Северна Корея използва деца "доброволци" за работа в мините си

Сираците сами искали да работят в полза на държавата
29 май 2021 19:29, Нели Христова
43
Северна Корея използва деца "доброволци" за работа в мините си
Снимка: БГНЕС

Севернокорейските държавни медии твърдят, че сирачета доброволно предлагат да работят в държавни мини и ферми.

Корейската централна агенция за новини (KCNA) заяви, че стотици деца "с мъдрост и смелост в разцвета на младостта си" са избрали да извършват ръчен труд за държавата. Възрастта им е неясна, но снимките предполагат, че са в тийнейджърска възраст, пишат от BBC.

Правозащитните организации отдавна обвиняват Северна Корея, че използва принудителен детски труд, нещо, което държавата отрича.

През февруари BBC съобщава, че поколения южнокорейски военнопленници се използват за робски труд в севернокорейските въглищни мини за генериране на пари за режима и неговата оръжейна програма.

Смята се, че около 26 милиона души живеят в Северна Корея, която се управлява от правителство със строг контрол върху всички части от живота на хората.

През април лидерът Ким Чен Ун предупреди страната си да се подготви за трудните времена, които предстоят. Северна Корея затвори границите си през 2020 г. поради пандемията от коронавирус, спирайки търговията с Китай - нейната икономическа жизнена линия.

Няколко доклада в държавните медии през последната седмица казват, че така наречените доброволци полагат ръчен труд в цялата страна.

В събота доклад на KCNA казва, че 700 сираци са се включили доброволно да работят във фабрики, ферми и гори.

И в четвъртък KCNA съобщи, че "десетки деца сираци се втурнаха към въгледобивния комплекс в района Чонае, за да изпълнят клетвата си да се отплатят дори само за една милионна част от любовта, която партито показва към тях".

Докладът на държавния департамент на САЩ за практиките по правата на човека за 2020 г. обвини Северна Корея, че практикува "най-лошите форми на експлоатация детски труд".


Според доклада служителите понякога изпращат ученици на работа, "за да подпомогнат изпълнението на специални проекти, като снегопочистване на основни пътища или постигане на производствени цели".

Също така се казва, че деца на възраст между 16 или 17 години "са били включени в младежки строителни бригади по военен стил за 10-годишни периоди" и са страдали от "физически и психологически наранявания, недохранване, изтощение и дефицити в растежа в резултат на необходимия принудителен труд ".

Северна Корея многократно отрича тези твърдения. По-рано този месец страната обвини американския президент Джо Байдън в "враждебна политика" спрямо Северна Корея, тъй като той се готви да публикува новата американска стратегия за справяне с Пхенян и неговата ядрена програма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не забравяйте, че целия западен "рай" е изграден само с робски труд и геноцид на определени раси.
34
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Корейската централна агенция за новини (KCNA) заяви, че стотици деца "с мъдрост и смелост в разцвета на младостта си" са избрали да извършват ръчен труд за държавата." --- "И в четвъртък KCNA съобщи, че "десетки деца сираци се втурнаха към въгледобивния комплекс в района Чонае, за да изпълнят клетвата си да се отплатят дори само за една милионна част от любовта, която партито показва към тях" === Мухаххааа...и дрогарете комунисти твърдят, че това е една супер държава, в която се живее по-добре
33
3
 
5
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 2 години
А СПРЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ, ЗА ПАРИ И МАКИТЕ ЩЕ СИ ПРОДАДЕТЕ
32
1
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Защо не отидеш да живееш там, че и детето си заведи... ще си му подсигурил работа, като миньор!
31
1
 
