Стотици излязоха на протест в Белгия срещу мерките

Митинги срещу задължителна ваксинация имаше в Германия
Обновена: 30 яну 2022 22:21 | 30 яну 2022 22:10, Веселина Йорданова
124
Стотици излязоха на протест в Белгия срещу мерките
Снимка: БГНЕС

Стотици протестиращи срещу задължителното ваксиниране против Covid-19 се включиха в шествие и демонстрация в белгийската столица Брюксел и поискаха вот на недоверие срещу правителството. Протести срещу Covid политиката и налагането на ваксинация имаше и в Германия.

Около 1600 души се събраха на поредната демонстрация в Брюксел. Със скандирания "Съпротива" и "Свобода" протестиращите, които бяха по-малобройни в сравнение с миналата седмица, тръгнаха от Северната гара и стигнаха до Атомиума, предаде БНР.

Участниците в демонстрацията, които говориха пред медиите, не отричат съществуването на коронавируса, но се обявиха против Covid мерките.

"Искат да ни контролират. Говори се за задължителна ваксинация, а така сме изправени пред опасността да се превърнем в страна като Китай или от Източна Европа през 50-те години", казаха протестиращи.

Саркис Симонян, основател на движението "Обединена Белгия за свобода" заяви:

„Това е протест за искане за вот на недоверие. Решението не е в нашите пълномощия, политиците ще решат дали да го направят и дали да поискат оставка на правителството. Ние като граждани просто за пореден път излизаме, за да защитим основните си права и конституцията“.

"Затворени сме от две години, но ще ни чуят. Вече не може да продължават да ни делят на ваксинирани и неваксинирани", каза друг от участниците в протеста.

От 1 март валидността на ваксинационния сертификат ще бъде намалена от девет на пет месеца. Безсрочно остава действието му при прилагане на подсилваща доза ваксина.

Миналата седмица на подобен протест се събраха около 50 хиляди души от цяла Европа. Стигна се до сблъсъци с полицията, около 250 души бяха арестувани. Имаше и погроми над сградата на Европейската служба за външна дейност.

Днес протести срещу Covid мерки и ваксинация имаше и в редица германски градове. Около 4 хиляди протестиращи срещу Covid политиката на германското правителство се събраха в Нюрнберг.

Те носеха плакати с надписи "Карл Лаутербах (министъра на здравеопазването) е по-лош от короната" и "Не съм опитно свинче за фармацевтичната индустрия".

На площад "Терезиен вийзе" в Мюнхен се състоя демонстрация на Асоциацията за правата на децата в подкрепа на свободното решение за ваксиниране и за защитата на подрастващите по време на пандемия.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц e "за" задължителната ваксинация за всички на възраст над 18 години, но в управляващата коалиция има разногласия по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
15
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Аре стига пък всички са умирали заради неспазване на налудничави мерки. Ще спреш ти микроскопичен вирус ей така?! Как пък един не се намери да каже, че някой е умрял, защото има вирус и да го приеме като съдба, колкото и да е голяма болката му? Ама не, все е защото другите не били спазвали "мерките"! Милите те, свети води ненапити...
59
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1600? Кой ги брои, тоя дето прави статистиката ли, или сте изтървали една нула.? Нищо де, свиквайте, всеки ден ще има протести!
58
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стотици? Хм... Снимките и видеата съвсем друго показват, ама айде, от нас да мине, вие поне мъцате нещичко, има сайтове, дето и думичка не обелват, че някакви протести се случват по света.
57
6
 
41
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Защото ваксинираните разнасят заразата, а имунитета им е занулен, благодарение на т. нар. ваксина
56
3
 
