Оправдаха двама иранци, обвинени за трафик на 688 кг хероин

Стойността на дрогата е за близо 62 млн. лева
29
Оправдаха двама иранци, обвинени за трафик на 688 кг хероин
Снимка: БГНЕС

Двама ирански граждани, обвинени в трафик на близо 688 кг хероин от Турция през ГКПП "Капитан Андреево", са оправдани от Състав на Хасковския окръжен съд

Случаите на рекордните две пратки с наркотик са от 27 и 28 септември 2018 година. Тогава в двата последователни дни митничарите на пункта откриха съответно 332,810 кг хероин в управлявания от В. Х. на 34 г.  камион и 355,02 кг също хероин в камион с водач сънародника му М. П. на 48 г.

Двата тира пътували със строителни плоскости за фирма в Австрия. Дрогата на обща стойност 61,905 млн. лева била укрита между плоскостите.

Съдът е приел, че по делото не са предоставени доказателства, които да установят по безспорен и категоричен начин знанието на подсъдимите за това, че в управляваните от тях товарни композиции е било натоварено наркотичното вещество.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Ираннаркотицихероин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ДОБРИ АРГОМЕНТИ СА ИЗВАДИЛИ ИРАНЦИТЕ- СЪДИЙТЕ МОЖЕ ДА НЕ РАБОТЯТ ПОВЕ4Е ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ !!!!!!!!!!!!! ВСЕКИ ВОДА4 ОТГОВАРЯ ЗА ПРЕВОЗВАНАТА ОТ НЕГО СТОКА !!!!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Ловец преди 2 години
Хасковският съд е най-хуманния съд в света! Браво!За пари не говорим, нали?
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМА ТОВА Е ХАСКОВО НА ДРУГИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ И КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ДЖОБНИ ПАРИ НА ПЪТА ДА ГИ ВИДА НЕМА ДА СЕ НАВЕДА ДА ГИ ЗЕМА НАПИШЕТЕ НЕЩО ЗА ДУБАЙ ЗА ГАЛЕВИ ЗА ВАСИЛЕВ СТИГА КОКОШКАРСКИ ИСТОРИИ. 64 МИЛИОНА ХА.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно за съда е било брашно
9
2
 
14
 
! Отговори
97997 преди 2 години
В много от случаите шофьорите наистина не знаят ,че има скрити наркотици в товара.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поощряване на вноса и износа на дрога. Пълнят тира с дрога и се правят на луди. Ни чули ни видяли ни разбрали. Аз само карам не товаря камиона. Така като кажат и са оправдани. Въпреки че тази дрога има поучател и плащач. Как иначе онези дето са я натоварили ще си вземат милионите ако камионжиите незнаят че има дрога в камиона. Трябва да си от карлуково за да им повярваш.
7
2
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
В затвора в една килия лежат ***, откраднал една каруца с люцерна - 688 кг и наркотрафикант, опитал да пренесе 688 кг хероин през границата. И двамата са осъдени на 2 години затвор. Ceлянинът се чуди: - Брей, една каруца с люцерна струва колкото една каруца с хероин. Наркотрафикантът: - Не струва толкова бе, ама съдията люцерна не яде!
6
3
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Изборите предстоят и още никой не е взел властта. Мафията досега беше на власт. Проучи правомощията на служебното правителство и после плюй. не знам зако е изтрит първия ти пост.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен смях. В Англия например ако намерят нелегални имигранти в камион шофьора директно отива за 5 годинки в затвора. Знаел, не знаел, никой не го пита. Тия луди ли са? Трябвало да докажат че са знаели за наркотика. Добре че се махнах от тая лудница на време.
4
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Хахаххаха точно това заслужава раята нека влиза дрога народа трябва да се унищожи, изпълняват си работата съдиите
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с Г. Боевски?
2
4
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Процесът се тече от 2018, драги. През това време е и разследващи, и обвинение, и съд са си получили съответните проценти. И са предали нагоре по вретикала процентите за високопоставените. Служебното правителство няма нищо общо, нито президентът, защото сега властите са разделени.
1
0
 
25
 
! Отговори
47399 преди 2 години
Ето как българските съдии поощряват свободното придвижване на хора и стоки.