Арестуваха девет души за купуване на гласове край Бургас

Повечето били лихвари - опрощавали борчове срещу вот за определена партия
Обновена: 2 юли 2021 10:04 | 2 юли 2021 10:03, Красимир Ангелов
52
Арестуваха девет души за купуване на гласове край Бургас
Снимка: БГНЕС

Общо 9-има мъже от различни общини на територията на Бургаска област са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство, обявиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

При проверка на два адреса в бургаския кв. "Победа", обитавани от двама мъже, на 40 г. и 42 г., занимавали се с лихварство,  са намерени 11 000 лв., лични и дебитни карти и тетрадки със списък с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на кредити при гласуване за определена политическа сила.

Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници с цел уточняване на детайли по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е извършено претърсване на частен дом, обитаван от 40. годишен мъж от селото, който е задържан, съобщава "24 часа". Образувано е бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите. Иззети са мобилни телефони със снимки на лични карти.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са задържани отново за купуване на гласове. При претърсвания на различни адреси в селата са иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи, свързани с изборния процес. Иззети са още преносими компютъри и мобилни телефони.

От един от претърсените адреси в Гюльовца са иззети 28 000 лева, както и тетрадка, съдържащи имена с лични данни. От друг адрес в с. Гюльовца, са иззети тетрадка с малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1320 щатски долара и 8100 лева.

Активната полицейска работа по неутрализиране случаи на нарушаване на изборното законодателство в Бургаски регион продължава, заявиха от Областната дирекция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
..... преди 2 години
Ама казвайте, че Гроб пазаруват гласуве в цялата странна стига вече за една партия
43
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
ГЕРБ май ще губят изборите!В Своге има едно лице Милен Горянов - 3 пъти купува за тях и 3 пъти прокуратурата не подвига обвинения. Същото лие, което стреля в Своге преди една година!Това нормално ли е???
42
2
 
5
 
! Отговори
А преди 2 години
А община Тервел, гербаджииска кога.боко мина през Силистра,Тервел ,Шумен и раздаде пари за изборите.у бази идваха и ми предложиха 100 лева ,ама аз няма да гласувам бе хора,днес хлаба,тока, олио,и др. се вдига.ама те четири години ще си живеят на моя гръб,а аз къде съм.мислвте за народа а после за вас си.избирайте се и живейте своя си живот,аз моя.мутри сте всички.
41
2
 
9
 
! Отговори
публична тайна преди 2 години
Нали всички се сещате коя е тази "определена политическа партия"?
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редиците на герберите оредяват ден след ден.
39
1
 
1
 
! Отговори
До Васил преди 2 години
Нуждата ти да мразиш е толкова голяма, че не можеш да мислиш! Жалко е, че си живял без да те обичат и без ти да можеш да обичаш!
38
2
 
2
 
! Отговори
опит преди 2 години
В този форум, част от писачите явно са под 20 г. и си позволяват да обиждат на възраст!Ще им кажа, че това, че са от поколението, което, не чете приказки им вреди, защото в противен случай щяха да знаят какво става с царството в което убили възрастните хора,тоест хората със знанията и опита!
37
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
По-долу памперси пишат под диктовка, но не знаят поради малката си възраст, чедепутат от БСП е най-големият хванат купувач на гласове/Самоков/, а пък с купуване на гласове от ромския етнос ДПС се позиционираха в градове, където преди нямаха и глас!
36
3
 
2
 
! Отговори
до Дияна преди 2 години
Лелче, щом си от сериозните хора, които ''решават съдбата на страната ни'', ти трябват повече разходки на чист въздух. Препоръчвам ти, освен тениската с лика на твоя вожд, да си сложиш и сламена шапка /капела/ с много панделки и да придобиеш един чаровен мераклийски вид.
35
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Партията е ДПС!
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно това са дистрибуторите на ББ
33
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до ДиянаЩом смяташ, че парите, които ти дават са по-важни за теб, не ме чети, значи...Живей си в своите илюзии и остави на сериозните хора да решават живота в страната ни...То насила хубост не става - може и да пораснеш някой ден, но явно няма да е скоро, пиленце...
32
2
 
3
 
! Отговори
до Дияна преди 2 години
Лелче, избърши си пяната от устата и излез малко на въздух, ама избирай сянката да не ти омекне съвсем мозъка
31
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен29Отдавна те познавам и затова сама си слагам плюсче за да неутрализирам некоректното ти поведение, БСП! Празни приказки на пазара - като не можеш да ме убедиш, че не съм права, това съвсем не означава, че ти си прав, но ти, както всяко БСП, гледш да се налагаш, не те интересува истината изобщо, важното е това което си си намислил и към което се стремиш...Жалко! Мирогледите ни се разминават! За мен е важна истината, защото тя работи....
30
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до дианаКой го казва това, лелиното? Ти нещо да си видял случайно? НИЩО не си видял, чадо! Всичко това са измислици на БСП, техни лъжи и манипулации, изопачаване на фактите! Не слушай калпазаните - ще пострадаш! БСП не правят целия този цирк от добро намерение, лъжат и манипулират защото НЕ МОГАТ по честен начин да отстранят Бойко от пътя си! Сега обаче никой не може да им каже копче, никой не може да им потърси отговорност...Не виждаш ли какъв театър разиграват, инспектирайки незаконно ГЕРБ
29
7
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен28Искаш да кажеш местните БСПарски медии! От къде ще има информация една медия, когато официално нищо не се публикува? По предположение, разбира се - сега е голямата битка на БСП и тя мачка всичко и всички без да се замисли дори...Правителството хвърля фишеците и медиите пламват и заливат с дезинформация бедните ни глави...Мислете със собствените си глави! Когато БСП каже нещо днес, 99,99% е сигурно, че е неистина! - дори само за момента, посветен на атаката им на властта...
28
2
 
6
 
! Отговори
до диана преди 2 години
Лелче, ходи си направи един чай и не се излагай тука с несвързаните ти обяснения, че не го правиш да изглежда по-добре. Каквото и да говорите народа ви видя. Потънали милиарди, купени избори, бутафорно вършене на работа, всичко окрадено, последни във всяка класация, герп на власт от 12г. какво бсп те гони. Ваще не са по-малко комунисти и нещастници от бсп. Всички сте за канала.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е като "Черната кутия" на Радев - "задържани девет души за купуване на гласове", но се губят последните 13 секунди...затова я изпращаме в Русия !
26
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до ДоанаКогато няма доказателство и си изсмуквате всичко от пръстите, БСП, нещата са такива, каквито са! А жал.ки.те сте вие, защото дори тогава не можете да признаете вината си! Хората може да са агитирали, обучавали как се гласува, но в това няма нищо нередно докато нещата не започнат да се манипулират от БСП - всичко обръщате с краката нагоре на секундата! Отдавна казвам, че сте неспасяеми и най-добре да си ходите навреме преди да е дошла "голямата вълна" да ви погълне...БСП И СИЕ ВЪН
25
4
 
5
 
! Отговори
Новината на Деня преди 2 години
... Нашите доблестни милициЮнери Фанаха едни кОпувачи на някакви гласове дето били нагласени за някаква партия . НЯМА имена на купувачите .... НЯМА имена на продалите гласовете си... НЯМА имена на партията поръчала това купуване ...... ЗАЩО ЛИ ? Ами я сега деца познайте ЗА КОГО работят въпросните "заловени" купувачи на гласове ? Парите не могат да се изземат обратно от продалите гласовете си. Повечето вече са изхарчени... а гласовете са ценна стока по време на избори. Вече са пренасочени. Амин