43
 
! Отговори
Ситуацията в САЩ преди 2 години
Въпреки обещанията, че ваксините, маските и локдауните ще спасяват животи, смъртността в най-трудоспособна възраст се е увеличила през 2021 г., като в някои щати е достигнала 60%.2 За 12-месечния период, приключващ през октомври 2021 г., смъртността сред хората на възраст от 18 до 49 години се е увеличила средно с 40% в САЩ. Внезапният ръст на смъртността в разцвета на силите е в сравнение със същия период през 2018-2019 г., когато нямаше опустошителни локдауни и принудителни експерименти.
55
9
 
65
 
! Отговори
В момента съм преди 2 години
В неплатен отпуск , защото във фирмата в която работя от 30 души 20 са ваксинирани и естествено много болни Омикрон няма кво да е !!! Останалите 10 сега се чудим как да си съкратим бюджета да изкараме тези 14 дена ...заради принудително ваксинираните ...!!! Благодарим на мерките и ваксините....и Огромно Благодаря на СЗО ....
54
6
 
23
 
! Отговори
0т 59 преди 2 години
Живея в Испания и виждам какво се случва
53
7
 
32
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Продажните Блиц, днес, и основните тв. медии изнасят единствено и само лъжи около Ковид
52
3
 
27
 
! Отговори
Do 59 преди 2 години
Точно така, такива като теб са достойни за уважение. Няма нищо срамно, подвел се е човек в цялата суматоха и страхуване, в цялата денонощна пропаганда. Важното е да не се допуска втори път грешката.
51
7
 
43
 
! Отговори
Хиляди преди 2 години
Не стотици....и протеста тече с дни вече , малко закъснявате с инфото , пък то и непълно !!! Има ежедневни сблъсъци с полиция всеки ден....ама всеки които се интересува го знае . Навсякъде из мрежата са , но вие май не ползвате социални мрежи ?!
50
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2/3 от оживелите ваксинирани няма да си сложим бустер. Имаме си негативните последици, които до 1-2г ще се задълбочат, може би фатално
49
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксаните са най-опасните в момента. 1. Те първи се заразиха с Омикрон и от тук нататък ще са все така силно податливи на вирусни инфекции. 2. Ходят къде ли не и разнасят. 3. Заради ваксаните вирусът мутира в други варианти, защото не получава отговор от организма и не успява да влезе в него, чуди се как да пробие и избива в нови варианти. Вижте, милио хора, цял живот боледуваме от вируси, грипове и пневмонии и винаги са били опасни! Проветрете си малко домовете и главите,току виж ви дойде акъл!
48
50
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради невярващи във вируса и не спазващи мерките , умряха майка ми и баща ми, а синът ми едва оцеля . Това беше преди да дойдат ваксините. Проклети да сте!!!
47
7
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 51: грешно изчисляваш, случайно населението в България да е еднакво на брой 1980г и сега???? България от 30г е с отрицателен естествен прираст, който се измерва в промили, ако изобщо ти говори нещо това
46
6
 
38
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Психопат, теб някой да те е спрял бустер след бустер да си слагаш??????
45
7
 
47
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Бе, моля ти се, що народ го записаха в смъртния акт с ковид... че даже и катастрофирали, умрели от раните си... измислена статистика, дето никой не знае къде се пише, къде се прави, къде се подавата. Пишат си по блниците каквото си искат. Те само що народ умориха излишно по ковид отделенията, вместо да лекуват пациентите от каквото реално бяха приети в болница. Зор голям всеки да е в ковид отделение + на апарат. Да текат пари и пътеки. Бялата мафия.
44
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните намаляват логично и очаквано. У нас ежедневно с по стотина души.
43
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртност от ковид - Испания 1980/ 1 милион , Португалия 1928/ 1 млн, Дания - 645/ 1 млн , Румъния - 3078/ 1 млн. България - 4800/ 1 млн. Колкото по-малко ваксинирани, толкова повече умрели.
42
4
 
16
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Лошото е, че тестът е за смърт и инвалидност и голямото зануляване в новия световен ред
41
8
 
49
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Ходи им доказвай на ваксърите.... не могат да приемат все още, че участваха в един тест, ама то т-ъпотията не ходи по дърветата.