Жребият за Откритото първенство на Австралия беше отложен

Решението за Джокович не е ясно, макар че беше изтеглен
Обновена: 13 яну 2022 07:53 | 13 яну 2022 07:37, Веселина Йорданова
10
Жребият за Откритото първенство на Австралия беше отложен
Снимка: БГНЕС

Жребият за основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, беше отложен с повече от час в очакване на решението на правителството на страната по казуса с Новак Джокович.

"Имахме закъснение", потвърди говорител на Tennis Australia пред АФП, след като жребият за първия турнир от Големия шлем за годината, първоначално насрочен за 15:00 (04:00 GMT) в Мелбърн Парк, не се проведе.

Още по темата
По-късно организаторите казаха, че ще започне в 16:15 ч., без да се дават повече подробности за отлагането.

Световният номер 1 Новак Джокович се стреми към 10-та титла в Мелбърн Парк и рекордна 21-ва от Големия шлем, но все още не е ясно дали ще участва на турнира, или ще бъде депортиран, предаде БГНЕС.

Сърбинът, който е водач в схемата, има неразбирателства с властите, визата му беше анулирана, а той настанен в център за бежанци.

В понеделник Джокович спечели съдебно дело срещу властите, вследствие на което бе освободен от мигрантския лагер и започна тренировки. В момента се очаква решение на министъра по имиграционните въпроси, който може да реши Джокович да бъде депортиран. Според последни информации днешната тренировка на сърбина е била прекъсната половин час след началото й.

Малко по-късно световният номер 1 в тениса Новак Джокович бе изтеглен да играе в първия кръг на Australian Open въпреки несигурността около визата му за пребиваване в страната. Жребият бе отложен с час и 15 минути в очакване на официално решение от властите.

Докато течеше жребият, премиерът на страната Скот Морисън даваше пресконференция за санитарните мерки.

"Правителството все още не е взело решение за анулиране на визата на тенис суперзвездата Новак Джокович", съобщи Морисън.

Предишното изявление на министъра на имиграцията Алекс Хоук, който съобщи, че обмисля дали да отмени визата, "не се е променило", допълни Морисън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен балканец,нарушил съвсем съзнателно законите на три държави и сега се смята за жертва !
8
3
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Затвор за лъжците и мошениците като Джокович, никакъв респект пред хора, които нямат респект от нищо и никого! Кой знае колко хора е заразил, докато си митка натам насам? Ама австралийците не си поплюват. Пожелавам на Ноле да остане да играе, ха дано, ама надали.
7
1
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Обратно в къщи(бак хоум или цурук цухаузе)!...
6
6
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВИЗАТА МУ НЕ Е БИЛА ОТНЕТА, ЗАЩОТО КЪМ МОМЕНТА НА ДЕЛОТО СЪДИЯТА НЕ Е ЗНАЕЛ, ЧЕ Е ИЗЛЪГАЛ, ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 2 СЕДМИЦИ НЕ Е БИЛ В ЧУЖБИНА!! ДЕЛОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДА И ЗАТВОР ЗА ДЖОКОВИДЧ НЕ САМО ЧЕРЕН ПЕЧАТ!
5
8
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НОВАКС ЛЪЖЕ ДЖОКОВИДЧ Е ВСЕ ТАЯ ДАЛИ ЩЕ ИГРАЕ В ТОЗИ ИЛИ НЯКОЙ БЪДЕЩ ТУРНИР !!! И ТОЙ И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО СТАНАХА ЗАРЕЗИЛ ПРЕД СВЕТА И СЕ ПОДИГРАХА СЪС СЪРБИЯ ВЕРОЯТНО СИ ГО ЗАСЛУЖАВА! СЕГА ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СЪРБИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СЪС КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РУСНАЦИ!
4
24
 
19
 
! Отговори
Страх преди 2 години
Направо се г, толкова ги е шубе да не им грабна шлема. Евала на Джокович направи ги на маймуни.
3
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е че искат да му вгорчат живота заради това че не иска инжекцията. Можеха да му направят един тест и да се приключва случая. Но искат да покажат на неинжектираните че и тях това ги чака, а инжектираните да са спокойни че са избегнали тези мъки като са се инжектирали. Това кой е болен и кое е здрав няма значение за пландемиците, за тях има значение само инжекцията, да се чудиш какво толкова има в тая инжекция.
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийците се оплетоха съвсем. След като спретнаха шоуто с Джокович тръгнаха да оглеждат и други тенисисти, които вече бяха пуснали преди 2-3 седмици, само за да докажат, че са принципни. Намериха 2-3, които го отнесоха, но след като съдът им каза, че Джокович е имал право, сега зациклиха. Да не са решили да го арестуват направо по време на мач, та го отлагат, то турнира ще почне
1
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоката ги побърка. Шоуто продължава.