Потвърдиха: Валиева е дала положителна проба за допинг

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари
11 фев 2022 07:35, Нели Христова
105
Потвърдиха: Валиева е дала положителна проба за допинг
Снимка: БГНЕС

Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева даде положителна проба за забранено вещество преди Олимпийските игри в Пекин, преди да бъде допусната от страната си, но МОК ще обжалва това решение, заявиха контролните органи на игрите.

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари, когато 15-годишната Валиева трябва да участва в индивидуалната надпревара на Олимпиадата, се казва в изявление на Международната агенция за тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦРУ е подменило пробите, както направи и в Сочи.
56
5
 
9
 
! Отговори
h преди 2 години
Абе хора,кво се правите на ударени? Щом е в листата на забранените препарати значи е ЗАБРАНЕН.Не търсете под вола теле,жалко,за момичето
55
2
 
11
 
! Отговори
Менделеев преди 2 години
Ей тия не научиха тая химия.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Некъф "Който има малко познания за този препарат знае за какво говоря" Явно ти самия не знаеш какво говориш, тъй като действието на тоя препарат е далеч по-сериозно от аспирина.
53
3
 
10
 
! Отговори
Активно преди 2 години
мероприятие.Лекарството за ангина не е допинг
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62 "Работата е там, че руските спортисти възмутително много печелят." Всъщност печелят възмутително малко. Страни с по 10-15 милиона население са пред "могучая" в класирането по медали. Русия е на 9та позиция зад страни като Швеция, Холандия, Австрия и Норвегия.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай, Завалиева...
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 Дори руснаците не оспорват положителната проба. Само бългрските русофили. Това е дефиницията на "по-католик и от Папата" или в случая, по-голямо жуже и от Жужи.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Допингът не повишава концентрацията, която е толкова необходима във фигурното пързаляне, а прави точно обратното." Не е лошо да се запознаеш с това какво може да прави допинга. Има допинг, който повишава концентрацията, а допинга, който повишава концентрацията, не е единствения допинг, който може да е полезен във фигурното пързаляне.
48
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След огромния успех на Камила Валиева бях на 100% сигурна, че американците ще наддадат вой. Те никога ама никога не могат да достигнат успехите на групата на Етери Тутбиридза дори и ако момичетата стоят на едно място. Америка е империя на злото и това ще съществува докато съществува тази ужасна държава или докато другите търпят американския произвол.Камила е талан, огромен руски талант и това дразни до непоносимост американците.
47
0
 
1
 
! Отговори
в грешка си преди 2 години
До Джендъризъм някакъв: По БТВ е това!
46
0
 
4
 
! Отговори
Джендъризъм някакъв преди 2 години
По националната телевизия БНТ в момента рекламират използването на марихуана!
45
0
 
4
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Може ли да познаете мнението на Лавров? Едва ли!
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата е там, че руските спортисти възмутително много печелят. Неотдавна западна журналистка предложи да бъде извадено фигурното пързаляне като дисциплина от олимпийските игри, защото Русия доминирала. Ето това е наглост.
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бас, че ако Валиева не беше толкова добра, този въпрос сега нямаше да стои. Накратко, няма никаква положителна допинг проба. Допингът не повишава концентрацията, която е толкова необходима във фигурното пързаляне, а прави точно обратното.
42
3
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Ако е поредната глупост като при Шарапова и става на въпрос за забранения мелдоний нямам думи. Който има малко познания за този препарат знае за какво говоря. Все едно да вземаш аспирин ама след като си го вземал решили некви измислени герои да го вкарат в листата със забранениете вещества!
41
16
 
8
 
! Отговори
www преди 2 години
Опитайте да си представите колко нагъл трябва да си за да пуснеш състезател след положителна допинг проба! Била обжалвала... Всяка нормална федерация/държава би поставила дадения спортист в стендбай, докато всичко се изясни. Само руската федерация - НЕ. Наглеци
40
5
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
Как ще същото. Къде е почитната стълба, къде е еуфорията от спечелената титла. Ами че докато минат 5те години, може да починеш, може да се поболееш от депресия и т.н. Ама то не е като да събираш краставици и домати и салатата ти е готова
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 44/52 "Да след 5 години като ти присъдят титлата по документи е същото. Смешен си" Не ти присъждат титла "по документи", а заради постижението ти, което е единствения легитимен резултат, след като са дисквалифицирали допингиран. Естествено, с това ти "присъждат" и наградните фондове и всичко останало. Има достатъчно интервюта с такива "автоматични" победители. Всички те казват, че труда им е оценен както трябва.
38
1
 
2
 
! Отговори
do 44 преди 2 години
Да след 5 години като ти присъдят титлата по документи е същото. Смешен си