Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Целта е да компенсира намалените газови доставки
Обновена: 19 юни 2022 20:14 | 19 юни 2022 20:07, Анисия Иванова
198
Германия се връща към въглищата за енергийните си нужди

Германия ще предприеме спешни мерки, за да гарантира покриването на енергийните си нужди след спада на доставките на руски газ, включително увеличеното използване на въглища, заяви правителството в неделя, съобщава АФП.

"За да се намали потреблението на газ, трябва да се използва по-малко газ за генериране на електроенергия. Вместо това ще трябва да се използват повече електроцентрали, работещи с въглища", се казва в изявление на министерството на икономиката, цитирано от БНР.

Този ход е след предупреждение на руския енергиен гигант "Газпром" миналата седмица, че ще намали рязко доставките за Европа.

"Газпром" заяви, че намаляването на доставките по газопровода "Северен поток" е резултат от ремонтни дейности, но служители на ЕС смятат, че Москва наказва съюзниците на Украйна, където руските сили започнаха инвазия през февруари.

Решението на Берлин бележи обрат от управляващата коалиция от социалдемократи, Зелените и либералната FDP, която обеща да намали използването на въглища до 2030 г.

„Това е горчиво, но е необходимо за намаляване на потреблението на газ“, каза в изявление министърът на икономиката и климата Роберт Хабек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците скоро ще се върнат в каменната ера. Германия няма атомни централи заради зеленото лоби. Нямат природен газ. Отиват към каменната ера немчугите. Ама каквото сам си направиш... И Господ не може.
108
3
 
30
 
! Отговори
хм?! преди 1 година
Демек, "Онова, което е позволено на Юпитер, не е позволено на Бика". Дойчо може да мине на въглища, а на нас ни спряха "Южен поток", че дори и нефта от Рф се опитаха да забранят. Та дори и за ТЕЦовете ни нещо намекнаха, но нали са американски срамежливо затвориха очички!
107
3
 
15
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Фак да ЕУ! Фак да Центъра за изследване на демокрацитичните процеси! Закриваи ***.ните евроатлантици
106
4
 
33
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Охоо какво става братя немци ,къде са идеите за зелена сделка и разни други извратени работи. Лесно се живее на гърба на бедните нации използвайки природните им ресурси.
105
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До a-men "Скоро и самолети им на германците ще преминат на въглища:)))" --- какви самолети??? Ти май не си чел мемо-то? До 2030 90% от гражданския въздушен транспорт ще бъде забранен! Това беше.. няма да има повече въздушен транспорт за простосмъртните. Няма да има и личен наземен. Ето това е ЕС!
104
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И ся квоо "зелената Зделка отече в канала лЕ?!?" -- ами не, не е оттекла. Като с газа - големите батковци ще правят каквото си искат, е периферните участници ( като нас ) ще изпълняват зелени, пембени и т.н. Зделки, че и ушите ни ще плющят! Но това е отредената роля за нас - източник на евтина работна ръка, потребител на техните бооооклуци и тяхно сметище! А когато спрем да бъдем източник на работници, на тази територия ще заселят тарамбуки.
103
22
 
1
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До a-men - Щото на руските и въглищата няма да помогнат. Lol
102
23
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Голяма радост в коментарите, че се връщат на въглища. Айде малко по-сериозно и стига с измръзванията и апокалиптичните прогнози, на децата им е ясно, че това няма да се случи. Вземете започнете редовна работа, вместо да си губите времето, има достатъчно за всички, стига да сте квалифицирани де...
101
1
 
31
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
зеленият пакет да си го на врат! долу скапния лицемерен ес! значи си пускат както искат въглищ, а тука ни закриха 2 блока, белене, юп и три теца..
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До a-men Какви самолети ще летят на дирижабли.
99
1
 
23
 
! Отговори
a-men преди 1 година
Скоро и самолети им на германците ще преминат на въглища:)))
98
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като нещете газ на ви въглища.
97
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бетер турски сериал.
96
0
 
33
 
! Отговори
Тя каква стана преди 1 година
всеки си прави каквото си поиска когато му опре ножа до гърлото. Само Кирчо остана да продава здравословни торти.
95
1
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
И атомни централи затвориха ...
94
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЛИ има зелена енергия и цяла Европа се поболя за намаляване на вредни емиси и как зелената енергия е по добра ... пълни глупости света не може без петрол и въглища във близките 20-30 години
93
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахахахаа, погребахте ли Германия? Пичуе, живеете в най-бедната и безпереспективна държава в ЕС и даже цяла Европа. Помислете за себе си първо. Западна Европа ще се оправи. Ние сме се запътили към канала.
92
1
 
51
 
! Отговори
Зелена сделка преди 1 година
Ще горят въглища за да могат да карат електрически коли. Просто гениално!
91
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам, ние българите да си горим гуми с чиста съвест! Нашата "зелена сделка"!
90
1
 
22
 
! Отговори
До 123 преди 1 година
Няма нищо по-постоянно от временните неща! Та така и уточнението за 6 месеца. Ай със здраве!