Руските войски започнаха да разминират "Азовстал" в Мариупол

И двете страни са заложили мини, предстои 2 седмици работа
23 май 2022 12:15, Елка Василева
35
Руските войски започнаха да разминират "Азовстал" в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Руски войници започнаха да разчистват мините и развалините на територията на металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, след като на стотици украински бойци, които седмици наред бяха блокирани вътре, бе наредено да прекратят съпротивата, предаде Ройтерс.

Още по темата
Една част от войниците обхождаха комплекса на стоманодобивното предприятие и покритите с развалини пътища наоколо с минотърсачи, а други военни проверяваха под различни предмети за заложени взривни устройства, се вижда на видеокадри от комбината.

"Задачата е трудоемка, врагът е заложил свои мини, ние също заложихме наши противопехотни мини, докато блокирахме врага. Така че ни предстоят около две седмици работа", каза руски войник, представил се единствено с бойния си прякор "Бабай".

В петък Русия обяви, че и последните украински бойци, защитаващи "Азовстал", са се предали. Тази информация не е потвърдена от Украйна, но командир на едно от украинските подразделения в комбината съобщи във видеозапис, че на бойците е било наредено да прекратят съпротивата. Украинските войници, които се бяха барикадирали в тунелите, се предадоха на руските и проруските сили, отбелязва Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До смешни руснациA дали имаш толкова голяма стъпало? Да не те отнесат нанякъде като пробваш да ги стъпчеш..... Те мнозина се опитаха да ги тъпчат, ама бая какалашка изядоха. И да знаеш - известен си и чакай...
28
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До късата паметтва ше е след войната, лелка нелка и камелка ше сричат пред посланика "ам то така ни ги пускат от бта", "те коментарите потребителите ги пишат" и прочие. горе доле като "ние не знаехме, тръгнахме на учение па тя ква стана"
27
3
 
4
 
! Отговори
късата памет преди 1 година
Искам да напомня на кремълските разпространители на фалшиви новини, че след като са правзели завода е редно да покажат , прилепите убийци, тайните лаборатории, ядрените оръжия, извънземните, натовските генерали и хилядите натовски войници, които им се привиждаха в последните 2 месеца. Ако съм пропуснал някоя от измислените опорки моля за извинение.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли ги кви са бели като платна язовците... тия слънце не са видяли тая година. Нищо чудно че отне толкова време, тия страхливци само се крият по дупки и тунели. Тоя завод казаха че от години го подготвят точно за това, както и целия град - където няма сгради за прикритие са копали дълги тунели да щъкат тайно.
25
0
 
1
 
! Отговори
Дървен преди 1 година
До АнонименТозчно за това е бе кво говориш. *** утивай да си слуга на господаря ти ***.
24
3
 
5
 
! Отговори
Пардухите преди 1 година
До АнонименТия толкова нищо да не са строили, ама нищо нищо. Всичко е построено от местните хора, друг е въпросът от кого е укопирано и експлатирано! Нация от която 1/2 са неграмотни а се мислят за световния визионер. Без да експалтират започват да умират като въшки.
23
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 месеца 20 хиляден башибозук съставен от чеченци, буряти, дагестанци, сирийци и други подобни православни християни се опитваше с викове "аллах акбар" да превземе завода! Слава на асвабадителите :)
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Azovsroj - издгражда пътища, мостове, къщи. бъдещето на полка. Най -вече железница ще построи.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21. Чувам, че полицаите готвели протест. Така че по-леко с тричанията. Да няма пак бити "деца" и рев до небеса:)
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците първо са заложили тези мини а сега си ги прибират.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор и тричане за копойкин и ***!След *** е време за изхождане!
18
6
 
12
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Първо две седмици руснаците ги слушаха да се молят на дрогичката в Киев, да им разреши да се предадат. После последователно се молиха на германци, французи, Папата, китайци, гърци, турци - нищо. Излязоха сутринта с белия флаг. И от там цял ден, руснаците чакат дрогата да каже какво да ги правят. Колко са били шокирани америкосите и дрогата се ориентирате. Накрая вечерта тръгнаха да ги извозват. Като стигнаха в лагера в Донецк, урките изстреляха 10! ракети, за последно да ги утрепят, не стана.
17
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега пак руснаците ще трябва да поправят това, което са строили преди десетилетия. Великите укри май знаят само да убиват, рушат и да усвояват парици от Свободния свят. Нещо като нашите индуси.
16
9
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВА ИЗНАСЯНЕ ОТ ПОДЗЕМИЯТА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ФАШИСТИТЕ !ПОКАЗАНИЯ ПО FOX САТЕЛИТЕН ТЕЛЕФОН Е СЛУЖИЛ ЗА КООРДИНАЦИЯ С АМЕРИКАНЦИТЕ !!! НО Е ТРУДНО ДА СЕ УСТАНОВИ , КОЛКО ДУШИ БЯХА ВЗРИВЕНИ И ИЗГОРЕНИ ПРЕДИ БЕЛИЯ БАЙРАК НА КОМАНДИРА НА АЗОВ , ПОСЛЕДЕН , ДА СЕ РАЗВЕЕ ГОРДО !!!
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са се предали,милите. Излезли на разходка...
14
27
 
10
 
! Отговори
до 12 БАНко преди 1 година
Грешиш, само шепа русофили сте отвратени от това как избиват руснаците на чужда територия. Света е отвратен от фашистка русия и опитите им да предизвикат 3 Световна Война.
13
7
 
24
 
! Отговори
Petko преди 1 година
Бой по нациста до припадък....................
12
10
 
41
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СВЕТА Е ОТВРАТЕН ОТ СТОТИЦИТЕ СНИМКИ НА ТАТУИРАНИТЕ ,, ГОРДИ ЗАЩИТНИЦИ НА АЗОВСТАЛ " С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ !!! ПОЗОРА НА УКРАЙНА ЗАВЛАДЯ ЕВРОПА С ВЪПРОСА ,,НА ТЕЗИ ЛИ ПРАЩАМЕ МИЛИАРДИ И ОРЪЖИЕ ???"
11
42
 
12
 
! Отговори
смешни руснаци преди 1 година
50 хиляди руски смeшника не можаха 3 месеца да се оправят с 2хил украинци в Мариопул. Най-добре е руснаците да бъдат стъпквани като хлебаркu.
10
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовците отдавна са в Русия! Ще бъдат разпитани и щателно проучени кой от кога е в Азов и участвал ли е в убийствата в Донецка и Луганска републики! Килии ще има за убийците! Путин точно заради тези индивиди Азовците влезе в Украйна! И сега да ги пусне,когато са в ръцете му??!-:)) Няма как!