Въпреки допинг скандала - без кадрови промени във Федерацията по плуване

Решението е взето единодушно от всички присъстващи
4 мар 2021 21:04, Петя Славова
6

Без кадрови промени във Федерацията по плуване след разразилия се допинг скандал. Селекционерът на националния отбор получи подкрепата на Управителния съвет на извънредно заседание.

Решението за подкрепа към треньорския щаб е взето единодушно от всички присъстващи. Против е била единствено треньорката Мария Бинева, която е изпратила становището си в писмен вид, съобщава Bulgaria ON AIR.

Скандалът с положителните допинг проби на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов не стихва вече втора седмица.

Още по темата

Националите бяха уличени в употребата на забраненото вещество станозолол, познато от 60-те години на миналия век. Тримата получиха безпрецедентна подкрепа от съотборници и редици успешни имена в родното плуване. Призивите за оставки на Кристиян Минковски, както и на лекаря Любомир Петров продължават. Личният треньор на Баблаков – Цветанка Дилова, се обърна към Федерацията с отворено писмо, в което намеква и за други нарушения: "Г-н Аврамчев, Вие трябва да изберете – дали да защитите собствения си авторитет и името си като управленец и да помогнете на три талантливи деца или да застанете на страната на г-н Минковски и порочните му практики с алкохол, цигари и нестерилни медикаменти.“

"Повече няма да коментирам темата с антидопинговата ситуация. Не мога да коментирам, защото никога не съм виждал алкохол и цигари в националния отбор", посочи Аврамчев.

Със сходна позиция се включиха още световният рекордьор за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн Цанко Цанков и треньорът му Красимир Захов. За незабавни промени се обявиха още Екатерина Аврамова, Нина Рангелова и най-добрият ни плувец в момента Антъни Иванов.

А относно практиката за даване на различни таблетки в чашка, президентът на Федерацията бе лаконичен.

"Наредил съм спирането на всякакви добавки, докато не се изследват. А ще търсим по-подходящ начин на даване на възстановяване, тъй като виждам, че тези чашки нещо не ви харесват", заяви той.

Членът на Управителния съвет Петър Стойчев пък отказа да коментира последните събития в плуването.

Следващата седмица се очаква всички спортисти от националните отбори – мъже, жени, юноши и девойки да бъдат тествани отново, за сметка на федерацията. А по думите на Георги Аврамчев подготовката за Европейското първенство продължава по план.

Към момента страната ни има и три квоти за Олимпийските игри в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти не се махат от власт с речи по телевизията.
3
1
 
11
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Няма промени, защото всички са човек на някого и с топ не можеш да ги помръднеш.
2
1
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Така се пази мафията от президента до треньора.Българска работа
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да замирише за да има промени. Министъра Кралев що мълчи?