14
 
! Отговори
Комунистически споме преди 2 години
А пък в комунизма използваха деца "доброволци" на полето да събират памук, да вадят картофи, да берат ягоди, и съвсем "доброволно" ни нареждаха какъв е минимума ако искаме да няма наказания на класа.... ама мнооого доброволно. И после "доброволно" се съгласявахме да ни мъмрят пред цялото училище, ако не си отишъл някой от дните, срам и позор... нищо че нямаше тоалетна, а пък може да се окаже че ти си девойка в цикъл. И в такива ситуации "доброволно" трябваше да вадим картофи цял ден без тоалетна
30
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами има работа за всички в СКорея и дори децата се включват. Нулева безработица. Това става ясно от статията.С това коя развита западна страна може да се похвали, че не се сещам.
29
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 30. Работиш и спестяваш. Имам в Бг 6 имота. Само един е наследствен от чичо ми ! Първите си пари спечелих като наемник в Югоизточна Азия.После в различни горещи точки през 90 год.Рискувал съм си многократно живота.Сега май си плащам за греховете защото имам онкологично заболяване.Всяко нещо си има цена.Всяко ! Нищо не се дава даром!
28
5
 
6
 
! Отговори
До ss преди 2 години
За да имаш собствено жилище имаш 2 варианта - или да го наследиш или да го купиш. Ако няма от кой да го наследиш, то трябва да го купиш. Аки не са злите банки, то от къде ще вземеш пари? А после съответно ги връщаш. Интересно ми е да чуя твоя вариант
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами през комунизма и ние децата ни караха през лятната ваканция да берем домати,пипер и др.,а даскалите брояха касетките на сладка раздумка!Това си беше чиста експлоатация на детски труд!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нее, не може да бъде. Тука според про-кремълския ***, С Корея е рая на земята. Безплатни операции и жизнерадостна среда. А основния им довод е, че никой не е бил там да отрече, че не е така.
25
3
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
ПИТАМ ? Някой от военното съсловие изпитва ли угризения ,че живее в жилище построено с цената на робския труд на войничетата от стройтелни войски преди 1989 год ? Когато дългът (уж) за родината се превръщаше в робство ? Що мълчите шапкарите като ...............!
24
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 2 години
Всеки четвърти в Бг е икономически роб,на банки и други кредитни институции ! Нещо да кажете за това.Половината от построената инфраструктура в страната е построена с робски труд.Като,трудовата повинност,бригадирско движение,строителни войски,жп войски.А нещо и за това да кажете ?
23
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тоя *** с...дебелите бузки да ходи той да работи в мините и да не...тормози децата.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казармата за мъжете там е 10 години Отскоро и жените ходят в армията - 7 години Комунизъм ...
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рoбитe да свикват на рoбckи труд
20
2
 
14
 
! Отговори
Модерно Робство преди 2 години
Робовладелския строй НИКОГА не е приключвал. Само е ставал все по-ефективен през изминалите столетия . С.Корея, Русия , Китай, Европейски съюз, Англия, САЩ, Африка , Латинска Америка ..... НАВСЯКЪДЕ. Силните експлоатират слабите , Богатите експлоатират бедните , Умните експлоатират гллупавите ..... Наричат го Модерно робство и е част от ежедневието ни независимо какво име даваме на обществения ни строй - комунизъм... капитализъм...
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволно, след като им е казано, че това е "волята" на Другаря Бог Ким. Дали са им предложили да избират между училище и ръчен труд в мините, как мислите?
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейският съюз плаща 3 милиарда евро от нашите пари за преврат в Беларус..................Европа и САЩ имат субсидийно-санкционна икономика и политика. Това са субсидиите за превратаджиите, към санкциите към Беларус.
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в САЩ осъждат на доживотен затвор малолетни деца. САЩ са страната с най-голям брой затворници на глава от населението. Лагерите на Сталин ряпa да ядът.
16
10
 
20
 
! Отговори
Двоен Аршин преди 2 години
Дали детския труд има вниманието на правозащитните организации Е ОТ ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ къде се случва.....Ако е в С.Корея, Русия или Китай то това е гадна и нечовешка практика която е присъща на диктаторските режими и трябва да бъде разследвана и санкционирана .АКО ОБАЧЕ този детски труд е в американскитте и европейски мини за добив на кобалт в Африка... то това е доброволен труд на малките работници, желаещи да помогнат с изкараните пари семейния бюджет и за това медиите не трябва да пишат