Стотици излязоха на протест в Белгия срещу мерките

Митинги срещу задължителна ваксинация имаше в Германия
Обновена: 30 яну 2022 22:21 | 30 яну 2022 22:10, Веселина Йорданова
124
Стотици излязоха на протест в Белгия срещу мерките
Снимка: БГНЕС

Стотици протестиращи срещу задължителното ваксиниране против Covid-19 се включиха в шествие и демонстрация в белгийската столица Брюксел и поискаха вот на недоверие срещу правителството. Протести срещу Covid политиката и налагането на ваксинация имаше и в Германия.

Около 1600 души се събраха на поредната демонстрация в Брюксел. Със скандирания "Съпротива" и "Свобода" протестиращите, които бяха по-малобройни в сравнение с миналата седмица, тръгнаха от Северната гара и стигнаха до Атомиума, предаде БНР.

Участниците в демонстрацията, които говориха пред медиите, не отричат съществуването на коронавируса, но се обявиха против Covid мерките.

"Искат да ни контролират. Говори се за задължителна ваксинация, а така сме изправени пред опасността да се превърнем в страна като Китай или от Източна Европа през 50-те години", казаха протестиращи.

Саркис Симонян, основател на движението "Обединена Белгия за свобода" заяви:

„Това е протест за искане за вот на недоверие. Решението не е в нашите пълномощия, политиците ще решат дали да го направят и дали да поискат оставка на правителството. Ние като граждани просто за пореден път излизаме, за да защитим основните си права и конституцията“.

"Затворени сме от две години, но ще ни чуят. Вече не може да продължават да ни делят на ваксинирани и неваксинирани", каза друг от участниците в протеста.

От 1 март валидността на ваксинационния сертификат ще бъде намалена от девет на пет месеца. Безсрочно остава действието му при прилагане на подсилваща доза ваксина.

Миналата седмица на подобен протест се събраха около 50 хиляди души от цяла Европа. Стигна се до сблъсъци с полицията, около 250 души бяха арестувани. Имаше и погроми над сградата на Европейската служба за външна дейност.

Днес протести срещу Covid мерки и ваксинация имаше и в редица германски градове. Около 4 хиляди протестиращи срещу Covid политиката на германското правителство се събраха в Нюрнберг.

Те носеха плакати с надписи "Карл Лаутербах (министъра на здравеопазването) е по-лош от короната" и "Не съм опитно свинче за фармацевтичната индустрия".

На площад "Терезиен вийзе" в Мюнхен се състоя демонстрация на Асоциацията за правата на децата в подкрепа на свободното решение за ваксиниране и за защитата на подрастващите по време на пандемия.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц e "за" задължителната ваксинация за всички на възраст над 18 години, но в управляващата коалиция има разногласия по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
27
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Ние в България си действаме по Андрешковски. Има мерки но никой не ги спазва. Един протест само втвърдява ковит маняците. По-лесто е тихата съпротива. Има сертификати ама никой не ги проверява. Това е най-добрия вариант. Тези които искат нека се надупчат. Както е казал народа: Страх, лозе пази.
79
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още, опитът в Израел показа, че дори 4-та доза не повлиява съществено заболеваемостта. Сигурно помага до известна степен за по-леко преболедуване, но не и за овладяване на епидемията.А някакси не е нормално на всеки 6 месеца да се ваксинираме, но обществото още не е достигнало до този етап на осъзнаване на положението. Ще видим как и ваксърите активисти ще завият на умряло, ако трябва да се бодат през 6 месеца...
78
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само помислете. Ако се премахне зеления сертификат, ваксинациите рязко ще намалеят. А не е това целта.И влизаме в една ужасна въртележка...до какво ще доведе, предстои да видим.
77
0
 
13
 
! Отговори
Сланинка и пърцуцка преди 2 години
Аз шсъ ваксинирам на Мyк.
76
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неваксанпреди 1 час 23 0ЧУДЯ СЕ ЩО ВАКСАНИТЕ СА ТОЛКОВА ЗЛОБНИ................Елементарно Уотсън! Вече разбраха, че се прецакаха сами...
75
1
 
24
 
! Отговори
Сланинка и пърцуцка преди 2 години
Доло аптекарската мафиа! Доло СЗО!
74
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиерът на Канада, Джъстин Трюдо е напуснал резиденцията си заради протестите и е преместен на неизвестно мястото от съображения за сигурност.Потъващия кораб се напуска първо от плъховете.
73
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека позная - 1600 всичките платени от Възраждане с по 40 лева калпак. 10те тира и 100те човека в Канада също са платени от копейкин! Някой да не вземе да си помисли нещо друго! Спете спокойно уфтсе!
72
15
 
6
 
! Отговори
Родни антивакси, преди 2 години
Хапвайте сланинка с пърцуцка и не се напъвайте с мислене. За мисленето ще ви трябва и мозък, а за сланинката с пърцуцка, не.
71
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mиндили, хиляди бяха на протеста. И аз бях там
70
1
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Свръхсмъртност в Германияhttps://bogari.bg/ima-korelaciq-mejdu-svryhsmyrtnostta-i-vaksinaciqta/?fbclid=IwAR3gdBCsRxu_m16pfwWvh6rbhgO0WeCvF4qlsJoUzeESwJQggcl53xmy7s8
69
57
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само cмaxнaти антивакси в коментарите. Все някой им крив, все някой иска да ги трови, чипира, изтребва и все нещо не им е наред. От пандемията насам никой не иска да им слуша глупостите и сега се събират да крякат заедно, с надеждата някой да им чуе глупостите. Пълниидиoти.
68
5
 
49
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До споко- Има вече доста изследвания, че точно вие ваксаните ще сте проблема за разнасяне и инкубиране на всякакви зарази. Може да се обърне палачинката и вас да почнат да ви затварят а ние да сме със сертификати. Уверявам те обаче, че ние ще излезем на протести, за да защитаваме вашите човешки права! Ще поемем риска, защото знаем, че не вие сте виновни.
67
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аме стотици глупави хора ще са на площада, като напълниха Европа с бълхаливи мигранти
66
3
 
51
 
! Отговори
ъ преди 2 години
Добре.., стотиците протестиращи в Белгия ги преброихте, кажете сега, колко камиона се събират в центъра на Отава/Канада?
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
топ
64
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо са тия протести?Ваксините не са задължителни.Просто няма да ходите по"______Точно там е работата, че ти отнемат правата ако не си се ваксинирал. Не може да държиш правата на хората като разменна монета срещу ваксинация. Заразяването с ковид не е равносилно на смъртна присъда за да се прилагат такива мерки. Това не ти е средновековието че да мачкаш простолюдието както си искаш.
63
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ако бяха само стотици изобщо нямаше да ги отразите в статия. Хайде да не се лъжем.
62
1
 
30
 
! Отговори
До споко преди 2 години
Ще те надживея. Няма да умреш от вирус, а от страх.
61
44
 
8
 
! Отговори
споко преди 2 години
Защо са тия протести?Ваксините не са задължителни.Просто няма да ходите по МОЛове,чалготеки и поп-фолк дискотеки/шмъркотеки/.Хранителните магазини и аптеките са без сертификат.Който му се мре е свободен,никой не го кара да се дупчи с чипосващи течности.