До края на века Малдивите могат да изчезнат

Светът трябва да се справи с климатичните промени
20 май 2021 12:53, Петя Славова
62
До края на века Малдивите могат да изчезнат
Снимка: БГНЕС

Малдивите са застрашени от изчезване до края на века, ако светът не се справи бързо и последователно с климатичните промени, заяви министърът на околната среда и технологиите на страната Аминат Шауна.

Според нея, ако на природата продължават да бъдат нанасяни същите щети като сега, тогава към 2100 г. Малдивите "няма да съществуват", предава БГНЕС.

"Изменението на климата е реално и ние сме най-уязвимата държава в света", каза министърът по CNBC.

Тя отбеляза, че днес 80% от Малдивите са разположени на височина само един метър над морското равнище. Шауна също така добави, че по-голямата част от сушата е подложена на наводнения, както и на ерозия на бреговата линия.

Властите вече полагат усилия да намалят въздействието на променящия се климат. Малдивите са предприели мерки за защита на крайбрежните райони. Освен това държавата се стреми да стане лидер в намаляването на емисиите на парникови газове, за да убеди други страни да последват примера й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, България ще изчезне много преди Малдивите.
34
0
 
8
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Къде тогава ще ходят Бг държанките ? Един Дубай им остана на горките.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И *** Черно Море да има дупка все ми е тая :))) вече Не мога да си го позвля да ида там !
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Венецуела и Куба са поредни жертви на перестройката както България се затри след 1989 г.. Либерализация и приватизация ги направиха страни от третия свят или изчезващи от картата.
31
3
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Само да вметнем, че един нормален служител в западна компания плаща десетократно повече удръжки от теб, например. Даже някои и двадесетократно. Не само че не крадат държавата, ами те я издържаха по време на пандемията, защото там сив сектор няма и всеки се осигурява честно и почтено и плаща и плосък данък (нямам приятел, който да не плаща такъв). Недей плямпа глупости, моля те. Не си запознат, че няколкостотин хиляди души работят за нормални заплати.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВенецуела и Куба не са комунистически. Опитаха пазар но се провалиха. Сега се объркаха тотално но капитализма ги направи по-зле от комунизма.
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 325 ОЙРО заплатаЗа всеки влак си има пътници.Все пак някой трябва да ходи и на слънчака.
28
1
 
5
 
! Отговори
325 ОЙРО заплата преди 2 години
Не се вълнувам от това, понеже и до края на века няма да мога да си позволя посещението им!
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в комунистическа Венецуела и Куба по колко са заплатите?Там никой не краде от държавата и работниците.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 23Не са специалисти с такива заплати, а футболисти или политици или директори, които краднат от държавата или работниците.
25
5
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
"Трениор"?! Ти сериозен ли си, бе? Мале, мале... После защо работел за 500лв.. Мале, мале...
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започнем с това как са се появили Малдивите - коралови образувания, които са се превърнали в острови, след като морското ниво е спаднало. Тогава е нямало хора да се вайкат, че заради климатичните промени Земята пресъхва. Сега нивата отново се вдигат. Такива промени се случват откакто Земята съществува.Иначе Малдивите няма да изчезнат. Бил съм там, хората са напълно спокойни.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До До 12Един футболист или трениор чужденец на 10 бона заплата какво печели бг от него като после изнася парите в чужбина. Същевременно бг народа масово е на 500-600 лева заплата или 200 лева пенсия.
22
7
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Не съм написал долния коментар, но не съм съгласен с. теб У нас има десетки хиляди специалисти, които взимат далеч над 7000лв., което за мен също е нормална (но ниска, работя за повече) заплата. Ясно е какво работиш, щом твърдиш, че само престъпници взимат по толкова. Само ще загатна, че по западните компании студенти взимат по 3000, а след години опит да не ти казвам какво се случва.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудо невиждано , Земята винаги се е променяла, затова и именно тук има условия за живот
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 Въглищата вече почнаха да затяарят. Нефта ще свърши до 2050 г. Шифт има още но добива замърсява. Остават само електро колите и влаковете.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До До 127000 лева заплата е една лъжа. Всички сме чули за нея , но никой не я взема освен 100 човека които са спечелили от тото, комар или някаква незаконна дейност наркотици и т.н. или са директори или политици и ограбват работниците. Дори спортистите които са на тото хранилка или печелят от пари с неясен произход, не всички вземат 7000.
18
1
 
0
 
! Отговори
Грета преди 2 години
Аз като ви казвах...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото бяха предсказали и за края на миналия век. И бяха предсказали през седемдесетте, че нефта ще изчезне. И тн. Грета Глупенберг трябва да се изхранва от нещо все пак.
16
2
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи това няма как да е истина! Понеже според 99% от хората тука глобано затоляне е нямало няма и няма и да има! Дори тука! Следователо това трябва да е някаква люжлива новина! Мдам!