Зверска катастрофа със 170 км/ч уби 16-годишно момиче

Две момчета си правели гонка
28 ное 2021 20:35, Нели Христова
130
Зверска катастрофа със 170 км/ч уби 16-годишно момиче
Снимка: 4vlast-bg.com

16-годишно момиче загуби живота си след гонка между два автомобила БМВ по пътя Самоков-Говедарци.

Катастрофата станала на 23 ноември вечерта в село Маджаре. Зад волана на единия автомобил е 20-годишен младеж от село Говедарци, в другия пътуват 16-годишната Иванина с приятеля си Николай, който шофира.

Малко по-рано двете коли са заснети от улична камера в село Мала Църква да преминават със скорост около 170 км/ч.

При гонката 20-годишният Николай губи контрол над БМВ-то си и се блъска в дърво.

"Бях на площада, когато видях как прелетя БМВ-то на Николай Кръстев, гонеше се с още една кола, също БМВ. Нямах представа, че при Николай се вози дъщеря ми. Караше сигурно с 200 км./ч. Казаха ми, че в другата кола бил младеж от Говедарци. С тази тяхна гонка животът ми свърши. Какво трябва да направя с тях? Искам възмездие и справедливо наказание за отнетия живот на детето ми", сподели през сълзи пред местния сайт 4vlast-bg.com бащата на загиналото момиче Иван Иванов.

Непълнолетната Иванина издъхва на място, а приятелят й е настанен в столична болница с множество травми, наранявания и опасност за живота. Пожарникари са рязали ламарини, за да ги извадят. Вторият водач бяга от местопроизшествието без да окаже първа помощ.

"Дойдоха линейка, полиция и пожарна. Колата беше смазана. Като се прибрах в 20 ч. пътят беше затворен. Много лошо карат тук. Трябва да се сложат легнали полицаи. Много бързо карат, това момче е карало най-мако със 150 км/ч.", разказа Спас Павлов пред bTV.

След трагедията пътят е затворен часове наред, а екипите на "Криминална полиция" остават на място до 4 ч. сутринта. Жителите на Маджаре искат на място да се поставят легнали полицаи, които да спират джигитите по пътя.

Почерненото семейство се надява виновните да бъдат наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
10
 
2
 
! Отговори
Исихастов преди 2 години
Няма проблем ще го изпишем момичето. Нали не са 45 човека наведнъж, какво толкоз?
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86 - За "патреотин", даже и на български не пише добре. Какво стана, бе батка? Нещо животът в панелките ти натежа? Пробва на село, ама да мукнеш бали цяло лято не бе за теб, а?
68
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки студент по инфроматика, може да ви напише софтуер, дето разчита ноемра и скорост, от пуътна камера. Такива камери са 1000 лева с установката. Гаранция ви давам, че до 2 часа, освен ако не ги сложите в горите (па и за там не знам), ще се "избие" цената. Не може, всеко второ да ми кара, да се чувства ебзнаказано, дори да налита на бой, като му кажеш, че е опасен и застрашава не само собственият си, но и животът на мен и децата ми, не е редно! Това общество отива подяволите!
67
2
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Май и шафьорчето е пукнало
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почива в мир. Но това са откачени хора. Такива "шофьори" е добре да си отидат навреме от света, да не стават причина да умират невинни.
65
3
 
12
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Тези младежи следват максимата "Живей за мига". Няма лошо, готино звучи. Обаче, хубаво е да знаят, че мига понякога отлита невъзвратно я с живота им, я с някой крайник, я с някой от най-добрите им приятели.
64
1
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Аз често минавам през това място на път към хижа Мальовица, потресен съм как може някой да се удари в дърво от страна на насрещното движение...
63
0
 
17
 
! Отговори
градски преди 2 години
Почти същия тапааак бях като взех книжка преди 12 год. Изкарал си няколко сутуации и си мислиш, че всичко ти е ясно. Гонки не съм правил, но се чувствах все едно знам всичко. Удари ме такси в насрещното посред зима и отрезнях. Хем се ударихме със 30-на км в час. Дори и колата оправих, но ми е обица на ухото. Знам за БМВ-тата достатъчно. карал си опел и се качиш... Приятел оцеля по чудо след като излетя със 180 км от чакълен насип. Бяха 5 души в колата. Късмет просто. Съболезнования на близките.
62
20
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
За Радев са гласували със сигурност!!!!!!!!!
61
0
 
11
 
! Отговори
Огнянов преди 2 години
Който има по плитък ум се подава на по първични забавления като дискотеки , чалга, купони, тютюн , ракия, дрога и увличайки се по другите , винаги рискува повече. Но все пак такива случаи като този не са толкова чести че да се вземат реални мерки от обществото и властите.
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БМВ = Бягайте Минава Въртоглав
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легендата се повтаря, обаче май никой не помни
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали в БМВто не е дънила чалгия?
57
1
 
10
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Жалко.....трява и възпитание от родителите.....те обаче сигурно друсат кючек през това време... но не *** , а нашия ....циничния, безпаметния...а след нас - потоп . Жалко...БОГ ДА ПРОСТИ И ДАНО ПОУМНЕЕМ....НО...
56
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 48". В Германия такива неща няма" - явно толкова си помирисал живота в Германия.
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Иванина да не е била със синдром на Даун, та само другите двама да са виновни?
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за маркировката по магистралите?
53
1
 
26
 
! Отговори
Царевичаков преди 2 години
Понякога тинейджърите се контролират трудно, ако се опитваш да им налагаш нещо насила, доста често води до обратен резултат. Най-добрия вариант е да си имат достатъчно акъл в главата, но това зависи и от родителите, но и от самите деца. Абе сложно е и няма еднозначно решение...
52
2
 
20
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Почерненото семейство както го описвате, да потърси виновните в самите себе си.Просташтина ,арогантност и високомерие,на това ги учите а когато дойде фаталният край друг е виновен.По този път е ежедневие синковците да карат и с 200.Прехвалените немски автомобили и шопската простотия взимат своето.
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки 20 годишен с БМВ е потенциален убиец. Проблемът не е в легналите полицаи. Ако сложат там, ония ще си правят гонката другаде. Просто трябва да се въведат възрастови ограничения за каране на мощни коли.