Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло

Западен печат: Рейтингът на Володимир Зеленски е 91%
28 фев 2022 10:10, Елка Василева
212
Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло
Снимка: архив, БГНЕС

Британският "Телеграф" набелязва петте ключови елемента от развитието вчера на руската инвазия в Украйна и съпътстващите я обстоятелства. Според изданието на водещо място са появилите се надежди за деескалация, след като украинският президент Володимир Зеленски се съгласи на преговори с представители на нашественика.

След това е повратният момент във външната политика на Европейския съюз с решението да достави оръжия на трета страна, тоест Украйна. "Още едно табу падна", цитира "Телеграф" думите на Урсула фон дер Лайен, която обяви това решение.

Още по темата
Трети важен факт е последицата от решението на Запада да отреже достъпа на руската централна банка до резервите ѝ - опашките пред банкоматите в Русия вчера от желаещи да теглят рубли в брой.

Вестникът подчертава и смелостта на един украинец от Бердянск, документирана на видео, който с голи ръце и докато пуши цигара премества мина от шосе навътре в гората, без да чака сапьорите. Петото важно събитие от вчерашния ден, според делничното издание на "Телеграф" е първото признание на руското командване, че в тази т.нар. специална военна операция са дадени жертви в жива сила. Вероятно поради редакционния си график в публикацията не се изтъква разпореждането на президента Владимир Путин руските сили за стратегическо възпиране да бъдат поставени в "специален режим на носене на бойно дежурство", което предизвика остри реакции от страна на НАТО и САЩ.

"Гардиън" съобщава, че според социологическо проучване през уикенда в Украйна президентът Володимир Зеленски има одобрението на 91 на сто от анкетираните две хиляди украински граждани. Рейтингът на държавният глава сега е три пъти по-висок спрямо декември м.г. на въпроса дали украинската армия ще успее да отблъсне нашествениците към 70 на сто отговарят положително. Разбира се анкетата не обхваща населението на анексирания Крим и двете сепаратистки "народни републики" в Източна Украйна, отбелязва лондонското издание.

Беларус се готви да прати в Украйна свои войници като подкрепление на руските си съюзници, пише днес "Вашингтон пост", като се позовава на източник от администрацията на САЩ. Според източника, пожелал анонимност, дислоцирането на беларуски войници може да започне още днес. "Вече е много ясно, че Минск е удължение на Кремъл", казва той. Такова развитие вероятно ще осуети обявените преговори на между Киев и Москва на беларуско-украинската граница, коментира вестникът.

В друга публикация вашингтонският всекидневник подчертава, че с привеждането в готовност на ядрения арсенал на Русия кризата навлиза в още по-критична фаза. Заради осакатяващите икономически санкции се увеличават шансовете руският лидер да осъзнае, че оцеляването на Русия и неговото лично оцеляване са изложени на риск.

В заглавието на редакционна статия "Ню Йорк пост" констатира, че ядрената заплаха от Путин са "още празни приказки на главореза". Според изданието никоя не трябва да възприема заповедта му да постави в повишен режим на готовност руските ядрени сили като нещо различно от поредна абсурдна психологическа манипулация, след като той седмици наред казваше, че няма да напада.

Според вестника сега Путин установява, че "орехът е по-костелив от очакваното". Той е изненадан от героичния украински народ, света като цяло и от своя народ. Така че той се опитва да смени темата с внушението: ако те не се преклонят пред моите войски, ще им напомня, че имам атомни бомби и това ще накара декадентите западняци да се обезпокоят какво ще загубят, като ми създават проблеми. Същото важи и като предупреждение към Швеция и Финландия да не проявят интерес към влизане в НАТО. Изобщо Путин се надява, че страхът ще донесе победата въпреки храбростта на Украйна и възмущението на цивилизования свят.

