Арест за българин с Европейска заповед за фалшиви пари

Задържаният е на 61 години, имал е съучастник
16 апр 2021 17:30, Петя Славова
17
Арест за българин с Европейска заповед за фалшиви пари
Снимка: Bulgaria ON AIR

Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 61-годишен мъж с инициали  Р.И., издирван с Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата на Федерална Република Германия за измама. Мъжът е бил задържан при опит да подаде заявление за издаване на документ за самоличност в МВР – Варна.

Престъплението е извършено на 26 юни 2020 година. Р.И. заедно със своя съучастник (също българин), срещу когото се води отделно наказателно производство, отишли при трето лице, набелязано за жертва на измамата. Идеята им била да разиграят сценарий за обмяна на валута. Двамата извършители предложили обмяна на 6000 щатски долара срещу 4000 евро.

След потвърждение на истинността на парите в клон на банка, потърпевшият се съгласил на сделката. При реализирането ѝ обаче двамата българи разменили пликовете с долари и вместо обещаните 6000 долара предали на потърпевшия само 400. Докато мъжът разбере, че е станал жертва на измама, извършителите напуснали мястото с предадените им 4000 евро.

Определението на Окръжен съд - Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре стига с ваще българи от ония шоколадовите сега като седи 20 години ще се научи кал се изкарват парите как се дои крава от къде изгрява слънцето и от къде идва белия хляб.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига бе. И верно ще го фанете и върнете.Колкото докарахте и Василев, и Божков, Галеви. Абе то много.
4
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
За Васил Божков ли става въпрос ?
3
3
 
1
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 месец
Абе щом му пишат инициалите значи е българин!Когато брат ром убие някой, го пишат само"български гражданин" направи Еди кво си.Без имена, инициали и години.
2
2
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Нали българите не правят такива неща :-)
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този е българин, колкото аз съм китаец77779