Бивш боец от военните сили на САЩ вече се бие с жени в ММА

Появата на Алана Маклохлин разбуни духовете в бойните спортове
15 сеп 2021 22:15, Петя Славова
60
Бивш боец от военните сили на САЩ вече се бие с жени в ММА
Снимка: Boec.bg

Алана Маклохлин разбуни сериозно духовете в бойните спортове и по-конкретно в ММА. 38-годишният боец, който доскоро е бил част от военните сили на САЩ, вече се състезава в октагона, биейки се с жени.

През миналата седмица Маклохлин побеждава със задушаваща хватка Селин Провост. Срещата приключва във втория рунд, но не развоят в нея е важен. А фактът, че до 2010-а Алана е била мъж.

Трансджендърът започва своята трансформация преди 11 години, след като преди това изкарва шест като част от специалните сили на САЩ. Вече като жена, Алана споделя, че е получила изключително сериозни заплахи, заради участието си в галавечери срещу други представителки на нежния пол.

„Наричат ме измамница и много по-тежки неща. С тези думи обаче те не нападат мен, а омаловажават труда на Провост, която в продължение на рунд и половина даде всичко от себе си. Обидите само ме правят по-силна”, написа Маклохлин в социалните мрежи.

Алана е вторият случай на трансджендър в ММА. Преди нея Фалън Фокс се състезава в октагона в продължение на две години, преди да се оттегли през 2014-а.

Маклохлин допълва още, че е тренирала година, преди да влезе в клетката. По думите й, тя е получила разрешение от хормоналния панел във Флорида, но е срещнаха огромно затруднение преди да намери съперник за двубоя, пише boec.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: ММААлана Маклохлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ревем да плачем ли?
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този лузър защо не отида да се бие с Хабиб да му подуе кофата?
3
0
 
43
 
! Отговори
бррр преди 2 години
Всеки да се определя от какъвто пол иска, но не може мъж с мъжка физика да иска да се бие с жени - най-малкото не е честно спрямо останалите участници в категорията. Като иска - да си направят отделни категории за транс жени и транс мъже или да се бият в отговарящите им физически категории. Утре някой ще реши, че се чувства по-млад и ще иска да се бие в категорията за юноши.
2
0
 
27
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Да се смее ли човек, или да плаче...))
1
0
 
25
 
! Отговори
Джеймс до сър Джон преди 2 години
...Ананаси милорд...