Майка съди TikTok, дъщеря й починала след предизвикателство

Детето е било едва на 10 години
14 май 2022 08:57, Александър Попов
33
Майка съди TikTok, дъщеря й починала след предизвикателство
Снимка: БГНЕС

Майката на 10-годишно момиче съди TikTok и неговата компания-майка ByteDance по обвинение, че дъщеря й е починала, след като е последвала опасно предизвикателство, наречено „Blackout Challenge“.

Дъщерята на Тауаина Андерсън - Найла, почина през декември, след като взе участие в приключението, което насърчава потребителите на социалната мрежа да се опитват да задържат дъха си, докато припаднат. Делото е заведено в Окръжния съд на Пенсилвания в САЩ.

Андерсън открива дъщеря си припаднала на 7 декември и я откарва по спешност в болница. На 12 декември детето умира от нанесените поражения.

Майката обвинява TikTok и компанията-майка в небрежност и в „дефектен дизайн“, обвинявайки алгоритмите на платформата, показали опасното предизвикателство на малко дете.

През последните години социалните медии се превърнаха в източник на така наречените предизвикателства, които могат да бъдат опасни за потребителите./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: TikTok
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 Това е дете.
25
3
 
5
 
! Отговори
:( преди 1 година
а така браво нека повече родители направят същото
24
1
 
31
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Тик ток е върха на световното падение в последните години, изразено чрез "социални медии". Много бързо доби популярност и се разви поради това, че е "перфектната" среда на олигофренитe, в който се превърнахме. Този факт сам по себе си дава най - точна статистика за умствения капацитет на планетата. Ако дявола не командваше на земята, при първия смъртeн случай тик ток щеше да бъде забранен.
23
3
 
7
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Ако някой *** беше застрелял дъщерята с Колт, дали майката ще успее да осъди производителя на пистолета?Това дело е обречено в съда.
22
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Да, но пострадалите са в америка. Капиш?
21
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 година
то само *** по тия социални мрежи... Какво друго очаквате?! Това само доказва колко *** народ има по света. Каквото ти покажат по телевизията или в социалните мрежи - това е, и хората копират без грам да мислят!
20
1
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
На каквото и да си играл, си оцелял. Може би защото си знаел, че правиш нещо опасно. Но бомбичките от твоето детство са нищожна заплаха в сравнение със социалните мрежи и селфитата, с които днес децата си играят. А мама и тате са им купили GSM, за да ги "контролират"... Ама се оказа, че телефоните и компютрите през демокрацията са по-опасно оръжие от бомбичките през комунизма.
19
5
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Не знам къде и с какво си си играл, ама освен до късно до вечер играехме и много опасни игри. Бомбички с болтове, бомбички с миниум и бронз, димки правехме от амониева силитра, опъвахме стоманени въжета между дърветата и се спускахме с куки.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има разлика между социалните мрежи и ТикТок в частност. По другите мрежи може и да намериш нещо полезно, в ТикТок е само кансър. Защо не я забранят тази глупост, няма полза от нея.
17
4
 
16
 
! Отговори
Очевидно дърт преди 1 година
Социалните мрежи били виновни. Ами преди 45 години ги нямаше. И тогава имаше една "игра" - хипервентилираш, задържаш дъха и някой зад теб рязко ти притиска гърдите. Припадъка бе неизбежен. Много години след това научих колко опасно е било това "забавление".
16
5
 
43
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Не ни възпитаваше комунизмът, а родителите. Нямахме телефони и играехме до късно вечер навън, но те не се притесняваха, че не знаят къде сме, защото ни бяха научили да мислим, като правим нещо. И можеха да ни пердашат - те или дори непознат възрастен - ако ни видят да правим нещо опасно. А сега социалните ще ти вземат детето или ще вкарат непознатия в затвора за "насилие над деца". Тогава чалгата, кифлите и мутрите не бяха на мода, а джипа и банковата сметка не бяха мерило за житейски стандарт.
15
0
 
14
 
! Отговори
до Да съди Холивуд преди 1 година
Ти за оная руска глупост Син кит не си ли чувал?И там колко деца пострадаха, дали нямаше и умрели, заради подобни "геройства".В целия свят на децата им се промиват мозъците и ролята на родителите е да ги пазят от подобни неща.
14
4
 
11
 
! Отговори
Мама ще съди Тик Ток преди 1 година
и ще получи купчина пари като обезщетение за смъртта на детето си. Но никой няма да съди мама за това, че не е знаела с какво се "забавлява" то. Не го е пускала самичко на улицата, щото там е опасно. Но няма проблем да се разхожда свободно и без надзор в социалните мрежи, щото си седи вкъщи.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, социалните мрежи са виновни, че не си контролирате децата. То не случайно за да си направиш профил трябва да си на поне 14, не че хлапетата масово не лъжат за възрастта си.Ама оставяте 4 годишни деца да си играя на игри на телефона ви и после се чудите, защо на 8 вече не живеят в реалния свят, а в някаква онлайн реалност.Знам, че е по-лесно да му дадете телефон/таблет, вместо да се занимавате с него, но щом сте станали родители, ами поемете си отговорността!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скапани бройлербургери. Кажи им да бръкнат в контакта и ще бръкнат с две ръце. Населението изпростява до порсти индивиди.
11
4
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Трябва да осъдят майката
10
1
 
24
 
! Отговори
ДНЕС преди 1 година
Тик Ток е китайски ап, бе невежи. Какво сте плеснали там американското знаме.
9
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ами купувайте на 10-годишните телефони и ги пускайте в мрежите, където ги дебнат какви ли не гадости, пък после други са ви виновни!?
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО! как ще си държиш дъха докато умреш? Що за глупости? Нали ще загубиш съзнание много пради да умреш, и тогава искаш- не искаш тялото ти ще почне да диша! Да не говорим пък за такава воля в 10 годишна, да не диша докато умре!
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези предизвикателства са изобретение на западния свят. Наште не са толкоз многоумни.