Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране

Полицията на места използва сълзотворен газ
17 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
319
Хиляди на протест във Франция срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон за задължително ваксиниране на здравните работници и задължителен здравен пропуск за влизане в барове, ресторанти и кина, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон обяви мащабни мерки за борба с бързото разрастване на коронавирусната пандемия. Мерките включват задължителна ваксинация срещу ковид за всички здравни работници и за всички други работници, които са в контакт с уязвими хора.

Още по темата
"Тези хора ще имат възможност до 15 септември да се ваксинират и след това ще се прилагат санкции", каза Макрон в обръщение към сънародниците си. Президентът обяви също, че от началото на август ще бъде въведено използването на здравния пропуск за достъп до ресторантите, баровете, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките предизвикаха масови протести във Франция, като на места полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, съобщава БТА.

На днешните демонстрации участниците скандираха "Не на здравната диктатура" и "Макрон оставка". Според тях тези мерки накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се ваксинират.

Освен в Париж, протести се проведоха и в други големи градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове.

Сред протестиращите имаше "жълти жилетки", опитващи се да подновят антиправителственото движение, спряно от наложените заради коронавируса локдауни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
19
 
! Отговори
Виши преди 2 години
Евреи със жълти звезди на ревера няма да се допускат да се качват на влакове! Верботен!
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оракулът - ще трябва да ви напляскаме май... Няколкото процента психопати... За да се успокоите малко
30
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксаръте докато не ги вкарат в затвора, няма да мирясат. Бой по китарата въшллива и неграмотна
29
4
 
42
 
! Отговори
Че Гевара преди 2 години
Време е за революсион
28
3
 
40
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
В предходна статия в превод от чужда медия: "Изследователите още търсят механизма на заболяването". А ваксата е панацея срещу всички щамове. Останаха ли вече слабо..умници.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон понеже няма авторитет да каже на гражданите си да се ваксинират и те да го послушат и му се налага да използва силови методи.
26
4
 
54
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
80-90 процента сме нормалните хора в България... Тук задължително ваксиниране с експерименталните зловредни препарати не може да мине, каквото и да ви лъжат... Не се поддавайте на пропагандата и манипулациите.
25
5
 
44
 
! Отговори
SS преди 2 години
Всеки един може ,(а и трябва) да си купи лютив спрей или нож,мачете,въздушна пушка,арбалет,газов пистолет зависимост от бюджета с който разполага.Всеки трябва да има нещо за лична защита ,за себе си или дома ! Само овцете блееят безпомощно в кланницата.Идват лоши времена.
24
4
 
4
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Що крещиш, така...Пиши нормално Ве чиляк...И, кой ти каза, че имам нещо общо с комунисти...А това дето си написал, няма да го коментирам...
23
2
 
31
 
! Отговори
Дали преди 2 години
Ще го разчекнат скоро Макарончо ?
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, ама Франция да не претендира, че е демокрация.
21
3
 
43
 
! Отговори
Koйчо преди 2 години
И в Дъблин протести. Много съгласувано по време се гласуваха подобни закони и в Ейре.Очевадно е, че се изпълняват външни заповеди, идващи от ЕДИН център. Залагам на Лондонското Ситис "кралските" му рептилоиди.
20
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Нане/ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ/ ЩОТО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ НЕ ВКЛЮЧВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ И УБИЙ РОДИТЕЛИТЕ СИ И БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ СИ ЗА ДА ИМ ВЗЕМЕШ ИМОТА И НАРУШИ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ БЕЗ ДА ТИ МИГНЕ ОКОТО!
19
5
 
57
 
! Отговори
SS преди 2 години
Скоро и тук ваксинирането ще стане задължително ! Не бъдете овце в кланница.ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ ! НЕ НИ ЧАКА НИЩО ХУБАВО !
18
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който още не вярва във "конспирации"... САмо да види тази новина... Бяха стотици и стотици хиляди, цели безкрайни булеварди пълни от край до край с протестиращи ... А в медиите... *** Ако обесят Макрото за тази античовешка диктатур, ще черпя в продължение на месец.
17
6
 
29
 
! Отговори
Seth преди 2 години
Държавите на Балканите, Франция и Англия - това е съвременния свободен свят. Гърция и Германия правят опити, но там диктатурата е много силна.
16
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как хиляди? Протести имаше във ВСЕКИ град! може и няколко милиони да са били по улиците днес!
15
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ ОТ ЕС ОБЯВИХА, ЧЕ АКО ИЗДАДАТ ЗАПОВЕД ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС ТОВА ЩЕ СТАНЕ ФАКТ , ЗАЩОТО КОНСТИТУЦИОННИЯ ЗАКОН НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ Е ПО-НИЗШ ОТ ЗАПОВЕДИТЕ ИЗДАВАНИ ОТ ЕС!
14
4
 
40
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Еуроатлантическите ценности, включват ЛГБТИ права, прием на доктори, физици и химици от близкият изток, африка...И най вече задължителна ваксинация срещу пландемия...
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не са толкова загубени, колкото ги има Макрона.