От Волноваха: Градът е като стрелбище, разстрелват населението

Европа да не ни забравя и да знае, че Украйна е символ на независимост
1 мар 2022 08:21, Елка Василева
85
От Волноваха: Градът е като стрелбище, разстрелват населението
Снимка: БГНЕС

Градът е като стрелбище, разстрелват населението. Хората се страхуват да се качат на колите си, защото дори да имат бели знамена, имаме чувството, че специално стрелят по колите с такива. Това заяви пред bTV украинецът Иван Вервейко от Волноваха, Донецка област.

Още по темата
В момента той се намира на бензиностанция близо до Виница и пътува към Лвов, за да закара жена си децата си, а той да се върне обратно.

„Руснаците воюват не срещу украинската армия, а срещу населението на Украйна. Снаряд попадна точно в нашия апартамент, вече нямаме дом. Четвърти ден родителите ми стоят в мазето“, заяви още той.

По думите му ситуацията е усложнена от това, че не се осигуряват „зелени коридори“ за придвижване.

„Не могат да докарат нито хляб, нито вода. Възрастните хора не могат да получат медицинска помощ. Най-страшното е, че бомбардираха и пожарните, така че някъде, ако се запали нещо, не може да се загаси. Всеки пожар се смята за стихийно бедствие, защото няма кой да дойде и да го угаси“, поясни украинецът.

Той допълни, че хората са изплашени, защото във всеки голям град на Украйна се води война.

„Искаме Европа да не ни забравя и да знае, че Украйна е символ на независимост. Всичките ни мъже в момента се организират в отряди, които се опитват да помагат и да спасяват хората“, заяви още Иван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
25
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Информационният 1лайномет! започна яко да хвърля 1лайна1! Най-накрая тая 8 годишна война ще свърши! Защо сте си въобразили, че това 1етническо1 1прочистване1 на руснаци ще ви се размине, след като Путин 8 години в прав текст ви предупреждаваше!!?? Сега реват, че снарядите падали в града, ами ще падат, изгонете въоръжените 1бандюги1 на фронта и проблема ще ви се реши! 8 години си затвяряхте очите за 1убийствата1 в Донецк и Луганск, сега 1войната1, която вие започнахте дойде в домовете ви. Успех!
24
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера ви свалиха за 4 часа, въпреки това продължавате с укрофашистка пропаганда...Руските хакери от Килнет днес са ударили Анонимните. Пускайте препечатките от Вкисналото Зеле че не се знае до кога ще сте онлайн
23
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е спечелят тая война. Вече изпадат в паника и пращат всичко живо на фронта. Такъв срам за "великата" армия. Е вече всипки видяхте, че не е толкова велика. Ако Украйна имаше 2500 самолета и 10000 танка си представете, какво щеше да се случи с гоморр. :))
22
15
 
23
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
Всички клипове показват само едно как УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ РАЗСТРЕЛВАТ УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ !!! СТИГА С ПРОПАГАНДАТА И ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА !!!
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И хората се очаква да повярват? Наистина сте жалки ... Дано повече хора прозрат истината, много жалко за невинното мирно население, което става жертва на отвратителните си управляващи.
20
14
 
9
 
! Отговори
РР преди 2 години
Русия каза, че оръжията и са високоточни. Това значи че няма случайни цели. С навлизането на руски войски ще се избива и мирното население, за да се озапти и прекърши гръбнака на съпротивителното население. Това е сталинска тактика. Едно време така остави Варшава да бъде срината, защото в града имало "подривни елементи".
19
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрелят ,ама стрелят украинските фашисти ,понеже ползват хората вместо каски ! Жалки сте
18
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те русофилите по цял ден пискахаа и ще САЩ лъжат, че ще има война. 1 месеца пак гледаха "истински новини" :) Накрая какво стана ? Пак насраниии и неуки излязохте. Едвали някой се връзва вече на 5ма червенопитеците.
17
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 2 години
вервайте!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иде края на света!Покайте се грешници!
15
9
 
26
 
! Отговори
. преди 2 години
След пандемията, пропагандата продължава с пълна сила сега с войната.Учудва ме колко са неадекватни българските политици, които явно имат фетиш към държави, които палят българския флаг (Македония, а сега и Украйна).Също ме учудва колко бързо нашия народ заприлича на американското зобирано подобие на такъв.Научете се да мислите и да отсявате пропагандата.Във века на информацията и технологиите, хората станаха по-неинформирани и глупави откогато и да е било!
14
21
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Руснаците убиват деца, а русофилите тук казват, че всичйи е фалшиви новини! И Господ няма да ви спаси душите на всички продажници!
13
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново за армията на ***. Баба ми навремето ми разправяше през ВСВ е била дете . Казваше немската армия идва възпитана, облечена, културна. Руснаците крадат , рушат, изнасилват, мръсни и неуки. Така,че на всички ни е ясно, какво се случва в Украйна. За това нестойте по мазетата, а се бийте за всеки метър. Така или иначе после ще ви разстрелятт.
12
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна пусна затворниците си и им раздаде оръжие. Вече не е ясно кой кого убива. Нали не мислите, че убиеца няма да убие точно ония дето са го вкарали в затвора. Дано повече мирно население се изнесе от там, но очаквам всичко. Дайте оръжие на престъпници и гледайте екшън, тия не подбират нито чужди, нито свои. Жалко за нормалните хора.
11
14
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 4,6,7,8 и други подобни. И коя е истината бе, тарикати? И защо това, което не ви е удобно да е лъжа, а точно вашата "истина" да е вярната? Ай, сиктирр.
10
14
 
30
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Поредни измислици. Русия няма за цел да убива цивилни. Целта са ключовите военни обекти.
9
39
 
28
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Руснаците са диваци, иззроди, със средновековно разбиране.
8
14
 
45
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Как да разберем дали са руснаци? Те на всеки кр ет ен раздадоха оръжие, говорят един и същи език? Дайте да видим руснаците какво казват, защо само предавате нещата от една гледна точка ? Вчера украинците в Киев застреляха в гръб мъж, невъоръжен , ако това е нормално според вас, ок. И да е руски диверсант да го задържат, има си процедура ,не може да застрелваш хората в гръб.
7
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Медиите се опитват и очевидно успяват да манипулират не особено умната част от хората. От дни се върти една и съща ударена жилищна сграда, която може би е ударена по погрешка , защото ако беше целенасочено нямаше да има и помен от нея! Ясно е какво се цели, да се настрои всичко живо срещу Русия, на която всъщност не оставиха друг избор, който е по-умен ще се сети.
6
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете и истинските новини.