Майката, убила децата в Сандански, не била в афект

Кристина Дунчева има изградена и съхранена психичната годност
7 яну 2022 17:00, Нели Христова
51
Майката, убила децата в Сандански, не била в афект
Снимка: БГНЕС

Днес Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвинение за извършено от нея тежко престъпление – убийство на собствените си две малолетни деца. То е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите, подчертаха от държавното обвинение, цитирани от "24 часа".

Обвиняемата живяла на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът – Васил Трайков, и две години по-късно – през 2017 г., дъщерята Ивон Трайкова.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Кристина Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син Васил, а след това на 3-годишната си дъщеря Ивон. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние Дунчева не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго, освен личностово разстройство - емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Кристина Дунчева има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.

Понастоящем обвиняемата е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Kakvoto i da pishete, ne ste vijdali i ne znaete kak se ubiva 4ovek s noj. Posegnala e na mom4eto, i go e porqzala kato na film, i to zapochva da reve i kreshti, sestra mu sushto, vijdaiki jivotinskite ochi na maikata. Tq e razbrala mnogo burzo che nqma kakvo da stori, posegnala e na deteto si, i gi otnasq otatyk da... ..... Bi trqbvalo da e plakala dokato e nanasqla udari. Inache ne moga da si predstavq kakva trqbva da e. MALKITE DECHICA! Smqtai kvo neshto...
39
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Бабата
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам и грам съмнение,че това не е истината!
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо пък взела три ножа,а децата са две и не далеко едно от друго щом ги наръгала в началото и ги отвела след това в детската стая да им нанася над 60 прободни рани общо на двете деца и не била във физиологически ефект,само емоционално личностново разстроена и не е била ходила за изследване на психиатър заради това.
36
11
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Как ще са пищящи и ревящи, като бащата е на двора и съвсем, ама съвсем нищо не чува и не подозира? Как е станало това нещо?
35
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мъж дори не е женен за Кристина, бие я, тормози я с подкрепата на цялото му семейство, имаше изказвания, че баща му също ѝ посягал в леглото. Уж се вайка за децата си, а хич не изглежда разстроен. Мутра отвсякъде.Децата ги погребаха много набързо, телцата им вече не могат да се изследват. Изобщо цялата работа е мътна.
34
12
 
15
 
! Отговори
Повярвах ви преди 2 години
Да, бе! Децата пищят , докато им нанася по 30 удара, на две деца, на всяко по 30, а в това време тате стои навън и хептен нищо не чува. После се погрижва да влезе само в присъствието на поканени от него свидетели.Колко достоверно!
33
12
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
Прекалено ясно, за да е истина. След такава трагедия никоя майка не би се защитавала или оправдавала. Трябва добър следовател. За този район е характерно бащи с пари да вземат децата от майката.
32
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой плати "експертизата"? Докторът трябва да си изяде дипломата, ако това, което пишат журналистите е вярно.
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази не заслужава да се нарича майка, жена, не заслужава да живее. Психопат е- клала е и е мушкала с нож пищящи и ревящи собствените си деца без милост, наслаждавайки се на ужасните им страдания.
30
13
 
0
 
! Отговори
Хо преди 2 години
И тук като във факти.бг троловете работят по опорките срещу ваксините. Вероятно те самите са ваксинирани с бустер, но за копейки са готови да лъжат наивниците
29
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това престъпление е толкова жестоко и нагло, че не би могло да е първото на истинския убиец. Няма и да е последното, защото чувството му за безнаказаност вече е порасло до небесата. Все някъде ще се издъни, тогава ще го притиснат и ще излезе истината и за дечицата. А дотогава за жената май е по-добре в затвора, по-сигурно е, иначе като нищо ще я самоубият.
28
1
 
10
 
! Отговори
УЖАС... преди 2 години
...просто няма какво повече да се каже.
27
0
 
4
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Нито бащата, нито майката са нормални хора!
26
12
 
14
 
! Отговори
Съдия преди 2 години
Това дело трябва да се гледа извън Сандански. В градчето явно цари феодализъм и произвол. Печатът също обслужва само тезата, че извършителка е тая нещастна жена.
25
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата е дал такива странни обяснения и изобщо обстоятелствата около това убийство са толкова мътни, че е бащата не е въобще разследван .
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И под турско РОБСТВО (не е присъствие) не са си убивали децата майки! Продължавайте промяната!
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В добрите стари време на тази отдавна да са й отсекли главата.
22
17
 
7
 
! Отговори
Закон преди 2 години
Жената е подсъдима за убийство, а не убийца. Съдът още не е доказал кой е извършил убийството.
21
9
 
3
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
До АнонименЯвно четенето с разбиране ти е проблем... ноември месец, 2020 година... кви вакснати, кви 2 дози... началното образование и ниския интелект ти играе лоша шега, мен.