Руските войски започнаха да разминират "Азовстал" в Мариупол

И двете страни са заложили мини, предстои 2 седмици работа
23 май 2022 12:15, Елка Василева
35
Руските войски започнаха да разминират "Азовстал" в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Руски войници започнаха да разчистват мините и развалините на територията на металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, след като на стотици украински бойци, които седмици наред бяха блокирани вътре, бе наредено да прекратят съпротивата, предаде Ройтерс.

Още по темата
Една част от войниците обхождаха комплекса на стоманодобивното предприятие и покритите с развалини пътища наоколо с минотърсачи, а други военни проверяваха под различни предмети за заложени взривни устройства, се вижда на видеокадри от комбината.

"Задачата е трудоемка, врагът е заложил свои мини, ние също заложихме наши противопехотни мини, докато блокирахме врага. Така че ни предстоят около две седмици работа", каза руски войник, представил се единствено с бойния си прякор "Бабай".

В петък Русия обяви, че и последните украински бойци, защитаващи "Азовстал", са се предали. Тази информация не е потвърдена от Украйна, но командир на едно от украинските подразделения в комбината съобщи във видеозапис, че на бойците е било наредено да прекратят съпротивата. Украинските войници, които се бяха барикадирали в тунелите, се предадоха на руските и проруските сили, отбелязва Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква славна победа на безаналоговата руска пасмина...опа армия. 1 месец с 200 войника не могат да се справят.
8
22
 
5
 
! Отговори
до 8 смърт на руснац преди 1 година
Няма страшно, и това ги чака - масов мор. До сега украинците се пазеха с партизански атакаи. Сега ще почнат да ги избиват като кyчета от далеч.
7
32
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
А каква работа имат фашистка русия на чужда територия?
6
1
 
10
 
! Отговори
Любо питен преди 1 година
И кой е минирал?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бабай" - това е круто, а "Йоханьiй Бабай" е още по-круто. Дъщерята нa "Бабай" е Бабайка.
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичките татуирани нацисти ли изпълзяха от катакомбите? и в крайна сметка какво стана с "мирното" население който ужким били хиляди. Те излезнаха едни 50-100 баби и това беше. Значи Урките пак се криеха с жив щит от 100 баби, ахахахаха
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно предали ли са се или са евакуирани???
2
2
 
3
 
! Отговори
Кой преди 1 година
Е й ?!
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха... и двете страни минирали, ама май само украинците са минирали. Като оная мина, дето отнесе краченцето на укро-булката, в селце, в което руснаците никога не са стъпвали, ама западните медиите обявиха че мината била руска. Хахахах. И всички се вързаха. Истината е една: укрите минират и суша, и море - което е военно престъпление. Остава да си признаят че ползват болници и училища за военни пунктове, че да се млъкне и по тая тема. Укритата играят мръсно, щото са жив зян иначе.