Пушилин иска Русия да превземе цяла Украйна

Трябвало да се стигне до Киев
17 юни 2022 18:38, Александър Попов
72
Пушилин иска Русия да превземе цяла Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин каза днес, че Русия трябва да продължи военното си настъпление, за да "освободи" цяла Украйна и да превземе Киев, предаде Франс прес.

"Смятам, че би било правилно да се освободи цялата територия на Украйна. Бих казал, да се освободи цялата територия на Украйна и безусловно руския град Киев, включително и Западна Украйна. Това ще позволи да не се прехвърли сложната отговорност на следващото поколение.

Още по темата
Защото сега можем  да спрем някъде в освобождаването, да прехвърлим всичко най-сложно може би на следващото поколение. Правилно ли ще бъде това? Мисля, че не. Затова ако се замислим, на освобождаване подлежи цяла Украйна", каза Пушилин в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Започвайки инвазията си в Украйна на 24 февруари, Русия първоначално се опита да превземе Киев, но съпротивата на украинските сили я принуди да отстъпи. Оттогава Москва е съсредоточила настъплението си в Източна Украйна, в региона на Донбас, където се намират двете самопровъзгласили се Донецка и Луганска народни републики, чиято независимост руският президент Владимир Путин призна преди да започне инвазията си в Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
14
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Ще я превземе, когато тюмбeлa Пушилин се разходи един час пеша по центъра на Киев.
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма смисъл. Така историците ще има да си измислят, каква велика наЦия щеше да стане у крайна ако само беше получила шанс. Нека да ги изтика всичките в западната част, и да ги остави да са просяка на европа, черна дупка за финансова помощ която да храни корумпираните укриопи. По добре да им се даде шанс да се покажат действително какви убавци са, просто ще им остане само толкова държава колкото заслужават. Една територия колкото БГ граничеща с Пошла - тва им се полага.
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ама Русия не може, руки короткие...
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУШИЛИН СЕ Е НАПУШИЛ