Пушилин иска Русия да превземе цяла Украйна

Трябвало да се стигне до Киев
17 юни 2022 18:38, Александър Попов
72
Пушилин иска Русия да превземе цяла Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин каза днес, че Русия трябва да продължи военното си настъпление, за да "освободи" цяла Украйна и да превземе Киев, предаде Франс прес.

"Смятам, че би било правилно да се освободи цялата територия на Украйна. Бих казал, да се освободи цялата територия на Украйна и безусловно руския град Киев, включително и Западна Украйна. Това ще позволи да не се прехвърли сложната отговорност на следващото поколение.

Още по темата
Защото сега можем  да спрем някъде в освобождаването, да прехвърлим всичко най-сложно може би на следващото поколение. Правилно ли ще бъде това? Мисля, че не. Затова ако се замислим, на освобождаване подлежи цяла Украйна", каза Пушилин в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Започвайки инвазията си в Украйна на 24 февруари, Русия първоначално се опита да превземе Киев, но съпротивата на украинските сили я принуди да отстъпи. Оттогава Москва е съсредоточила настъплението си в Източна Украйна, в региона на Донбас, където се намират двете самопровъзгласили се Донецка и Луганска народни републики, чиято независимост руският президент Владимир Путин призна преди да започне инвазията си в Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
8
 
! Отговори
Този преди 1 година
пухльо и той не знае какво иска. Не сеща ,че руснаците и ан него ще му изкопаят плитък гроб по някое време. Като с на тоя преди него
43
5
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Хохлята сами са си виновни, като се подвеждат от определени посолства, клоуните от дб ще имат цялата съдба съвсем скоро, ако продължават с провокациите ;) !!!
42
8
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Тоя успешно използва целият народ от собствената си фалшива република. Всички мъже от тоя регион от 18 до 60 години са на фронтът, не че на Пушилин му дреме, той вече си е милионер и очаква само да сдаде власта и да си харчи парите.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да то аато питат Кавказкият козоеб Пишилкин , може и чак до Судан да стигне. Само ,че статистиката е ясна красноречива .За 100 дни вайна Русия има вече жертви близо до тези във Великая Отечественная Колхозною Могучая БальШевишкая ВАЙНА. Технологично вече е на нивото на Шестият свят ,защото един чип или Западна технология тя няма да види. Подготовката и за масова мобилизация не отчитат вътрещните брожения ,че и там армията и е от Монголски селяци и малоумита които единственно могат да пускат SMSи
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва гладна зима 2023 - ще има масова "евакуация" на т.н. украинска армия.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля, че е добра идея. Макар че, то Украйна се опразни. Всичко живо се изнесе към Европа.
38
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главната цел на русия в украйна е денацификация - за къде да бързат да превземат котелчета, като могат да ги държат отворени докато киев налива жертви. Ролите се размениха, каквито загуби имаше русия първите няколко дни на инвазията, това е ежедневната реалност на укропите. Всеки ден 300-500 нацита фирясват, още толкова остават трайно неспособни. То е направо като поточна линия за денацификация.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя май няма връзка с главния мозък, и на мен ми се искаше руската армия да влезе в Киев, сега войната щеше да е свършила, защото загубите на руснаците щяха да са катастрофални, но се усетиха и не влязоха.
36
5
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Факт. Русия я "пази" лудостта им. Ако не бяха атомните им бомби, сега всички щяхме да живеем нормално включително и самите руснаци. Без хранителни и горивни кризи. Путин и тея около него в затвора, а останалите олигарси щяха да си джиткат с яхтите в Средиземно море, а русначетата на море на Камчия. А вие нямаше да смятате инфлацията.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сепаратисти и предател ще висиш на въжето скоро ще си получиш заслуженото
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анализатор Мисля че украйна е дънена и одънена, и едва ли е останало и 1/4 от военната им индустрия, и всеки ден губят още и още. А руската военна индустрия се разраства, далеч отвъд обсега на укропите. Да, русия губи техника в украйна, но е стара и неефективна, не само че руската военна индустрия си продължава с пълна пара, но и произвежда нови поколения разработки.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушилин накрая да не пуши на Зеленски пушилото само,защото укрите ако удържат и се повърнат по някое време,не се знае до къде ще спрат.Просто освободителна операция.То стига казаците да се откачат веднъж от кремълският ботуш,и със другарите от Кремлин е до тук.Чао РФ.
32
6
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 22 Не бе, те руските ракети са живораждащи - сами се размножават! Ти да не мислиш, че Украйна няма военни заводи в които се произвеждат оръжия и боеприпаси за тях?Руснаците не могат да ги уцелят с техните високонеточни ракети! Затова от яд бият по жилищни квартали със цивилни. Руснаците удариха железопътен мост за да прекъснат влаковите композиции със западни оръжия, украинците обаче го ремонтираха за няколко дена. И влаковете пак вървят!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се забелязва спадане на интензитета на руските атаки. Не руснаците риват всеки ден как им свършват боеприпасите, и накрая да се предадат без дори да са ги използвали до край. Големи са смелчаци няма що. Крият се зад цивилни до последно, и когато най после бавните им акъли настигнат реалността че са използвани, зарязани и предадени, нямат друг избор освен да се предадат масово. Може би това е тайния укро план за победа - да задръстят русия с повече военнопленници отколкото могат да изхранват?
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекай малко, че безаналоговата се се мъчи още в Донбас, и ако не бяха крилатите ракети до сега в Украина да не е останал и един руски воиник .
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя вече му дялкат мрамора. До месец живот и здраве е чао.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна им свършиха повечето мишени за ракети. Укропите крият всичко като мишки, не смеят да се подадат. Ракети си летят дузини всеки ден, дънят заводи, инфраструктура, икономика и западна "смъртоносна помощ". Просто когато противникът ти се крие по дупките, нямаш кой знае какво приложение за ракети.
27
1
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 22
26
3
 
6
 
! Отговори
Aнатоли преди 1 година
А как ще стане ? Очевидно и с подграничните райони не могат да се справят !!! Аз пък искам да съм цар на Антарктида ... ха сега
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската армия бързо напредва на изток и след като превзе Москва се съсредоточава към п-в Камчатка...