Реакциите: Байдън свика спешно Съвета за национална сигурност заради Русия

Украйна поиска да се събере Съветът за сигурност на ООН
Обновена: 21 фев 2022 19:28 | 21 фев 2022 19:25, Веселина Йорданова
121
Реакциите: Байдън свика спешно Съвета за национална сигурност заради Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън свика спешно заседание на своя Съвет за национална сигурност.

Поводът е обявеното от Русия намерение още тази вечер да бъде решено дали Москва ще признае независимост на двете самопровъзгласили се народни републики в Донбас, Източна Украйна.

Още по темата
Ако това стане, Русия ще може да изпрати свои сили в Украйна в защита на съюзниците си, както стана през 2008 година с Южна Осетия и Абхазия в Грузия, отбелязва "Ройтерс“.

Същевременно министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба поискал спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъдат обсъдени конкретни мерки за гарантиране сигурността на Украйна и за деескалацията на напрежението с Русия, съобщават информационните агенции, цитирани от БНР.

Кулеба е цитирал гаранциите за сигурност, които Киев е получил в замяна на отказване от ядрения си арсенал през 1994 г. в Меморандума от Будапеща, който е подписан също и от Русия, Съединените щати и Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Когато някой демократ каже че в Русия е зле в провинцията нека се сети колко огромна държава са!! Все пак вървят в правилната посока!! А сега се сетете каква е нашата провинция и се усмихнете!!! Та ние не се виждаме на глобуса, а сме демокрация вече 32 години!!! Жалко е и тъжно!!!
100
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
8 години обстрелват мирни жители, а те се защитават колкото може. Запада вместо да спре тероризма го снабдява с оръжие. Това ли е демокрацията??? Евала на Путин, човека има кохонес! Така се спира тероризма!!! Сега ще наложат санкции и кой ще го изяде??? Всички ние, обикновенните хора в Европа. Когато хляба стане 5 лева и всичко друго скочи нагоре, се сетете кой бъркаше и защо в хралупата на Мечката!!!! Путин се грижи за народа и земята си!!! Когато някой демократ каже че в Русия е зле в провинци
99
1
 
1
 
! Отговори
4fg преди 2 години
До ББ. Ти боко Тиквата ли си? Сигурно, щото си много ***. И кой според теб е Антихрист? Путин ли? Той ли изби последните 2 г. 6 млн. хора по света от ковид? Или твоите любими хамериканци. Чети повече, може и да проумееш.
98
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
89 година когато САЩ стъпи в България първото нещо което направи бе да унищожи тотално армията ни. След което ни обеща демокрация и ни съсипа тотално държавата. В момента сме толкова зависими че ви е бедна фантазията. В Украйна направиха същото, обаче оставиха армията за да я използват срещу Русия. След Американския преврат 2014 една част от населението се опълчи на тази демокрация и започнаха военно терористични действия от Украйна към тях. А запада започна да ги вооръжава! Демокрация нали!!?
97
1
 
2
 
! Отговори
Крис преди 2 години
Един единствен полезен ход имаше Владимир Путин и той изигра именно него - призна независимостта на ДНР и на ЛНР и подписа договор за взаимопомощ с тях. Дори с известно закъснение го направи, но пак по-добре късно, отколкото никога.Историческите препратки в изказването му бяха точни и на място. Факт е, че държавата Украйна е създадена от Ленин, преди Владимир Илич никога не е съществувало такова нещо. Факт е, че Крим е подарен на Украинската ССР от Никита Сергеевич. Факт е, че в началото на 2014 г. в Украйна беше извършен държавен преврат, който отключи процесите на разпад.Рускоезичнот
96
1
 
3
 
! Отговори
Деди преди 2 години
Олигарси и милиардери сигурно вече се цапат памперси,че няма да могат да живеят като царе заедно с поколенията си като литнат термоядрените ракетки и планетата стане като Марс.Хич не ми пука ,нямам нищо и нямам какво да губят... Хахаха
95
4
 
