Руските войски продължават настъплението в Украйна, но търпят загуби

Окупаторите се страхуват от нас, заяви украинският генщаб
28 фев 2022 11:07, Елка Василева
142
Руските войски продължават настъплението в Украйна, но търпят загуби
Снимка: архив, БГНЕС

От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на Киев; техни войскови колони неведнъж се опитаха да щурмуват предградия на украинската столица, но без да постигнат успех. Ситуацията в Киев е под контрол. Това съобщиха Сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

Още по темата
Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и значителни загуби в жива сила. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем как да защитим своя дом от неканени гости, заяви командващият Сухопътните войски и отбраната на Киев ген.-полк. Олександър Сирски.

Окупационните войски на Руската федерация в Украйна намалиха темпото на своето настъпление. Това посочва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руските окупатори продължават обаче да развиват успеха си по някои направления, нанасят въздушни удари по военни и граждански летища в Украйна, командни пунктове на войските, обекти от противовъздушната отбрана, критични инфраструктурни обекти, селища и подразделения от украинските войски.

"Нарушавайки нормите на международното право, окупаторите коварно нанесоха ракетен удар по жилищни сгради в градовете Житомир и Чернигов", се казва в съобщението.

Всички опити на руските завоеватели да постигнат целта на военната си операция остават безуспешни. Украинските войски успешно отразяват атаките на батальонно-тактически групи и карат врага да се отказва от настъплението. Окупаторите се страхуват от нас, добавя Генщабът.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С партизанска война няма оправия :)
26
8
 
8
 
! Отговори
Бико преди 2 години
Руски ***, парад на Красной площади не состоится, ***.
25
9
 
12
 
! Отговори
Един артист преди 2 години
Срещу Путин ! И го прави смешен....
24
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киев е обрагден, никой не се опитва да влзе вътре. Има кличета в телеграм как се стрелят като сватбари, след раздадените като хляб оръжия, всякакви групорвки и мародери през нощта, а местните войници изнемогват и стрелят на месо с оправданието "руски диверстанти"...
23
7
 
7
 
! Отговори
Мавъра преди 2 години
Тая нова тактика с батальонните групи май е доста смотана. Батальонът е твърде малко формирование. Изобщо как се воюва срещу 44 млн страна с армия от 150 хиляди бойци. Хитлер с 3 млн армия се провали. Путин скоро ще се наложи да проведе мобилизация. Друг ход няма. И ще стане страшно тогава. Да видим Зеленски ще има ли интербригадисти. Може да се включат сладурите от ИДИЛ ;)) Имат да си връщат за Сирия.
22
11
 
15
 
! Отговори
Са преди 2 години
Троляците се чудят как аджеба украинците унищожават руски танкове и самолети. Елементарно е. Ръчни противотанкови ракети. Имат и противовъздушни такива. Доставиха им още. Но като не знаеш защо СССР загуби в афганистан е така. Всичко ти е трудно за осмисляне. Про-сти прима-ти.
21
4
 
5
 
! Отговори
Еее, преди 2 години
До ДА ПОМОГНЕМ НА ПУТИН / Това го писа и вчера, измисли нещо ново - скучно е.
20
10
 
7
 
! Отговори
В предградията на преди 2 години
Киев се валят хиляди убити руски агресори !!!
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украинска пропаганда
18
12
 
13
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Лъжете. При всеки знак, че сте узрели, че трябва да се преговаря Путин нарежда стоп на атаката и ви чака търпеливо на масата за преговори. По време на първото спиране украинските силоваци монтираха системи за залпов огън по градинките между жилищните сгради в Киев, за да използват живия щит на мирните граждани. От вчера сутринта руската делегация ги чака на границата с Беларус. За втория опит. А Украинската все не пристига. Трети опит може и да няма.
17
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де кой ги командва като Зеленски е избягал в Полша
16
4
 
23
 
! Отговори
ДА ПОМОГНЕМ НА ПУТИН преди 2 години
ПУТИН ОБИЧА НАРОДА СИ- НЕКА ВЪРНЕМ ВСИЧКИ ЖИВЕЕЩИ РУСНАЦИ НАВЪН В РУСИЯ- НЕКА СПЕСТИМ НА ПУТИН МИЛИАРДИ ЗАЩОТО ТОЙ Е ТРЪГНАЛ С АРМИЯТА СИ ДА ГИ СПАСЯВА- ВСЕКИ РУСНАК ОБРАТНО В РУСИЯ.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по-ожесточена е пропагандната дезинформационна борба, толкова истината е на по-диагоналния край.
14
4
 
8
 
! Отговори
До Ха ха преди 2 години
Вервай си. Отивай да му го кажеш на Абрамович. И не забравяй да раздадеш заплатите в Челси щом си богат.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги е страх ,Ами има много невинни жители там умник
12
7
 
3
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Драги хора , бъдете така любезни да се запознаете с мен и да ме издигните да бъда владетел на България!България мога да я направя на супер мега държава !
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викате било улрайнска пропаганда. А пък другото все едно не е руска, айде бягайте
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом пропагандата казва за грроичната защита на Киев очаквайте до довечера да покажат бялото знаме
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все ми е тая колко рашки ще си идат, важно ми е хохли да няма.
8
17
 
17
 
! Отговори
РР преди 2 години
Украинците успешно се отбраняват от нацистка Русия. Агонията на Русия в Украйна ще продължи. Хиляди майки ще погребат синовете си в Русия докато Путин е жив.