"Луфтханза" - от "дами и господа" на полово неутрални обръщения

Новата политика постепенно ще бъде въведена по всички авиолинии
13 юли 2021 14:56, Елка Василева
113
"Луфтханза" - от "дами и господа" на полово неутрални обръщения
Снимка: архив, БГНЕС

Най-голямата европейска авиогрупа "Луфтханза" съобщи, че пенсионира обръщението "дами и господа" от поздрава към пасажерите на борда на самолетите и ще го замени с полово неутрални алтернативи.

Говорител на германската компания заяви пред Франс прес, че решението има за цел да накара всички пътници да се чувстват добре дошли, включително тези, които не се идентифицират като мъже или жени.

"Екипажите са инструктирани да изберат поздрав, който да включва всички пасажери", каза говорителят. Сред вариантите са "скъпи гости" или просто "добро утро/добър вечер".

Новата политика постепенно ще бъде въведена във всички авиолинии в групата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става като във филм на ужасите.Но тук лошите са с преднина.
72
0
 
9
 
! Отговори
смешник преди 2 години
май май ще ни гонят от ес с тия ценности няма се разберем.преди 1100г не сме се разбрали със разврата в католическия свят ся нищо не се е променило
71
0
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Луфтханза 2023 година:Самолетът, летейки, изведнъж се обръща с коремът нагоре, пътниците пищят и масово правят мозайки... брадата стюардеса реве с басов глас:- Млъквайте, вие там, стига сте *** !!! Пилотката има хрема и си слага капки в носът !!!
70
3
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Срам и позор !!! 99% нормални хора, са принудени да се съобразяват с 1% изр0ди !!!
69
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не им направят една държава на тези да видим колко време ще съществува.Интересно ще бъде да видим каква икономика ще развият,какъв стандарт,какво ще се хранят,как ще се лекуват и най-интересното-как ще се размножават.😆😂🤣
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, аз се чувствам като еднорог божество, за мен ще има ли поздрав? Искам да се чувствам и аз приет на борда иначе това е направо за съд зазщото не ме зачитат.Искам всички да ми викат кон вихрогон, еднорог бог и после едно добро утро
67
0
 
25
 
! Отговори
11 преди 2 години
До JFK---- Аве верно ве - от тия едните се прават на жени, другите са правят на мъже - пак са си дами и господа. Тогава кво искат тия креетени.
66
0
 
17
 
! Отговори
До JFK преди 2 години
Насочено против това да има разпождане, ащото планетата е пренаселена!!!!
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, отърви ни по-бързо от мъките! Болните мозъци лека-полека взимат властта, а ние сме съгласни като група овце
64
0
 
17
 
! Отговори
JFK преди 2 години
Анонса на тия е ялов колкото и идеята им,Поради простата причина няма полово неутрални , даже сбърканите се чувстват противоположни, тоест -shemale ,или на бг. госпожин. :) .... незнам как се вика на жена дето иска да е мъж... но няма значение... мъж дето се облича кат ожена , си е дама,... другото зоба хормони и има брада, демек е господин.Към кого е насочено неутралното питам аз !
63
0
 
22
 
! Отговори
Колкото и да си преди 2 години
кълчим езика, за да сме "полово неутрални", кяма как да излъжем природата. Дете се зачева от "дама" и "господин", т.е. от яйцеклетка и сперматозоид. До раждането си има нужда от подходяща среда, т.е. от матка, за да стане жизнеспособно. Така че оставете "другите полове" да се размножават, както намерят за добре, и не намесвайте "дамите и господата", щом излизат от мода.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,как нали се самообявяли кои са и както такива така ги записали,като такива дори по имена,пол,облекла,обноски,обращения както се изисква за записване,попълване на формуляри,представяне изисквани сертификати за тест,ваксиниране,плащане,доплащане,летищни услуги с придружаване,чекиране,гранични,митнически,проверки,декларации срещу които трябва да се отзовават на обращения поименно,пол за представа и представителност относно облекла,обноски,и навсякъде да се представят мъж,жена,а в салона вече не.
61
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем изперкаха по тази либерастия... Трябва със зъби и нокти да се борим да не започнат да въвеждат такива безумия и при нас!!!!!
60
0
 
10
 
! Отговори
ник преди 2 години
Обръщението към пътниците би трябвало да бъде :Meine Damen und Herren и уважаеми *** , willkommen an Bord!
59
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време след ВСВ старите хора имаха един лаф,, Какво гледаш като изпаднал германец'' Е, тия сегашните германци са два пъти по изпаднали от тогава.
58
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолфе на кого ни остави ?!?!
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази новина би трябвало да се харесва на всички ваксинирани. Все пак се прави от компания в цивилизована държава, а не от бай ***, значи е нещо много хубаво и за наше добро. Нали на Запад били много умни и много богати и се ваксинирали, значи и ние трябвало да се ваксинираме. Ами тогава трябва да има джендеризъм и при нас според ваксинираните. Щом на Запад го подкрепят, значи трябва да е нещо много готино. Някой ваксър няма ли да изкаже мнение по въпроса?
56
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна ви казвам че Германия е сгънала сергията и е паднала в коленете на световната либерастия. Много жалко, но е факт. Либерастията е РАК за всяко общество, който трябва да се изреже и отстрани.
55
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше жив Хитлер да видят те как ще се обръщат.
54
0
 
23
 
! Отговори
демокрация на обратн преди 2 години
Диктатура на малцинствата. Полови, етнически, религиозни... секви.