Биткойн поскъпна до исторически връх, стигна 62 531 долара

Регулаторите поставят под съмнение полезността на криптовалутата
13 апр 2021 22:50, Анисия Иванова
71
Биткойн поскъпна до исторически връх, стигна 62 531 долара
Снимка: Pixabay

Биткойн поскъпва до исторически връх на фона на оптимизма на инвеститорите към криптовалутите преди листването на Coinbase Global, съобщава Bloomberg.

Цената на биткойн се повишава с 4,3% до 62 531 долара към обяд българско време, надвишавайки по-ранния си връх от март.

Поддръжниците на криптовалутите набраха инерция, след като нарастващ брой компании приеха биткойн, въпреки че скептици се съмняват в устойчивостта на бума. В един от най-значителните сигнали за нарастващото признание на Wall Street към криптовалутите Coinbase ще се листне в Nasdaq на 14 април с капитализация от около 100 милиарда долара.

“Това е еволюцията на индустрията, която се намираше в периферията”, заяви Ник Джоунс, главен изпълнителен директор и съосновател на Zumo. „Това наистина размива границите между крипто и по-традиционните финансови институции“, отбелязва той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Goldman Sachs и Morgan Stanley обявиха планове да предоставят достъп на клиентите си до криптоинвестиции. Tesla по-рано тази година затвори инвестиция за 1,5 милиарда долара в биткойн и наскоро обяви, че ще приема плащания с криптовалутата за покупката на електромобил.

Все пак някои скептици посочват, че цените на дигиталните валути са завишени заради стимулите, чиито обеми също достигнаха рекордни нива. Междувременно регулаторите по света засилват надзора и поставят под съмнение полезността на криптовалутата.

Дебютът на Coinbase тази седмица също засилва представянето на дигиталните валути на други борси, включително на Binance Coin, която се нареди на трето място по капитализация след биткойн и етер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, имаш 200 кубика мъгла. И ще се увеличава.
49
0
 
3
 
! Отговори
Bitcoin milioner преди 3 години
По-добре да имам 1 милион в крипто, отколкото да нямам нищо, а навремето когато го придобивах, съм дал около 10 бона.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми биткоин милиардери, харчете си милиардите вместо да се хабите да пишете коментари в днеса. Милиардерите не пишат коментари тук.Айде със здраве.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сезона на парите. Всичко лети в космоса :) Наздраве на всички играчи! След тежката предната година сега е нашето време.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сезона на парите. Всичко лети в космоса :) Наздраве на всички играчи! След тежката предната година сега е нашето време.
45
1
 
8
 
! Отговори
Богат преди 3 години
Гордостта на *** - прави си сам ракия, кисело зеле и не притежава Биткойн... Защо? Защото той е умен и знае!
44
0
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
много завист в коментарите, а Коин-Милиардерите си свиркат!
43
5
 
6
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
23-ти Ноември 2015 си купих като експеримент Биткойн за 15 долара, тогава беше около 238 долара за 1 или с други думи това което купих е 0.063 биткойна. Бях забравил дори, сега погледнах и ми ги обмениха за 6500 лева! сигурно направих грешка, че ги обмених, но бях много развълнуван, че 25 лева вложени 2015 като експеримент са станали 6500 лева!! вече са в банковата ми сметка...
42
2
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
Аз от 30 години чета как Китайската икономика щяла да се срине. Не само, че не се случи, ами стигнаха нивото и на военна мощ по-голяма от тази на САЩ - поне флота им вече е по-голям. Скоро сигурно ще нападнат Тайван и САЩ само ще гледат с памперси за подмяна. Всъщност и да се срине икономиката на Китай - това няма да изпари военните им кораби, изтребители и т.н. вече построени с парите. Точно същата работа като имението на познатия ти - имал е биткойн, купил го е, милионите си остават в него!
41
4
 
6
 
! Отговори
Един Познат преди 3 години
си купи Имение в Тайланд сред Палмите и на крайбрежието но Океана и се пенсионира там на 27 години с биткойните си - гаджето му е Украински модел - такава жена и на снимка не сте виждали! Обаче, му се подигравайте на БитКойна коментиращи - поне в момента е цар и да се срине какво от това - коя валута в историята не се е сринала?!
40
3
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Няма как да падне, цялата търговия в даркнета се извършва с биткойни. Няма как нелегалната търговия да мине на кешово разплащане
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До три месеца ще се срине, не може да расте безкрайно и няма да има възвращаемост. За Миньорите от утре почва големият вой, което за ще доведе до временен растеж но поради намалените добиви, след това идва здравословна корекция. Която няма да е особено здравословна за тези които един красив ден решат да излязат през прозореца, но такъв е изразът.
38
3
 
9
 
! Отговори
Тли Милиона Долала преди 3 години
Биткойн милиардерите им свършиха аргументите за убеждаване. Внимавайте да не се затъркаля камъка обратно.Плащайте си редовно тока и заемите взети за видеокарти, голобради професорчета и не учете баща си как се правят деца.
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно ще стигне истинската си стойност - 0.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OnecoinДа сравняваш очеваден скам с биткойн е смешно - само като видиш на записите какви гладки мозъци се събираха... Иначе, няма лошо да се инвестира.
35
7
 
8
 
! Отговори
Onecoin преди 3 години
То и Onecoin беше нещо велико и нечувано, но Ружка кешаутна. Ако не е чичо Мъск да надува балона, ще се спука биткона. Вие си заменяйте левчетата, които сте избачкали със зор за хашове, докато няколко бика не кешаутнат 1-2 милиарда и този койн се срине. На всички ви е ясно, че стойността се крепи от ***, които я държат, но повлече ли един стадото, гледай колко рев ще падне. Докато вие наливате в койни, аз ще правя като евреите - злато, имоти и произведения на изкуството. Те поне не зависят
34
4
 
6
 
! Отговори
Q преди 3 години
Влакът с биткойн от 480 км /година се движи с 240 в момента до началото на лятото го чакаме 120 000$ след което ще си вземе въздух на 80 до 2 години и после 200 300 и нагоре за един. Няма какво да го обсъждате. И да Биткойнът е експериментална децентрализирана валута. Банките много го мразят, от сърце. Но те обичат ковид, така, че ...там мисленето е изкривено.
33
4
 
9
 
! Отговори
Богат преди 3 години
Промяната на дадено мнение при налична нова информация е признак на интелект, а не на слабост! Светът се променя, икономиката се променя, технологиите се променят... Но мнението на Бай *** никога!!!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тли Милиона Долала"де факто не могат да го извадят и да го осребрят"Би ли обяснил защо не могат, че нещо не мисълта ти е трудна за проследяване.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тли Милиона ДолалаАбе не са тли, ама на страничката портфолио в койнбейз има две запетайки и една точка. Втората запетайка се появи днес. Както искаш го разбирай.