3
 
! Отговори
К Г Б преди 2 години
Ще признаем и Болгарии для независимаобласт в рамких Русии ! Понимайте ?!
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата на тоз заспал дядо с Русия може да бъде определена с българската поговорка: "Гладна кокошка просо сънува".
93
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Сега ще слушате и ще гледате умно,господа западняци.Може и да изпеете любимият ви Интернационал,най-добре на иврит.
92
1
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
"новият Хитлер", Полша, Чехия, алооо, време е за ставане... Излез от хипноза!
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легитимният президент на САЩ се казва Доналд Тръмп.................Байдън е един узурпатор, изкукал дядка и кукла на конци на световния елит- масони и банкери!!!
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 Хей,К.у.ко!!!Кога точно Русия анексира Окраина ще ни светнеш ли???Тя призна независимаста на ДНР и ЛНР.А САЩ се издъниха тотално когато наложиха санкции на последните което показва че практически и те са признали тяхната независимост!!!Разбрахте ли списва.чи???Всичко това е уредено преди много години а не за месец-два както някои си мислят.А Сащ да не забравят че са водили завоевателна война с Мексико и са присвоили 1/2 от територията му т.е. пректически целия югозапад!!!
89
13
 
4
 
! Отговори
Новия Хитлер преди 2 години
Това е Хитлер от Русия. Така започна а Хитлер, първо Чехия после полека към Австрия. И той защитаваше немците извън райха! Тогава всички мълчаха, на някои дори го харесваха. Но плати за това Европа и света. А можеха да се справят с Хитлер тогава, а не след милиони жертви. Моля спрете руския Хитлер Путин, хора. Издигнете не желязна а стоманена стена около тази идиотска Хитлерова Путина страна.
88
16
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Украйна е готова за война...укрйана не е...дано путин да посегне и ще се задави...путин е новият хитлер...Спрете го на време...или ще донесе смърт и беди на Човечеството...спрете Антихриста!!!не допускайте грешката която света ни направи с хитлер...Китай нямат полза...е ще му помагат но няма да се намесят...или ще загинат с него!Свободен и Справедлив Свят...или го погребете г-н Байдън!!!Бог да пази САЩ!!!
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен номер 99; Ти май си прав с тези думи "Украинците се оказаха уникални ***"
86
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как провокира Москва? Какво прави САЩ в този конфликт?! Фалирала сатанистка държава, която си играе на световен шериф, но явно вече не и се получава! Ами да нападнат Русия, нали са много смели! Ама май не са! Украинците се оказаха уникални ***, хванаха се на думите на янките и сега всяка агресия срещу новите републики ще се разглежда като агресия срещу Русия!
85
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън скоро ще го тресне паркинсон, докато си мръдне пръста вече ще са го затрили от земята , за добро. Лоша идея беше да скачаш срещу една от най-мощните , във военно отношение държави, с много съюзници, особено около близките ти граници. ЕС и САЩ рест ин пийс. Може да умрем, но поне да изтребят американците, които нищо хубаво на тази земя не са донесли.
84
4
 
21
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
Бай Дън, дали ще си спомня след час за какво всъщност е свикал този съвет?
83
2
 
27
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Кой вкара цяла Европа в Алианса и сега реве и за Руските ресурси. Кой направи близкия изток в сметище пълно сега с радикални групировки изкащи да изколят цяла Европа. Кво друго да ти кажа. И извън нашия спорт имай предвид, че ако Русия пада идва нов световен ред където маските и зеления паспорт ще са ти най-малкия проблем.
82
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Димитър Димитре, Байдън ли анексира Украйна или Путин, Байдън ли поддържа и призна терористите в ДНР и ЛНР или фашиста Путин? Ей затова ви мразим вас русофилите, щото нямате грам доблес да признаете истината за империята на злото Русия.