Лиз Тръс: Путин държи света на издръжка

Според нея президентът се възползва от глада на бедните
26 май 2022 18:00, Йоана Цонева
115
Лиз Тръс: Путин държи света на издръжка
Снимка: БГНЕС

Британският министър на външните работи Лиз Тръс обвини руския президент Владимир Путин, че държи света на издръжка заради храните, в отговор на въпрос дали подкрепя вдигането на санкциите в замяна на износ на зърно от Украйна.

"Напълно ужасяващо е, че Путин се опитва да държи света в състояние на откуп и по същество използва глада и липсата на храна сред най-бедните хора по света", заяви Тръс по време на посещение в Босна в четвъртък.

"Ние просто не можем да позволим това да се случи. Путин трябва да премахне блокадата на украинското зърно.

Още по темата
"В сряда руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, цитиран от агенция Интерфакс, заяви, че Москва е готова да осигури хуманитарен коридор за кораби, превозващи храна, които да напуснат Украйна, в замяна на отмяната на някои санкции.

Западните страни координирано налагат санкции на Русия - от компании и медии до бизнесмени и политици, за да накажат Москва за войната в Украйна.

"Това, което не можем да допуснем, е отмяна на санкциите или умиротворяване, което просто ще направи Путин по-силен в дългосрочен план", каза Тръс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
21
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
"по цял ден бият тъпана, как санкциите хич, ама хич не им нанасяли вреда и щети" __ Специално за неинформираните мистични пияндета. Днес Руската централна банка за пореден път намали основния лихвен % от 14% на 11%, с цел да намали темпа на укрепването на рублата.
22
4
 
31
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Лизи, да не ти запари под седалището? Да не би скоро гладните тълпи да се насочат към вас, крадци такива? Кой ще плаща краденото? Кой ще храни хората? Русия може и сама да се изхрани. Има само няколко страни в този свят, които биха си били самодостатъчни и Русия е една от тях. Бийте се с някой в своя размер, както казвате вие там на острова.
21
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая меко казано е луда.
20
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да заплашваш Русия не е като да заплашваш колония България, а?
19
39
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Руските opkи масово крадат и изнасят от Украна зърно от превзетите територии. Психопата Путин ако си мисли, че може да изнудва света е в голяма грешка. Черно море да не му е бащиния?
18
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-бедните са бедни заради такива като Британия след неоколониализма сега ни готвят зелен колониализъм.
17
3
 
34
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Изказването на Лавров преди два дни,цитирайки княз Горчаков,че Великите сили не се нуждаят от признаване означава,че вече са готови и те за разкачване на икономиката си от западната и въобще не им дреме за мненията на Запада.Дотам доведоха именно санкциите и Байдън отчасти може да е горд.Отчасти,защото не му е във властта да изолира Русия от световната икономика,а само от тази на Запада,което вече устройва и Русия.
16
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И само да напомня - русия само от собственото производство на пшеница и картошки може да подсигури по 4000ккал на ден на руснак! А сега си отговорете без кое не може да съществува човек - без айфончье, без нови пИжо/рИно/мерседес, без макдоналдс или без папо и отопление? Кой може да си позволи да води тази война на санкции по-дълго време? Ама важното е, че си имаме евроатлантическите ценности...
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая първо да научи къде е Черно море и къде е Балтийско па после да дава оценки.
14
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати лицемерите са тия дето до вчера имаха най-много колонии и роби.
13
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е да изолирате Ким Чен и една 15 милиона, за назидание на непослушните, но да изолираш половината най-голям континент, може да те простреля в крака! И тъй като това е ясно и на петокласник предварително, явно сте го направили нарочно! Сега остава въпросът трябва ли да върнем смътното наказание специално за такива като вас, или до живот да ви храним в затвори?
12
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами може да ? Но какво прави русия в Украйна? И защо русия още не е спряла газа за Европа ? И защо краде зърното на Украйна? :))) Май русия неможе ,без да краде. Както обикновено. Преди крадеше всички соц държава. Сега остана само Украйна..
11
35
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Ама чакайте сега. Нали самите алкохолизирани крепостници по цял ден бият тъпана, как санкциите хич, ама хич не им нанасяли вреда и щети и даже по-силни и независими ставали :))) И че едва ли не Европа и света понасял много големи щети от наложените санкции. Е от какъв на какъв ще се молят сега като сополиво и босоного ромче да им отпадат част от санкциите? Още повече санкции, за да станат още по-силни и независими, нъл тъй, дрогаре? :)))))))))))
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ООооооо не! Бензиностанцията с ракети изведнъж се оказа и супермаркет! Уау каква изненада! Много ми е чудно от къде ги намират всичките тези политици, които не могат да сметнат 1+1 и им липсва способността да мислят за повече от 2 дена напред....
9
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете какво е казала - не можем да допуснем умиротворяване!? Демек искат за кефа им да се изтрепят още сума ти украинци и руснаци. Гадна, злобна бабичка!
8
3
 
33
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тепърва, ще плачете и ние заради вас, щото едни наши шушумиги ви се водят по акъла...)))
7
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е проблемът? Нали западът може без Русия и искат да са независими. Сега що мрънкат?
6
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът Путин нарече обикновена кражба замразяването на активите на РФ от страна на колективните наглосакси.
5
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мина номера да уморите обикновените руснаци от глад с мерки насочени именно срещу тях и заревахте като се оказа, че половината свят не се вълнува от наглите ви заплахи вече! А демократично ли е да запорирате сметки и отнемате имущество масово на руски граждани защото са руски граждани без обвинение, съд и присъда!
4
3
 
35
 
! Отговори
чичо Кърле преди 1 година
АААА УСЕТИХТЕ ЛИ ГО НАЙ СЕТНЕ?...