"Ню Йорк пост" цитира мнението на бившия съветник по националната сигурност към Белия дом Хърбърт Р. Макмастър относно дилемата на Путин: "Той знае, че Русия, руските военни не изглеждат много добре в момента. Той не изглежда много могъщ. И това ще застраши неговата способност да запази властта".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
7
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
руската армия е в критична точка, моралът се срива, а ще им плащат с тоалетна хартия.
167
6
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
зелена пропаганда!
166
6
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Путин беше изненадан от 2 неща - Русия беше подкрепена от Бразилия и Мианмар. Не говорим просто за липса на санкции, а за директна подкрепа. Президента на Бразилия дори отиде в Москва на среща с Путин преди 2 дни. Иначе странете подкрепили санкциите са по-малко от 1/3 от света с по-малко от 20% от световното население.
165
10
 
10
 
! Отговори
случайно минаващ преди 2 години
Путин ***! Слава Украiнi! Героям Слава!
164
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що пък путин да е виновен? Украинците са васали на байдън! Защи спряхте руските тв канали?
163
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати как лъжат само.
162
2
 
10
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Хора, проблемът не е в Путин. Проблемът е че на ху***ло не са му проветрили бункера. Не достига чист въздух. Вентилацията е китайска.
161
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се, как се диви на простотиите ви - Ню Йорк пост.
160
12
 
22
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 2 години
ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ Е ПОСЛЕДНА НА ПУТИН----ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ Я ЗАГУБИ И ЩЕ БЪДЕ ЛЕКВИДИРАН ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЛИГАРСИ!---ВОЙНИЦИТЕ МУ ВЕЧЕ САМИ СЕ ПРЕДАВАТ В УКРАЙНА! ТЕ САМИТЕ СЕ ПИТАТ , ЗАЩО СА ГИ ПРАТИЛИ ЗА ЖЕРТВИ , В ЕДНА ГЛУПАВА И НИКОМУ НЕНУЖНА ВОЙНА , МЕЖДУ ДВА БРАТСКИ НАРОДА!!!
159
16
 
14
 
! Отговори
ла. преди 2 години
До Анонимен 179 Естествено, че ще им се подиграва....Доколкото си спомням +героичния" Наполеончик Зеленски хлипаше и се сбогуваше с другарите от ЕС от един бункер! А едни други другари се биеха кой пръв да поседи на дъъъългата маса на Путин,а? Що ли? Тепърва има да се крият по землянки с печки на дърва.....Акушерката по професия и вожд на ЕС Урсула фон Ла.нян да слага памперси отсега, да свиква..
158
12
 
16
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Самоубийството на Путин
157
13
 
29
 
! Отговори
123 преди 2 години
До Боби не им свършва горивото от само себе си, а го продават на украинските селяни или заменятсрещу водка
156
11
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 години
До Боби не им свършва горивото от само себе си, а го продават на украинските селяни или заменятсрещу водка
155
16
 
17
 
! Отговори
До авторката преди 2 години
Блаженни са вярващите. Тяхно е царството небесно.
154
20
 
34
 
! Отговори
аз преди 2 години
Колко много пропаганда има в този сайт! Путин бил изненадан от героизма на украинският народ!
153
28
 
32
 
! Отговори
До Solar power преди 2 години
Ами хайде без ядрено оръжие , застани срещу такова да си извоюваш свободата ?! И като гледам цяла Варна е пълна с млади украинци , избрали да бягат а не да се бият за свободата си и принципите на управлението им и Зеленски !!! Не подкрепям Путин или войната , но Украинците са кофти хора , едвам ги изгонихме от Черноморието ни през 90-те , тука не ни трябват !!! Които си е имал работа с тях , знае че от тях нищо не става !!!
152
45
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква инвазия и каква война , надъхват се украинците , че спрели руснаците , ама те руснаците ги пазят. Ни ракети, ни бомби. Имат си ток, интернет, телефони, топло, АЕЦите работят, телевизионните толк шоута вървят....Стига простотии. Не им вдъхвайте празна смелост. Мирни преговори! не изпращайте оръжия да се ескалира конфликта.
151
12
 
5
 
! Отговори
Аха преди 2 години
По-скоро от 150 формитрани батальона на ЦРУ с наемници...
150
20
 
22
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Изненадан!!! Просто показва жълт картон на байизкукуригал, че има и други копчета и стъпки и няма задръжки!!!! Да хвърля кърпата алцхаймера!!! Иначе.... А света е сигурен, че байизкукуригал ще клекне!!!!
149
24
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много ме радва колективния отпор на украинските мъже и помощта, която дойде от всички посоки и от много държави към Украйна и към украинските бежанци. Зеленски е начело на народа си, а Путин се крие в бункер. И сега на преговорите изпратил начело на делегацията съветник по културните въпроси. Подигравка!