Джонсън: Светът, в който живеем ще е с ваксинационни паспорти

Това било напълно логично, обясни британският премиер
2 апр 2021 09:30, Петя Славова
79
Джонсън: Светът, в който живеем ще е с ваксинационни паспорти
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че със сигурност ще живеем в свят, в който ще бъдат използвани ваксинационни паспорти.

Джонсън, който е на посещение в северния английски град Мидълзбро, отговори на въпрос на журналист по повод на съобщенията от Испания, че страната ще въведе такива паспорти през лятото.

Още по темата
Борис Джонсън каза, че вече някои страни и авиационната индустрия проявяват интерес към подобен тип документ и това е напълно логично:

"Когато става дума за опитите ни да дадем максимална сигурност и гаранции на бизнеса и клиентите, три са важните неща: да имате антитела, да сте ваксинирани и да сте си направили тест", посочи премиерът.

Какви права ни дава имунизационният паспорт?

По-рано лидерът на Лейбъристката партия в опозиция Киър Стармър бе заявил, че не вярва такива сертификати да бъдат пуснати в обръщение във Великобритания.

Без да коментира казаното от Стармър, днес Джонсън отбеляза, че според него използването на ваксинационни паспорти би било полезно и той очаква такива да бъдат въведени за пътуванията в чужбина, пише "Монитор".

Междувременно от публикуван в British Medical Journal доклад става ясно, че половината от хората не знаят кои са основните симптоми на коронавируса и по-малко от един на всеки петима отива да си направи тест, ако има симптоми.

Твърде нисък е и процентът хора, които се самоизолират напълно, при наличие на симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
а дано ви ваксинират мана фето
11
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците не могат да спят сигурно ако на всеки 20 години не измислят някаква уродщина, която да спъва света със 100 години....
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбарх защо Борис Джонсън се ваксинира като прекара вируса.
9
1
 
32
 
! Отговори
елементарно уотсън преди 3 години
когато искаш да постигнеш нещо, тогава създаваш проблем и после намираш "решение", с което си постигаш целта
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинационния паспорт има смисъл само ако в него са включени и всички други ваксини. Абсурдно е да се твърди, че туберкулозата например е по-малко гадно заболяване от ковид, или коклюша, едрата шарка и сие. Ще се стигне до абсурда в който хора с по 20 ваксини няма да пътуват, защото няма конид ваксина за тях, а други без нито една и с фалшиво документче ще пътуват и разнасят не само ковид!Има нещо много гнило в тоя ваксинационен паспорт!
7
0
 
22
 
! Отговори
32244 преди 3 години
Дали?
6
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън, ти си позор!
5
1
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Каракачанов визираш, нали :)
4
2
 
28
 
! Отговори
. преди 3 години
Я па тоя!
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако има такивоа нещо съм сигурен че в България ще се намерят хора, които да ги продават без да е нужно да си се ваксинирал.
2
67
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Би било най-правилно да го направят така, че само хората с ваксинацоинни паспорти да мога да пътуват свободно (както със самолет, така и с влак, автобус). Така, всякакви съмнителни елементли, като антиваксърите и подобен oтпaдък няма да пречат на обществото.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До второто пришествие на Христос