заведение в Сандански. Защото волята на премиера за отваряне от 1 март все така зависи от данните на Националния щаб.

„Членовете на Щаба плашат хората с цифри, с нови заразени, ту има спад, ту има увеличение. Така че мисля, че премиерът ще послуша първо тях, отколкото да се вслуша в настояването на нас, ресторантьорите, да отворим и да работим по-нормално вече”, коментира Сашо Аджев.

И точно заради подобни анализи, част от ресторантьорите въобще не се готвят за отваряне на първи март.
„Първо, защото персоналът е отдавна освободен”, обясни Сашо Аджев.

Сметките му не излизат, защото той не вижда как в несигурната COVID-обстановка ще успее да завърти колелото и да превърне разходите в печалби.

„Трябва да заредим всичко ресторантите със стоки, да направим едно хубаво зареждане, тъй като вече сме изхарчили запасите, ако има такива. Трябва да вземем стока, да задействаме договори, от това ще тръгнат веднага и задълженията към НАП за осигуровки и данъци. Хората са още изплашени, несигурни”, коментира Аджев.

Ресторантьорите искат гаранции и точни условия, при които може да се стигне до ново затваряне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: заведенияресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на заразени и фатално покосени ще расте с любезното съдействие на алчните ресторантьорчета, предлагащи долнопробна храна с изтекъл срок на годност,приготвена некадърно, но за сметка на това на цени, надвишаващи западноевропейските аналози, укриващи данъци и налози, осигуряващи на минимална ставка служителите си - лакейска безполезна клика от келнери, бармани, наргилисти, хостеси/***/, сервитьорки/*урви/ крайно бездарни музиканти, да не забравяме и че там се разпрострянява дрога.
6
4
 
11
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До Неадекватна реакцияПо-добре ще е да не се събуди за 2-ри март.
5
13
 
30
 
! Отговори
Запрян преди 3 години
Ами да не отварят! Няма да липсват на никого. Пияните англичани вече не могат да идват да се наливат по цял ден по обективни причини.
4
4
 
29
 
! Отговори
Неадекватна реакция преди 3 години
Аз не бих избързал да отворя.Не зная на втори март Бойко като се събуди на къде ще му е наклонена оная работа и каква заповед ще издаде
3
4
 
23
 
! Отговори
аде де преди 3 години
Моля осведомете ни, в коя посока е поел на инспекция днес Началникът.
2
17
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
''Опасенията им са, че отново могат да затворят''---АМИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ВЕЧЕ ДА ВИ ЗАТВАРЯТ!БОЙ ПО ГЕРБЕРАСТКИТЕ КАНЧЕТ, ДРУГА ОПРАВИЯ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА.
1
1
 
13
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
Размерът на ваксиниращият има значение!