Пътният ад в Айтос заради висока скорост и неизправност

Камионът не е спрял заради повреда на спирачките
28
Пътният ад в Айтос заради висока скорост и неизправност
Снимка: БГНЕС

Висока скорост и техническа неизправност на камиона са посочени от полицията като причини за катастрофата в Айтос, при която загинаха две дечица и баща им.

Още по темата
Инцидентът е станал на десен завой с наклон при спускането. Камионът е навлязъл в маневрата с несъобразена скорост, а заради повреда в спирачната уредба не е могъл да спре, съобщи bTV.

Така той се удря странично в автомобил с бургаска регистрация.

Двете моторни средства се удрят в близката мантинела и дърветата в крайпътната градина в Айтос.

Лекият автомобил е управляван от 33-годишен мъж. В него са се возили той, двете му деца и жена му. Мъжът и децата – момиченце на 5 и момченце на 8 години – загиват на място заради силния удар.

Майката е откарана в болница за лечение. Там е прегледана, но жената е отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж, който е бил пешеходец и също е пострадал при инцидента. Той е настанен в реанимация без опасност за живота.

В същата болница се намира и шофьорът на камиона, който е с политравма.

От водачът на товарния автомобил са взети кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества.

Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Айтоскамионкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
pipi преди 2 години
До АнонименПрав си като цяло освен за първото. На колко според теб трябва да бъде като години човек за да кара камион ? Щом 33 са малко. на 56 ? Стига глупости в САЩ момчетата на по 19 -20 изкарват курсове и се качват по камионите да разкарват стоки по щатите. Това е работа за млади и енергични не за стари и изхабени вече хора които и им липсва вниманието вече.
23
1
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
" .... не се наемам да кажа кой е виновен ... " по- добре не се "наемай" да се изказваш!
22
0
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Шок и ужас.Всеобща тайна е в Бургаското пристанище че 80% от Тировете са претоварени със зърното което превозват.Вихре се такава голяма корупция срет котролните органи да си затварят .За това трябва всички по централни кантари да бъдат свързани със НАП.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В курсовете по кормуване на МПС и за камиони по категории казваха,че десен завой е по-труден за кормуване по траектория от ляв при еднакви описания,скорост на влизания с маневрирания по завоя за излизане от него поради причината на придобит инстинкт на МПС с ляв волан с реагиране при ситуацията в завой на страничното изнасяне на МПС при движението по него,при десен е към осовата линия на пътя и без голяма видимост за насрещно движение,а при наклон на спускане се кара на ниска предавка и скорост.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали връзката не е обратна - неизправни спирачки и оттам заради наклона "превишената" скорост. Иначе, няма изненада, какво казват от КАТ. Те само това знаят - несъобразена скорост, че по лесно.
19
0
 
22
 
! Отговори
адолф преди 2 години
Като знам как се претоварват тия зърновози, не спирачките ще откажат ами направо ще се разцепи на две някой претоварен камион.Крайно време е ДАИ да наслагат мобилни кантари навсякъде и да следят стриктно за претоварване на осите.В противен случай такива фатални инциденти ще надблюдаваме все по-често.Да не говорим и как увреждат пътищата същите тия претоварени камикадзета.
18
0
 
8
 
! Отговори
много шАфИоре..... преди 2 години
Помните ли Синанчо със Шкодата при моста на Бяла, дето бутна автобуса?Тук горе-долу е същата история.......
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво заслужава шофьора на камиона понеже той е виновен не забравяйте и двете малки деца разбира се и бащата едно младо семейство изчезна
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'висока скорост'??? Има разрешена и превишение на разрешената скорост. Има и знаци за препоръчителна скорост. Тези измишльотини като висока,несъобразена и от. нямат общо в действителността. По-важното обаче е не само са се гони шофьорът на камиона, ами и къде е минавал преглед и кой му е подписал протокол за изправни спирачки.
15
1
 
20
 
! Отговори
Джорджина преди 2 години
То затова трябва да се прави преценка дали изобщо ви трябват шофьорски книжки! След като по дух сте простаци, значи и на пътя ще сте такива. Sorry
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В такива моменти, винаги си задавам един въпрос-"Господи, защо не пощади децата?" .... Просто създаваме ситуации в които и Господ не може да помогне. За тази жена....живот повече няма да има. Такова нещо не се преживява .... Милите душички ....
13
6
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен10 - разбира се че е той, разБойко за 10 години се погрижи за всичко и сега РадеФ за 3 месеца счупи системата нали! :) много си смешен, ако и новината не беше толкова трагична щеше да е още по-хубаво!
12
10
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Млъ кни бе спамаджия неук ! Кво намеси тука пожарникарите и Бойко? Аман от алкохолици начи ...
11
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Честит" празник на пожарникаря с джипката, разсипника на България. Ако не бе сътворил мафиотскоолигархичното движение ГЕРБ сега България щеше да бъде икономически и социално пред Румъния. Заради него сме последни в ЕС! Посрами българите тоз охранител на диктатори!
10
1
 
32
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Шофьора в затвора, шефа на фирмата също и всички по веригата барабар с ГТП -то дето е правен техническия на камиона ! До кога без контрол бе ?>
9
0
 
52
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Товара голям.Наклона също.Често използване на спирачки и те прегряват. Отказват да спират или по точно не са ефективни след прегряване.Водача трябва да го знае. Е, вече знае.Бог да прости невинните жертви
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига с тези неизправности. всичко е до скорост. Не може един 33г с незнам си колко малко опит да кара тир с пшеница, то става тежко няколко десетки тона. Трудно се управлява. Този е за доживотен затвор, сам е виновен, да си е проверил камина преди да тръгне, да се е съобразявал със скороста. Гилотината и да хвърчат глави.
7
7
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
До 100% - *** си бий 5-та доза, това ще те направи супермен и ще живееш поне до 220 години. Освен това ще те направи неуязвим за инциденти на пътя!
6
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай ви Гааню Борисов е виновен, че за 11 години управление не успя да създаде европейска дисциплина по пътищата. Защото такива тираджии в чужбина са по-ниски от тревата и спазват всички пътни маркировки и ограничения, а влязат ли в България не им пука от нищо защото знаят че нито някой ще ги провери нито ще ги глоби.
5
12
 
3
 
! Отговори
100% преди 2 години
е бил антиваксър.