Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ

Американски товарен самолет пристигна с 90 т боеприпаси
Обновена: 22 яну 2022 22:55 | 22 яну 2022 21:43, Анисия Иванова
159
Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ
Снимка: БГНЕС

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна помощ на стойност 200 милиона долара. Доставката беше направена само часове след края на срещата между държавния секретар Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен самолет пристигна с 90 тона смъртоносни боеприпаси, предназначени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се казва, че доставката показва твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, съобщи БНР.

А във втория по големина град в Украйна - Харков, хората казват, че се надяват на най-доброто, но се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви пред американското издание "Вашингтон поуст", че Русия може да се опита да окупира града.

"Да бягам? Не, няма начин! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, ако трябва ще се включа в отбраната на града."

А руската държавна телевизия "Россия 1" съобщава, че от самопровъзгласилата се Донецка република твърдят, че Украйна се готви за военни действия в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни. "Имаме чудесна украинска поговорка - Изток или Запад  - у дома е най-добре.", казват те.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е приел покана за среща с британския си колега Бен Уолъс в Москва, съобщава висопоставен източник от Обединеното кралство пред" Франс прес."

Очаква се през февруари и британският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия дипломат Сергей Лавров.

На срещата вчера Лавров е казал пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия, съобщава руското външно министерство.

Блинкън предупреди, че Западът ще отговори сериозно и обединено на каквото и да е нахлуване на руски войски в Украйна, но обеща и Москва да получи писмен отговор по исканията си в сферата на сигурността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
15
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАЕ преди 2 години
Който не слуша си го получава. Скоро украинците отново ще са у дома в пределите на Русия, но нашляпани и послушни. Прибалтика да си записва и да се готви.
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските ракакети различават ли кой е украинец кой е руснак ,че в Украйна живеят 10 милиона руснаци.Или ще карат наред кой оцелее.
28
2
 
15
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
БГ пак се оказа между големите шамари!
27
7
 
14
 
! Отговори
протон преди 2 години
Сценария е същия както с Югославия ,дадоха оръжие на албанци и т.н.да започне воения конфликт.НАТО бомбардира.САМО ЧЕ Сърбия сега е силна.На великия Путин този номер американски не минава.Мачкай Путин.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме им на USA, те търсят само изгода за тях, а цяла Европа ще закъса енергийно. Където се намесят тия настава глад и разруха. До кога ще си веят байрака по цял свят и ще създават кризи. Какво е в Ирак в Либия или Афганистан, добре ли им е на хората. Америка гони само парите и те се интересува от хората. Тук са хвърлили око на природните ресурси.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще имат да връщат американската помощ хилядократно, ама още не ги знаят нещата как стоят с този добронамерен партньор
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сравняваш Грузия с Украйна е смешно и ти сам го знаеш, Тавариш!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притеснявайте,ще стане както с Грузия,американците ги подкокоросаха да нападнат,това им обещали,онова им обещали и за 10 дена свърши всичко.мина им мерака на грузинците да се бият с руснаците и сега са както се казва по-ниски от тревата и по-тихи от водата....та и с тези ще стане същото...
22
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската армия с 50 годишни остарели оръжия успя и отблъсна елитните руски подразделения при Мариянопол, спря руската офанзива за сухопътна връзка към Крим и си завзе обратно града. Представете си какво украинските войници могат да направят сега, когато имат съвременни, модерни и свръх-технологични оръжия дадени от САЩ?
21
2
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
A ако сащ искат да анексираХуарес Или Мексико да анексира Финикс ко прайм.Но украйнците няма да се дадът без бой.
20
5
 
4
 
! Отговори
Ротация преди 2 години
Драснах ви два реда, за радващите се, че имало евакуация на US дипломати...Идват JAVELIN-ити и Байрактарите!ЗА ДА ИМА МИР!
19
6
 
5
 
! Отговори
Историк преди 2 години
И нас Русия на три пъти щеше да ни нападне. Първият път - през 44-та година. Вторият път - през 48-*** година, когато Сталин предупреждава България по-бързо да навлиза в комунистическия дух, третият път - през 51-ва година, когато България отново се отдалечаваше от комунистическата идеология, и пак закани от Сталин получихме. Оттогава до сега сме нямали закани от Русия!
18
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците знаят как да се бият. Това са бойци доказани се в битки срещу много превъзхождащи ги противници. Наполеон го е разбрал, Хитлер го е разбрал, надявам се и Путин да го е разбрал още в Марианопол и да не се стигне до още една война, та да го разбере по болезнения начин.
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започне ли байдън война самия той е свършил. Тръмп се връща на бял кон. На Путин ще му накривят шапката. Най-много да си тества новите оръжия и краварите да се насеррат от страх.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето СССР се страхуваше само от Китай, защото Дън Сяопин беше много хитра китайска политическа личност, която ръководеше Китай с хитрост и ловкост, именно затова Дън през 89-та година изгони Горбачов от Китай, защото знаеше какви гадости ще последват, ако Китай направи преврат. Ама Дън хитър човек, след 90-те, видя че само със социализъм няма да стане, и пренасочиха Китай към съвършената система на Социалдемократизма и затова пак си е номер едно!
15
15
 
10
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Въоръжен сблъсък между Русия и САЩ е повече от желателен. Американците не са агресивни, но ако Путин-четата изстрелят само една балистична ракети с дестинация НАТОвска държава, ще бъда помелени и остъклени завинаги. Да, ние също може да получим по някой удар от съветска ракета, но пълното унищожение на червения змей е ГАРАНТИРАНО. Освен това, от руснаците няма никаква полза.
14
6
 
9
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Ууупс, Великобритания също продава модерни и съвременни оръжия с бронебойно-запалителни снаряди и ракети за унищожаване бронираната техника на врага. Работят перфектно срещу съветски, съветско-руски и руски бронирани движещи се обекти.
13
8
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
200млн$!!!! А САЩ получиха над 2млрд$ за 40годишни самолети дето ги няма, и няма да ги има!!! Не ви ли стига ковида че и трета световна искате бе попелета? Алцхаймера байдън и кремълския ***.... Ще се криете като плъхове по дупките и ще пращате млади момчета да се стрелят помежду си за нищо. Напишете "HAIR movie" в тубата да видите песента от филма КОСА. Страшно е - никога повече война!!! Н И К О Г А....
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С гнусната гьобелсова пропаганда янките си търсят оправдание за провокации, които следват. Нападения, атентати, саботажи срещу украински обекти и субекти. Влизане в Донецк и Луганск и демонизиране на Путин. Най- накрая така ще ви разтресе, че ще му се молите на колене да спре. Нагли и прости кравари.
11
9
 
12
 
! Отговори
Кимон Тодоров преди 2 години
И нас Сталин щеше да ни нападне, ама отидохме на страната на Германия уж да сме по-силни, а то какво стана?! Накрая Сталин ни нападна, станахме колония на СССР и живот си живеехме.