Потвърдиха: Валиева е дала положителна проба за допинг

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари
11 фев 2022 07:35, Нели Христова
105
Потвърдиха: Валиева е дала положителна проба за допинг
Снимка: БГНЕС

Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева даде положителна проба за забранено вещество преди Олимпийските игри в Пекин, преди да бъде допусната от страната си, но МОК ще обжалва това решение, заявиха контролните органи на игрите.

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари, когато 15-годишната Валиева трябва да участва в индивидуалната надпревара на Олимпиадата, се казва в изявление на Международната агенция за тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** "Пробата е взета от руската антидопингова агенция преди олимпиадата." Недей така, че няма как да върви пропагандата.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запознат "Вчера назобените канадци разбиха Германия на хокей! Може ли да си професионалист в НХЛ и да не си назобен до шия. Само че фалшивата антидопингова агения тия не ги закача." 2/3 от хокеистите в руския национален отбор по хокей играят в НХЛ. Трябва да споделят на Жужи как да изобличат назобените си колеги.
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко емблематично - руски успех, постигнат с измама.
34
0
 
3
 
! Отговори
www преди 2 години
До моето мнение Пробата е взета от руската антидопингова агенция преди олимпиадата.
33
0
 
8
 
! Отговори
Беше преди 2 години
Армстронг беше най-титулования колоездач за всички времена. След като се установи , че е допингиран му взеха всички титли и върна всички парични награди. Забранено му е да се състезава и сега работи като общ работник , никой не го иска на работа.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 39/41 "Има ли нещо на втория етаж. Защо не го хванаха след първата титла." Защото не е лесно, затова. Ако беше прочел малко за това каква схема е ползвал, за да зоби, щеше да го знаеш. Сигурен съм, че ВСЕКИ чист колоездач, на който са му присъдили титла след като са отстранили допингиран победител, се е чувствал ТОЧНО както би трябвало да се чувства всеки победител.
31
1
 
9
 
! Отговори
Transformers преди 2 години
А какво да кажем за спортистите на ГДР?
30
1
 
13
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 2 години
Няма вече спорт, има само политика, наши и ваши в комисиите, фармация и това е.То на лятната олимпиада се оказа ,че американките са вземали нещо уж за "паник атаки", плувците бяха астматици, тежката атлетика за сърце-били със заболявания хората ,бе.Болни пък атлети?! Да ви*****съвременния спорт!!!
29
2
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
До Анонимен: Има ли нещо на втория етаж. Защо не го хванаха след първата титла. Това е гавра с усилията на останалите по-достойни колоездачи. Защото да ти присъдят титлата, не е като да си я спечелиш. Капиш?
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 34/37 "Друго си е Ланс Армсторнг със 7 тилтли от тур де Франс. Всички се друсат, ама янкитата не ги хващат, щото комисията е тяхна" Сам се опровергаваш, защото Ланс Армстронг го хванаха.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35 "Или имаш супер техника или не, това не се постига с допинг" Супер техника се постига и когато вземаш препарати, които ти позволяват да тренираш по-дълго, без да навреждаш на организма си, да се възстановяваш по-бързо отколкото е нормално, да се натоварваш с по-малко риск и така нататък, тъй че, накратко, грешиш, че допинга не помага за това.
26
10
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Друго си е Ланс Армсторнг със 7 тилтли от тур де Франс. Всички се друсат, ама янкитата не ги хващат, щото комисията е тяхна
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запознат "Подменили са и пробите! Това е редовна практика във фалшивата антидопингова агенция!" Това е редовна практика на Руските олимписки лаборатории. Затова изхвърчаха официално като държава. Следващата стъпка е да извадят за дълъг период и "независимите" им спортисти. Сигурно се казват така, защото нищо не зависи от тях, а от техните допинг треньори.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или имаш супер техника или не, това не се постига с допинг, а и сега нали всички са против Русия, нормално да ги прецакат. Те там до един спортистите са назобани иначе, как ще ги постигаш тия резултати.
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "Валиева е Уникален талант ! - физика, техника, артистичност -това с допинг не се постига" Ами, да беше пропуснала допинга, за да ни убеди в това, което казваш. Така както са нещата в задачата се пита, защо се е допингирала, щом "допинг за това не й трябва"?
22
7
 
9
 
! Отговори
Крокодил преди 2 години
Русия....страна пълна с комплексари
21
3
 
0
 
! Отговори
do 15 преди 2 години
Жена ти е с обърнат хастар на джобовете
20
11
 
2
 
! Отговори
Евала мацко! преди 2 години
Иначе е хубаво девойчето. Представям си в леглото колко е флексабъл
19
6
 
8
 
! Отговори
Волжки Българин преди 2 години
Бетер бугаротатарска работа. От Казан до Дунав все е едно и също
18
5
 
11
 
! Отговори
Само питам? преди 2 години
Това момиченце е на 15 години и взима лекарства за сърце. Как спортист, който не се състезава в лека атлетика има нужда от това