Природният газ ще скочи с повече от предвидените 14% от януари

Основната причина е поскъпването на европейските борси
75
Природният газ ще скочи с повече от предвидените 14% от януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От януари природният газ ще поскъпне с повече от прогнозираните към момента 14 процента - това стана ясно по време на общественото обсъждане на цените в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи като основна причина скока на цените на европейските борси.

"В последните 20 дни цената на природния газ на европейските газови хъбове значително се повиши, т.е. би следвало да очакваме едно немалко повишение при цената на природния газ, считано от 1 януари", каза той, цитиран от БНР.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов допълни, че доставките на природен газ за зимата са осигурени, а потреблението в момента е най-високото за последните десетина години.

И той, и Иван Иванов се обърнаха към управляващите с призив - да бъде намерен начин за компенсиране на топлофикациите, които след мораториума върху цените на парното ще трябва да продължат да купуват газа на по-високи цени, а да го продават на потребителите по-евтино.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американският посланик трябва да бъде изгонен от България. Тя стои зад всички кризи тук.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да "благодарим" на сащ, империята на злото за високите цени на газа и др. енергоносители. Постоянно се занимават само с едно нещо: как да накарат Русия да вдигне цените и накрая успяха.
53
2
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 2 години
Кирето, Кокорчо и *** са офицери от 1-во Гладно на ДС и внуци на шумкари (мутри). Работят за Русия. България ли!?!? Кучета я яли. П.С. Нито една поправка в законите която да пречи на руските монополисти като Лукойл и Газпром не е внесена в парламента. По Болшевишки, дефицитът е контролиран и управляем и никакви пазарни механизми изучавани в Харвард, Нямат шанс. Само за автобиографията.
52
4
 
2
 
! Отговори
Бай Хуй преди 2 години
Тиквата подари на руснаците милиарди За един газопровод, но по указание на Кремъл - за Българите само глад и мизерия.
51
3
 
8
 
! Отговори
a преди 2 години
Давай! Още може, хадупили сме се под 90 градуса ъгъл, но може и по-добре! За газа мораториум кога червени изчадия!?!?!? Ще свършите по-зле от кабинетът Орешарски!
50
0
 
5
 
! Отговори
Неук преди 2 години
Не 273-275%, а 235-237 %. От 71 ст. на кубик на 1.68 лв на кубик. Моля за извинение за грешката, не съм изучавал математика в училище до това ниво ( учил съм до 5. клас ).
49
2
 
9
 
! Отговори
Неук преди 2 години
Търся адвокат, който срещу разумен хонорар ще осъди Държавата заради дискриминацията по признак къде живееш ( Тополофикации къде има ) и с какво се топлиш ( дърва и газ скъпи, ама токът евтин ). Очаквам оферти и може да се съберем за колективен иск тези дето сме газифицирани и цената на газът е с около 273-275% по-скъпа от март, а за токът едни 14% им досвидяха да вдигнат и наложиха мораториум.
48
1
 
7
 
! Отговори
Fena преди 2 години
Няма страшно - комунизма си отива, спете спокойно деца! ТЕЦ София получава субсидии от държавата, дали ще са 300 милиона, дали ще са 700 милиона... Все тая, важното е, че топлото на софиянци ще е все комунистическо евтино! :)
47
1
 
3
 
! Отговори
Газифициран преди 2 години
Значи субсидии и мораториуми за всички, а тези които се отопляваме на газ го ду. Хаме. Газта днес пада, но какво ги интересува келе. шти.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали новите ви началници от фащ щяха да доставят газ? И къде са скритите подписани договори за васалство, за които останалата "рая" не е уведомена...?
45
0
 
4
 
! Отговори
Вълнара преди 2 години
Боцкат ли са вълнените гaщи?! Вие сте валат във Вътрешно отделение!
44
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАКОВА ЗВЕРСКО ЛЪГАНЕ Е С ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ , ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!! 30% ОТ ДОГОВОРА СА С ТВЪРДА ЦЕНА А НЕ 100%! 70% ОТ ЦЕНАТА САМО СЕ ВЛИЯЯТ ОТ ЦЕНАТА НА ГАЗА НА БОРСАТА В ЕВРОПА! И ЗА КАПАК БЪЛГАРИЯ ИМА ГАЗ И ОТ АЗЕРБАЙДЖАН! АБСОЛЮТНО НИКАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ НЯМА! ТО Е САМО В ГЛАВАТА НА РУМЕН РАДЕВ ЗА ДА ОКРАДЕ ХОРАТА И ДА СИ ИЗБИЕ 120 ЛЕВА ДАДЕНИ РУШВЕТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ!
43
0
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
Стига ме трихте без да съм нарушил правилата защото ще ви се намери на децата!
42
1
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Споко, това е инсинуация...Кирчо и кокорчо обещаха висок стандарт, високи пенсии, ниски цени на тока и газта, ще Ви хранят с мана небесна и поят с божествен елексир...други техни коалиционни патньори щяха да Ви изстрелват и в Космоса заедно със северномакедонците, така че яжте и пийте каквото е останало, пък след Нова година ако тук не Ви харесва ще летите за Марс, Юпитер, Нептун..Плутон и където Ви душа иска или пък ще посрещате на Бузлуджа "Бъдещето на светлия комунизъм" с другарката Импексова
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се закрие немедлено "Булгаргаз", а пък КЕВР - даже преди тях!
40
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАКА ЖЕСТОКО ЛЪЖЕ РУМЕН РАДЕВ С ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ, ЧЕ Е НЕЩО СТРАШНО! СРЕДНАТА ЦЕНА ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2021 Е БИЛА ПО-ВИСОКА ОТ СРЕДНАТА ЗА НОЕМВРИ 2021 НО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ СЛЕД УВЕЛИЧЕНИЕ!! РАДЕВ КРАДЕ ХОРАТА ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ТОЗИ МЕСЕЦ! ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ БОРСИ Е ПО ЕВТИНА ОТКОЛКОТО Е БИЛА В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ 2021-ВА ГОДИНА В МОМЕНТА!
39
5
 
5
 
! Отговори
до герб преди 2 години
Кога ще се извърши канонизацията на вожда ви ?
38
0
 
12
 
! Отговори
кофти преди 2 години
''Бащата на корупцията'' , лицето И.Й.Костов разтури икономиката !
37
0
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До споВням си !... И го замениха с корупция !
36
0
 
9
 
! Отговори
споВням си ! преди 2 години
Да помня , как от СДС казваха , че на България тока е в излишък , как сме нямали вече заводи и фабрики , намаляло потребление за битовите ни нужди , .... Е, И !