Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
0
 
! Отговори
Даже преди 2 години
Е подсъдно поведението му. И законите нали са еднакви за всички? А който мисли друго нека да отиде да интервюира болни от Ковид .....вземайки предпазни мерки,както нагло твърди Джокович.
359
2
 
2
 
! Отговори
Пин преди 2 години
Бойкот на Австралия и всичко свързано с тази държава
358
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
...cheta komentarite i ne moga da poviarvam ...kolko prost narod ima.....Djokovich bil balkanski tarikat,ne spazval zakonite na fashistka Avstralia i t.n. Kak na nikoi ne mu idva na akal ,che Djokovich za razlika ot vsichki tiah ima i kritichno mislene i nikoga ne bi se injektiral dobrovolno s eksperimentalna technost za efektite ot koiato nikoi ne nosi otgovornost !!! Ama ot kade tolkova mozak v draskachite otdolo ?!?? Prost narod -slaba darjava !!!
357
2
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
....mainata mu na avstraliiskia ministar na emigraciata !!! Mainata im na vsichki avstraliiski fashisti !
356
1
 
4
 
! Отговори
До VS преди 2 години
Ти какво всъщност казваш?Не така ама иначе, хем добър хем лош.Какво означава правилата са за всички ако те не са адекватни.На тебе някой ако ти каже да скочиш от балкона ще скочиш ли?теории на вероятностите.
355
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпаднали са в паника по две причини. Първо, той е на път да спечели десета титла от турнира, което би било рекорд, а все пак е от балканска държава. Второ, разпространява истината, че задължителните "ваксини" и зелените сертификати са дискриминационни, напълно ненужни и НЕработещи.
354
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не успях да поздравя три мои колеги за решението да не се ваксинират, защото те вече си отидоха.
353
6
 
10
 
! Отговори
Vs преди 2 години
Много е важно цял свят да се занимава с премеждията на един мултимилионер, който не иска да вдене, че правилата (колкото и да са ***) са за всички, без значение кои са и колко пари имат. Отделно, истерията с вируса добива библейски размери. Това се дължи в най - голяма степен на *** от медиите, начина на управление на държавите, и овчедушието на голяма част от населението. Колкото повече е развита една държава, толкова по - неадекватни са мерките.
352
14
 
13
 
! Отговори
Сръбският преди 2 години
Гай *** от Белград опитва балкански шмекерии, които в цивилизованите държави не минават.Само той единствения неваксиниран се опитва тарикарски да заобиколи австралийските правила. Чехкинята , по назад в класацията по тенис беше депортирана веднага.
351
21
 
16
 
! Отговори
Димитър Ковачев преди 2 години
Да се маха тоя мухлю ..
350
19
 
19
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"обществения интерес" за който тоя фашистки плу-жек говори е, че както сам той се изрази, другите тенисисти и част от австралийците, щели да се се чувстват като *** че са му изпълнилни заповедите, ако Джокович бъде допуснат без да е ваксан. Опитайте се да вникнете в предното изречение. Ако можете, разбира се! Тези думи от него и част от другите тенисисти, а и част от австралийците, ще останат в историята за човешкото падение.
349
18
 
21
 
! Отговори
Марти преди 2 години
Браво, правилно!Аман от балкански ТАРИКАТИ!
348
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези австралийци се побъркаха тотално. Опитват се да спасят и малката доблест, която им е останала, но уви- пак се издъниха. Един път може да влезне, после не може, търсят начин да се оправдаят за големият им крах, който се очертава, но уви, само забавят нещата. Целият свят видя колко им струва демокрацията и как погазват човешки права! Наистина са жалка картина, но така е, като се издъниха веднъж, вече слизат към дъното.
347
6
 
8
 
! Отговори
чалгара в интелигени преди 2 години
среди НЕ вирее......ганЮпростака тоже.
346
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво искаш от държава в която вече има концлагери за неваксинирани.И какво означава емоционалното решение на министъра.От емоциите на такива ли трябва да ни зависи живота или от правото?
345
0
 
0
 
! Отговори
А кво тие наред, 357 преди 2 години
За " Реплика " се пробвах Човече, иначе, напълно съм съглосаен с Тебе!!
344
0
 
1
 
! Отговори
Гъзарко преди 2 години
Господин ***, можете да си смените името! Излагате БеГе , засерете се !!
343
2
 
10
 
! Отговори
Мр Док преди 2 години
Подкрепям ваксинацията напълно, но и правото му да решава дали да го направи или не!
342
0
 
15
 
! Отговори
Мр Док преди 2 години
Не го правят, защото темата от самото начало е политическа , а скоро там предстоят избори. Чист пример за поредния популизъм!
341
7
 
19
 
! Отговори
ЕДИНСТВЕНАТА преди 2 години
..ИМ ЦЕЛ Е ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ!!! КОВИД ФАШИСТИ!!! ПФУ!